קיפול קרנף גדול

eyal reuv

New member
קיפול קרנף גדול

הנה דגם של קרנף של jhon montroll מהספר ORIGAMI SCULPTURES קיפלתי אותו מנייר קשיח בערך בגודל של מטר שמונים כל צד של הריבוע התוצאות מדברות בעד עצמן:

eyal reuv

New member
קיפול גדול של צבי

גם כן של :JHON MONTROLL-NORTH AMERICAN WILDLIFE ANIMALS

eyal reuv

New member
דגם שאילתרתי

מורכב ממספר חוליות של כלי שחמט(החלק העליון של המלך)

eyal reuv

New member
מרכבת סנטה קלאוס

דגם של DAVID BRILL אגב, מישהו הצליח לקפל את האריה והלביאה שמופיעים בספר שלו? הם ממש לא יוצאים מושלמים כמו בצילום שמופיע בספר. הם יוצאים חלשים ביציבה מאוד. מאיזה נייר הכי כדאי לקפלם על מנת להגיע לתוצאה טובה?

eyal reuv

New member
בהמשך..

אצרף מחר תצלומים נוספים של הדגם: DAMA שמופיע באתר הספרדי,אותו קיפלתי מנייר קשיח ענק-יצא מהמם! כמו כן ,אצלם קיפולים נוספים של כלי שחמט,חרקים ונוספים...

eyal reuv

New member
דגם העכביש הבא

היכן ניתן למצא את קיפול העכביש טרנטולה הבא קיפלתי הרבה דגמים של עכבישים,אך זה הכי מרהיב. יש לי טרנטולה מפוחלצת והייתי מעוניין להציג מולה את הקיפול הבא אם מישהו יודע,או שיש לו את הספר(אם אני לא טועה,מדובר בספר החרקים השני של לאנג),אשמח להפגש. תודה מראש,אייל

snirliat

New member
יאאאאאאאאאאאאאאאא

זה מקסים אני חדשה בפורום והיתי שמחה אם אפשר היה לשלוח לי את ההוראות של העכביש . תודה רבה מראש.

Matan Bi

New member
אי אפשר לשלוח לך את ההוראות לדגם

המדהים הזה,בגלל זכויות יוצרים,הוא מופיע רק בספר,את יכולה לקנות את הספר ,זה הספר השני של לאנג.אבל זה ספר מאד מסובך קשה לקיפול,זה ספר למתקדמים.

snirliat

New member
הי

אני מאז ומתמיד מתעסקת באוריגמי כך שאני יכולה להסתדר עם זה הענין הוא שאני גרה רחוק ואין לי אפשרות להגיע לרמת גן אז חשבתי שאולי דרך הפורום אני יקבל דגמים חדשים לנסות בכל אופן תודה על ההתיחסות

eyal reuv

New member
בנוגע לרכישת הספר

האם ניתן לרכוש אותו דרך המרכז לאוריגמי,או האם ניתן להפגש עם מישהו שיש ברשותו את הספר? אני מאוד אוהב לנסות את הדגמים המורכמים של רוברט לאנג,והעכביש הזה פשוט מהמם יחסית לעכביש של מונטרול

giladznaor

New member
מונטרול VS לאנג

תחילה בקשר לשאלה, לא ניתן לקנות את הספר מהמרכז הישראלי לאוריגמי. הספר הוא בהוצאת ה Gallery Origami House ביפן, והוא חלק במסדרת ספרים על חרקים (הראשון - מאת פומיאקי קאווהאטה וסג'י נשיקאווה, השני מאת לאנג, והשלישי, שאיננו מוכן עדיין, ע"י הוג'יו טאקאשי וג'ון מאיקאווה). ניתן לקנות אותו מארגון האוריגמי האמריקאי. לגבי העכביש, אז ראשית כל, העכביש של מונטרול "מבוגר" מהעכביש של לאנג בכ20 שנה, והרבה השתנה בזמן הזה. שנית, מונטרול מתרכז לא רק בפיתוח התוצאה הסופית של הדגמים שלו, אלא בכל תהליך הקיפול. לאנג לעומת זאת, מתכנן את הדגם הסופי ורק אז בודק איך אפשר לקפל אותו. בגלל זה הדגמים של מונטרול קלים לקיפול, ושל לאנג הרבה פעמים לא. הרבה הרבה יותר קשה להמציא דגמים בשיטה של מונטרול. אפילו רוברט לאנג אומר שמונטרול הוא אחד היוצרים הגאונים ביותר בעולם האוריגמי. עוד כמה דברים לזכותו של מונטרול - הוא מתכנן את כל הדגמים שלו כך שניתן יהיה לקפל אותם מדף אוריגמי רגיל. רוברט לאנג לעומת זאת מקפל את הדגמים שלו מנייר מיוחד שמיוצר ידנית ע"י מייקל לה-פוס ומשתמש בחומר מיוחד שממיס את הנייר כדי להחזיק את הצורה שלו. ולסיום, אני בטוח שאין לך שום דבר נגד מונטרול, אבל פשוט זה נושא שלא מרבים לחשוב עליו.

yepeled

New member
מונטרול

מונטרול הוא הגורו שלי, הדגמים שלו פשוט יפים נוחים לקיפול, הוראות מדויקות וברורות, והיצירתיות שלו בכל הקשור לטכניקת קיפול היא מדהימה.

למעלה