קיפולי שמרים

שגיב23

New member
קיפולי שמרים

ראיתי מתכון של הנס ברטלה
מתכון לבצק שמרים קרנץ'

מה נותנת כל העבודה של הקיפול עם החמאה כמה פעמים מכל כיוון ?
ראש עיסה ובצק ?
 

יצורה

New member
לא ברור לאיזה מתכון אתה מתכוון

קראנץ (בלי אפוסטרוף אחרי ה-ץ
) זה סוג של עוגת שמרים, שאין בה קיפול מיוחד אלא רק גלגול של שני "נחשי" בצק וקליעתם בצורת בורג.
קיפולי בצק עם חמאה זה נשמע כמו בצק דייניש (שזה אותו בצק של קרואסון). הטכניקה הזו נותנת לבצק מרקם של בצק עלים שעשוי שכבות-שכבות של בצק וחמאה, שבעת האפייה תופחות ונפתחות (םשוט תחשוב על השכבות הדקיקות של קרואסון).

את בצק השמרים הבסיסי אפשר להכין בשתי הצורות - או להוסיף חמאה לבצק בזמן הלישה ולהכין איתו עוגות כמו קראנץ, גביניות וכו', או לקפל לתוכו את החמאה ולהפוך אותו לבצק דייניש.
 

MAMALY

New member
אז ככה

הקיפולים יתנו לך את המקרם העדין של "עלים" תפיחות ועדינות למתכון שלך
 
למעלה