קיפול רטוב

eyal reuv

New member
קיפול רטוב

מישהו יכול להסביר את הטכניקה של השימוש בקיפול רטוב? האם זה מיועד לנייר קשיח,ואיך מונעים מהנייר להקרע אחרי הרטבה במים? אם יש הסבר או מאמר קצר בנושא,אשמח לקבל הפניה לשם. יום טוב לכולם,אייל

gaharoni

New member
קיפול רטוב

הנייר המתאים ביותר לקיפול רטוב הוא נייר עבה, במשקל 90 גרם למ"ר לפחות. אפשר למצוא נייר כזה בארטא או קרביץ ודומיהם, כשהמותגים הנפוצים הם CANSON ו FABRIANO. הם קיימים בהמון צבעים. עכשיו למלאכת ההרטבה. חשוב מאוד לא להציף את הנייר במים, אלא רק להרטיב אותו קלות, כך שיהיה לח, גמיש ויתקפל בקלות. אם הנייר מבריק מרוב רטיבות, סימן שהרטבת אותו יותר מדי. כדאי להשתמש ב"שפריצר" ומטלית. תוך כדי הקיפול, אם הנייר מתחיל להתייבש, מרטיבים אותו עוד קצת. כשהדגם יהיה מוכן ויתייבש, הוא יהיה מאוד חזק ועמיד. לקיפול הראשון הייתי ממליץ לבחור דגם פשוט יחסית, ונייר עבה (CANSON 160 גר' למ"ר). בהצלחה! מחכה לראות תמונות...

WETFOLDING

הייתה לי תקופה שאהבתי מאוד קיפול רטוב אבל בשלב מסויים זה התחיל לשעמם אותי. יש כאן את הדגם שיצא לי הכי מוצלח מקיפול רטוב.

eyal reuv

New member
תודה רבה לכולכם!

כבר קיפלתי הרבה דגמים מניירות מאוד עבים,ונראה לי שאני אתחיל לנסות לקפל בשיטה הזאת לשם שינוי, ונראה איך יצא.

yepeled

New member
קיפול רטוב

כאשר מרטיבים מעט את הנייר הוא מאבד מהאלסטיות שלו ואז ניתן לעצב אותו אסור להרטיב אותו הרבה כדי שלא יהפך לסמרטוט ויקרע. ברקפת גם הפרח וגם הגבעול מקופלים רטוב. הפרח בנוי מבסיס ציפור ולכן העלים שלו נוגעים זה בזה ולא ניתנים לפיתול והפרדה.את הפרח הרטבתי אחרי גמר הקיפול על ידי צמר גפן רטוב ושמתי עפרונות בין העלים על מנת להפריד אותם זה מזה, הגבעול צריך להיות חזק, כל גבעול מקופל מ12 שכבות ובבסיס יש כ 30 שכבות, ולכן צריך לעשות משהוא כדי שישאר דק. הוא מקופל מנייר עטיפה חזק בלתי ניתן לקריעה ולקיפול. את הנייר הרטבתי קלות בצמר גפן (בלי לגרום לו להיות סמרטוט) כך שיוכל להתקפל. במידה והרטיבות לא הספיקה, הרטבתי אותו בהמשך הקיפול. בסוף הקיפול הדקתי את הגבעולים והבסיס בעזרת אטבי כביסה. היבוש לוקח מספר רב של שעות. כאשר רוצים לקפל דגם מעוגל אפשר גם להשתמש בקיפול רטוב ולעצב את הדגם בסוף בהתאם. צריך לשמור את העיצוב על ידי מהדקים או משקולות וכדומה או לחדש את העיצוב כל פרק זמן מתאים במהלך ההתיבשות

eyal reuv

New member
קיפול מנייר קשיח ללא

wetfolding. הנה לדוגמא קיפול שעשיתי מנייר בריסטול ללא הרטבה של הנייר.אני מרבה לקפל מהנייר הזה משום שהדגמים יוצאים יציבים וקשיחים. האם הרטבה של הנייר הייתה מביאה לתוצאה טובה יותר? אמנם קשה מאוד לקפל מנייר קשיח יבש,אך לפי דעתי קצת חוסך זמן... בכל אופן,אני אקנה ניירות מיוחדות מארטא בקרוב ואנסה את הקיפול הרטוב. סופשבוע מעולה לכולם

mirigami

New member
ואחרי שתקפל מנייר פבריאנו קיפול

רטוב תאמר איך לא עשיתי זאת קודם. יש תענוג אמיתי בלקפל עם הנייר המתאים והלחות המתאימה זה ממש לפסל נשמח לשמוע איך היה לך

eyal reuv

New member
תודה מירי

אני אנסה בשבוע הבא,לאחר שאקנה את הנייר המתאים. יום טוב

למעלה