יש לקחת בחשבון את קצב הפיכתם לפחממות וקצב עלית רמת הסוכר בדם.
בנוסף כמובן שיש להביא בחשבון גודל של מנה.
הדבר חשוב לאלו המשתמשים באינסולין מהיר אך גם לאלו שלא משתמשים בו כדי לא להקשות על הלבלב.
הפרי בעל האינדקס הגליקמי הנמוך ביותר (ספיגה איטית) היא האשכולית.
זאת לא עונת האשכוליות עתה ולכן אפרט קצת לגבי אלו שעכשיו העונה שלהם.
כותבת בסדר עולה של אינדקס גליקמי (דובדבן הטוב ביותר). מציינת כמות למנת פחמימה (15 גרם פחמימות = פרוסה לחם)
דובדבנים: חצי כוס
שזיף: 1 גדול שניים בינוניים
אפרסק: בינוני
אגס: בינוני
נקטרינה: בינונית
מישמש: 3 קטנים
ענבים: 21 יחידות (לא אשכול, צריך לספור)
אבטיח: כוס וחצי
אם אינך יכול לספור ענבים או לחשב כוס וחצי אבטיח, רצוי להימנע.
בכל מקרה רצוי להוסיף לפרי אגוזים או שקדים בעיקר לענבים ואבטיח.