קיץ
ויטמין D וקרינת UV

lightflake

New member
קיץ ../images/Emo42.gif ויטמין D וקרינת UV

קודם כל שלום לכולם. לא הייתי פה הרבה זמן... דבר שני, אני ברשותכם מעתיק לכאן את השאלה שלי מפורום צמחונות שלא ממש קיבלתי עליה תשובות. תמיד אומרים לנו שאנחנו בישראל ויש מספיק שמש אז אין בעיה של ויטמין D אבל קודם כל יש לא מעט זמן בשנה שבו השמש מוסתרת
ובמילא הולכים עם בגדים ארוכים. בנוסף עם כל הקמפיינים הפרסומיים של האגודה למלחמה בלובסטר הרבה אנשים בקושי נמצאים בשמש.. ובויקיפדיה כתבו בכלל שהקרינה האולטרה סגולית מגיעה מהשמש רק מספר שעות ביום, כשהשמש נמצאת גבוה בשמים (ז"א בדיוק בשעות שאוסרים להשתזף)... מאי נפקא מינה? השאלות הינן כדלקמן כדלהלן: 1. האם אכן הקרינה האולטרה סגולה (זו שחיונית ליצירת ויטמין D בעור) נמצאת רק בשעות מסויימות וחשיפה לשמש בבוקר או בערב בכלל לא יעילה? 2. אז נשתזף באמצע היום? בשעות הנחשבות למסוכנות? 3. לפיזיקאים שבינינו: האם קרינה אולטרה סגולה חודרת את הבגדים או שכל בגד חוסם אותה? 4. כמה זמן באמת צריך להחשף לשמש אם זה בשעות הבוקר או הערב? ואם זה בצהריים אז כמה זמן? (ולכמה זמן מספיק הויטמין D שנוצר מכך?) 5. אם תקופה של כמה חודשים יש חורף ולא נחשפים לשמש, אז יש מספיק ויטמין D בגוף או שמה עושים? צריך לקחת תוסף? 6. האם יש איזורים בעור שמייצרים טוב יותר את הויטמין שמומלץ אותם לחשוף לשמש. 7. (כי בו שבת מכל מלאכתו אשר עשה)

d a p h n a

New member
אני לא מבינה כלום בויטמין D

אבל אני יודעת שאזהרות בנוגע לקרינה וסרטן נוגעות גם לימים שבהם השמש אינה נראית, כלומר גם בימים שבהם מעונן. זה שאתה לא רואה את השמש ישירות ככל הנראה לא אומר שקרינת ה-UV לא מגיעה אלייך.

בישראל אנו נחשפים לשמש

גם בחורף. גם עם בגדים. אבל, בבני ברק קצת פחות. הבעיה חמורה בארצות אחרות.

למעלה