קיץ קיץ חם כל כך....

קיץ קיץ חם כל כך....

זקוקה לעזרתכם. אני צריכה רעיונות+ מתכונים לארוחות צוהריים קרירות קלילות שלא דורשות יותר מ-5-10 דק' הכנה, הכוללות ירקות, קטניות (יש לי סטוקים של קטניות מבושלות בפריזר) ודגן כלשהו. בבקשה בלי לחם/ פיתה וממרח.
לדוגמא- סלט פסטה שבו יש פסטה, לוביה וירקות עם רוטב- זה טוב.
לנגב חומוס עם פיתה- זה לא טוב :)
אבל אם יש למישהו רעיו קצת יותר יצירתי מסלט פסטה אשמח לשמוע

תודה ליצירתיים

ladybug6

New member
5-10 דקות? הגזמת!

זה ממש מאתגר.
אבל ננסה בכל זאת לחשוב...
סלט קוסקוס קר עם גרגרי חומוס וירקות טריים קצוצים (איזה שאוהבים). מתבלים בלימון ושמן זית ומלח.
סלט עדשים שחורות עם עגבניות ועלים ירוקים, ואפשר לשים בתנור לחם מקמח מלא עם קצת שמן זית וזעתר, להכין טחינה בשתי דקות ולאכול ביחד כארוחה.
ממרח מעדשים כתומות וכרובית/דלורית + ירקות חתוכים.
סלט טבולה עם שעועית בובס וליד תפוחי אדמה ובטטות בתנור.
חציל שלם קלוי בתנור ואז מזולף בהרבה טחינה, גרגרי חומוס וסלט עגבניות חמוץ.
סלט ירקות גדול ומעליו קוביות טופו אפויות/מטוגנות, או קוביות של טופו-בולגרית שאפשר לשמור במקרר. אפשר להוסיף לסלט גם קרוטונים מקמח מלא/שיפון שמכינים בשתי דקות בטוסטר אובן

סלטים וסליחה אם אחזור

אצלנו אוהבים מאד סלט של תירס ואפונה סנפרוסט- שוטפים במסננת רק במי ברז בלי בישול בלי חימום, עד שהגרגרים מפשירים, מנערים ומעבירים לקערה. כבר יש לך דגן וקטניה.
תיבול- שמן זית מלח גס, שום כתוש מתאים כאן. אני נוגת לצרף קוביות דלעת מוקפצות או פטריות צלויות אם יש לי. גם בצל ירוק/סגול/יבש קצוץ קטן. גרעיני דלעת וחמניה לא קלויים. עשבי תיבול טריים חביבים עלינו מאד ולכאן כולם מתאים, אחד או יותר קצוצים דקדקדק.

סלט אורז. אורז מבושל, מלא, אדום, שחור, בר...חמוציות או צימוקים קטנטנים, מהקטניות המבושלות שיש לך- חומוס/ עדשים שחורים/מאש. את יכולה גם להשרות עדשים כתומים ואחרי שעה לערבב אותם במחבת עם שמן זית ושום כתוש. ירוקים איזה שבא. אפשר קביות קישואים קטנטנות מעורבבות במחבת עם השום והעדשים. קצר קצר.
רוטב כמו בכל סלט- שמן זית, מלח גס, פלפל שחור גרוס.מיצלימון סחוטרי, שידרוג- לבשל את האורז עם זרעי כמון שלמים. אפשר לגרר זנגויל טרי למי שאוהב וגם אגוז מוסקט.
אפשר גם רוטב בלסמי כמו לחסה.

וגם

סלט גרגרי חומוס עם עגבניות שרי, בצל, בזיליקום/פטרוזיליה/ שמיר...
מעט כמון טחון, שמן זית, מלח גס, פלפל שחור גרוס. ניתן לשדרג בפרוסות לימון כבוש או זיתים שחורים במלח.

סלט שעועית- שעועית בכמה צבעים, עגבניות חתוכות גדול, פרוסות בצל סגול, קרוטונים לחם שום. שמן זית, מיצלימון, חומץ בלסמי מלח גס ופלפל שחור.

קינואה מבושלת עם קטניה , מאחר והקינואה מתבשלת מהר איםן לך בעיה להוסיף לה קטניה שבישלת כבר. לתבל בכורכום או חאוויג' למרק. ליד ערמת סלט צבעוני עם הרבה מיצלימון ונענע.

גרגרי חומוס מבושלים בקערה עם מלח פלפל שחור ליד טחינה עמוסת טעם לפי העדפתך ולחם

קוביות ירק קטנטנות במחבת עם שמן זית מלח ושום לערבב היטב להוסיף קוביות טופו לתבל לכסות.20 דקות זה מוכן.

למעלה