קיץ בארצות הברית

miro7007

New member
קיץ בארצות הברית

אהלן,
אני רוצה לטייל בארה״ב בקיץ (להגיע באזור יולי-אוגוסט).

היה לי (לפני בערך 10 שנים) ויזה לארה״ב (בפספורט הישראלי), היא פגה תוקף (וגם הפספורט הישראלי פג תוקף והוחלף). לא חידשתי אותה כי קיבלתי מאז גם פספורט אירופאי.

1. אני רוצה להשתמש ב ESTA - אני כנראה רוצה לטייל בכמה מדינות בארה״ב, האם זה משנה לדוגמא אם אני נוחת ב JFK או ב LAX? (מבחינת עם מקלים יותר עם הכניסה וכו')

2. האם כדאי לי להרשם ל ESTA עכשיו או בסמוך לטיול?

3. אם אני מטייל קודם בקנדה ומגיע עם רכב דרך ונקובר / סיאטל - הבנתי שאני לא צריך ESTA - אלא רק למלא טופס במעבר גבול. האם זה משנה משהו? (מבחינת הסיכויי כניסה)

4. האם בהגעה זה משנה אם אני הולך לגור במלון וממלא בטופס את הפרטים של המלון, או ממלא פרטים של חבר (אני שוקל לישון אצל חבר כמה זמן) ?

הבנתי שלפעמים יש בעיות ששומעים שישראלי בא ״להתערבב״ עם עוד ישראלים בארה״ב.

----

כל הטיסות / מגורים וכדומה זאת הוצאה יקרה, לא בא לי להגיע וחס ושלום לא להיכנס או משהו כזה :)

JochaSchwartz

New member
בכללי, לא אמורה להיות שום בעייה

אתה יכול להניח שלא יעשו לך בעיות בכניסה עם דרכון אירופי.
האם אתה צעיר לאור צבא וללא משהו שמחבר אותו לארץ (בת זוג, ילדים, עבודה, לימודים)- אם כן, אתה בקבוצת סיכון, אבל להבנתי בכל זאת עם דרכון אירופי אתה לא צריך לדאוג.
שים לב שתהיה מוכן לפקיד בגבול עם כל המידכע הנדרש- איפה תשהה, מתי תחזור, כרטיס טיסה חזרה וכדומה.

miro7007

New member
שאלה נוספת

יש לי כרטיס טיסה חזרה, מילאתי ב esta איפה אני הולך לישון וכו. אישרו לי את זה.
&nbsp
איזה עוד מידע אני צריך להכין / איזה טופס / שאלות ישאלו אותי בכניסה אחרי הירידה למטוס?

guy56782

New member
לא תהיה בעיה, אלא אם יש לך היסטוריה מיוחדת

כגון עבר פלילי / גירוש מארהב / סרוב ויזה בעברך וכו.
אם אתה רוצה להיות בטוח שהכל בסדר - תעשה את ה esta היום ותראה שאתה מקבל אישור. הסיכוי שיאשרו אותך ויסרבו לך כניסה בשדה הוא אפסי. בעקרון ה esta תקף רק לשנתיים אז אתה ״מבזבז״ חודשיים לעשות אותו מראש, אבל זה גם ככה זול. לא משנה בכלל מאיזה שדה.

למעלה