קיץ, פירות וחפירות.

steiff

New member
קיץ, פירות וחפירות.

הקיץ או-טו-טו מגיע והפירות מתחילים להבשיל.
מה טוב? מה רע? כמה?
אפרסקים, נקטרינות, ענבים, אבטיחים, מלונים, ליצ׳י, משמשים...
 

shron17

New member
הכול טוב ,אך במינון שהדיאטנית תמליץ לך..

הכול נמדד לפי מצב רמת הסוכר.
 

אבו זקן

New member
מה שלמדתי בפורום

בזמן הקצר שאני כאן למדתי שההשפעה של פרי מסוים היא אינדבידואלית, לכן אין מנוס מניסוי וטעיה.
 

IrisPeleg

New member
פירות

ניתן לאכול את כל הפירות.

חלקם מומלצים יותר וחלקם מומלצים פחות.

יש לקחת בחשבון את קצב הפיכתם לפחממות וקצב עלית רמת הסוכר בדם.
בנוסף כמובן שיש להביא בחשבון גודל של מנה.
הדבר חשוב לאלו המשתמשים באינסולין מהיר אך גם לאלו שלא משתמשים בו כדי לא להקשות על הלבלב.

הפרי בעל האינדקס הגליקמי הנמוך ביותר (ספיגה איטית) היא האשכולית.

זאת לא עונת האשכוליות עתה ולכן אפרט קצת לגבי אלו שעכשיו העונה שלהם.

כותבת בסדר עולה של אינדקס גליקמי (דובדבן הטוב ביותר). מציינת כמות למנת פחמימה (15 גרם פחמימות = פרוסה לחם)

דובדבנים: חצי כוס
שזיף: 1 גדול שניים בינוניים
אפרסק: בינוני
אגס: בינוני
נקטרינה: בינונית
מישמש: 3 קטנים
ענבים: 21 יחידות (לא אשכול, צריך לספור)
אבטיח: כוס וחצי

אם אינך יכול לספור ענבים או לחשב כוס וחצי אבטיח, רצוי להימנע.

בכל מקרה רצוי להוסיף לפרי אגוזים או שקדים בעיקר לענבים ואבטיח.

בהצלחה
 

IrisPeleg

New member
צודק

התיחסתי למיוחדים של עכשיו

תפוח הוא גם טוב.

תפוח קטן שקול למנה פחמימה
תפוח גדול = שתי מנות.

הגודל כן קובע....
 

תומרונתם

New member
מנהל
תודה איריס!

 

IrisPeleg

New member
מלון

מלון: כוס וחצי ספיגה גבוהה (יותר מהר מענבים)
 
למעלה