קיפול לט"ו באב

גילה או

New member
אגב הורד של קוואסקי

עוד לא מצאתי את הבסיס האולטימטבי שמתחבר יפה לורד .ללא בסיס אני לא מצליחה לסגור יפה את הורד מאחורנית.ועם בסיס ההתאמה לא מושלמת .

spflyer

New member
קארמה?

הי - בדיוק אתמול עשיתי את הבסיס לורד (של Josef Wu) וממש התאכזבתי כשראיתי שהוא לא מתחבר כמו שצריך. אנסה היום לקפל את הדשים בתחתית הורד כך שיכנסו בדיוק לכיסים של הבסיס.

yepeled

New member
הורד של קאוסקי נסגר מצוין מאחור!!!

אבל הצלחתי לעשות אותו רק אחרי שפרקתי ורד של מישהו אחר (סחבתי ורד שבועז נתן לידידה משותפת שלנו). אני לא יודע להסביר את זה דרך הרשת. זה מסובך מידי. בכל אופן יש לך עוד מה לתרגל בורד שלך. בכינוס הבא אביא ורד כדוגמה.

ג ל ע ד א

New member
איזה ורד זה ?

הגבוהה, הנמוך, השמן ? תוכלי לשים לינק להוראות ? תודה

גילה או

New member
הורד מיתוך הספר של

KASAHARA END TAKAHAMA -ORIGAMI FOR CONNOISSEUR. לבסיס מצורף קישור.

גילה או

New member
וזאת הכי קלה לקיפול .

והיא גם ניסגרת יפה מאחורנית גם ללא בסיס. ואת זה עוד לא קיפלתי.

גילה או

New member
הסתבכתי עם התמונות.

תפסת מרובה לא תפסת.ניסיתי לעשות יותר מידי דברים בבת אחת . הורד הקלה לקיפול כאן

ittaih

New member
קל לקיפול?

אולי לא הבנתי, אבל ב"וורד הקל לקיפול" שלחת קישור לוורד שנראה לי הרבה יותר קשה. הוא כבר הופיע כאן לפני איזה זמן, ובאמת בקושי הצלחתי להבין מה קורה שם. אגב, בהוראות לוורד שיש בספר (ה"קונויסר") חסר השלב האחרון, של פתיחת העלים, מה שהופך את הוורד להרבה יותר יפה.

גילה או

New member
כתבתי שהסתבכתי עם התמונות

ושלחתי תיקון של הורד שהתכונתי אליה.

ittaih

New member
הוורד הקל

האם את יכולה לתת הפניה להוראות של הוורד הקל? (זה שבצבע לבן בתמונה ששלחת)?

גילה או

New member
על פי המלצתו של יהודה זה הורד

הראשון שקיפלתי. הסתבכתי באם ורד זה זכר או נקבה.בדקתי במילון וכמובן שזה זכר.אז סליחה על הטעות בהודעות הקודמות.

ittaih

New member
תודה. כן, אני זוכר

שראיתי פעם את ההוראות האלה, ומשום מה לא חשבתי שהן חשובות. עכשיו זה נראה לי שלב ביניים מוצלח להבנה של הוורד הקלאסי. תודה.

גילה או

New member
../images/Emo92.gif.אני אנסה בימים הקרובים

לפתוח את העלים בשלב האחרון של הורד מיתוך הספר.אולי זה ישפיע על הסגירה מאחורנית.

גילה או

New member
סגירת הורד.

כמובן שאין לי סבלנות לחכות למפגש אז ניסיתי בכוחות עצמי .גם לסגור את הורד וגם לפתוח את העלים . להלן תמונה של הסגירה הכי מוצלחת לבינתיים.

ittaih

New member
הסגירה והעלים

כל הכבוד על המאמץ, אבל נראה לי שאת צריכה לראות ממש איך עושים את זה. תנסי עוד. אם היתה לי תוכנת שרטוט הייתי מנסה לשרטט. יש שם פתיחה זמנית של הדשים המשולשים (אלה הקטנים שבצורת משולש שווה-שוקיים וישר-זווית, שעליהם מתגלים שני הצבעים / שני צידי הנייר) וסגירה שלהם מחדש אחרי היפוך של שכבה אחת. ההיפוך הזה הוא בחלקו מקביל (או ניצב) לכיוון ההחזקה של הוורד ובחלקו אלכסוני, כך שעלי הכותרת "משתחררים"... בקיצור, הסבר מילולי הוא מאוד מסורבל כאן. אם זה הגיוני לך תבואי לפגישה בירושלים ביום ב' הקרוב. גם אם אני לא אבוא (אני לא יודע אם אוכל) אני משוכנע שיהיה מי שיוכל לעזור לך.

למעלה