קיצבה לילד על הספקטרום

• פותח הנושא ajy1
  • פורסם בתאריך
למה זה מספיק ?

ברור שקצבת הנכות מיועדת לשימוש. לא דיברנו על זה.... ברור שזה המינימיום להשקעה.
ההורים שכתבו פה על חיסכון. משקיעים כסף מההכנסות ואת הקצבה חוסכים לילד.
אני בכל מקרה דיברתי על הכסף הנוסף שמשקיעים בנוסף לקצבה.

ajy1

New member
קיצבה לילד על הספקטרום

שלום,
בתי בת השנתיים אובחנה על הספקטרום.
בימים אלו אישר ביטוח לאומי את הנושא גם.
אשמח להבין מניסיונכם קצת על עלויות הנדרשות בטיפול נוסף (תהיה במעון שיקומי ושנה לאחר מכן בגן תקשורת).
האם בגיל זה יש עלויות נוספות?, האם לחסוך את הקיצבה הניתנת מביטוח לאומי לשנים מאוחרות יותר בהן העלויות גבוהות יותר?
אשמח לקצת עזרה בנושא על מנת להערך כלכלית נכון קדימה
תודה.

TikvaBonneh

New member
עלויות

הקושי הכלכלי העיקרי ושחייבים להערך אליו הוא בחיים הבוגרים. לבעלי יש אח עם אספרגר שלא הצליח מעולם להשתלב בעולם העבודה, והיום אחרי שההורים כבר הלכו לעולמם, תלוי לחלוטין בכסף שהם הורישו לו.
הייתה לי גם תקופה עם כל אחד מהילדים שבה הם היו בשילוב יחידני, ובעיר שלנו הצלחת השילוב מתבססת על סכומים שההורים מוציאים מכיסם. אבל בסופו של דבר החלטתי להפסיק "לבזבז להם את הירושה"
יש גם הוצאות על איבחון חדש בגיל שבע, אבל הצלחתי לעשות זאת בסכום מינימלי.
אני מכירה גם הורים שלבנם יש קשיי התנהגות, והם מוציאים כסף על סייעת צמודה.

באיזה דרך כדאי לחסוך

בתחילת ספטמבר יהיו לנו שינויים- נצטרך לתת טיפולים לשני הבנים מעבר למסגרת בית ספר.
את העלות נפחית מהקצבה ואת השארית-אני מניחה שכן תהיה כזו אנו אכן מעוניינים לחסוך.
מה הדרך הנכונה ביותר לעשות זאת?
פקמ לא מניב כלום מצד שני אני לא אוצה לקחת מסלול בעל סיכון...

אריה127

New member
זה הזמן להוציא כסף!

בגיל צעיר היעילות של טיפול הרבה יותר גבוהה.
ולכן זה הזמן לעזור, לטפל ולקדם.
גם כשהילד במסגרת טובה (ויש כזו שהיא ממש טובה?) עדיין יש המון מה לעשות בזמן הפנוי של הילד בטיפול ביתי.
וטיפול ביתי טוב עולה לא מעט כסף..

מסכים עם אריה....מצד שני...

מסכים עם זה שצריך להשקיע בשלב מוקדם...ההתקדמות יכולה לעזור בעתיד יותר מהכסף לדעתי....
מצד שני בשנתיים האחרנות השקענו כל כך הרבה כסף.... הרבה כסף.... לא מתלונן היה שווה כל שקל...
מצד שני זו סיכון רציני כי אתה משקיע כסף שאולי תצטרך בהמשך... ושמיועד להמשך.....
אז ימים יגידו עם זו היה צעד נבון.
בכל מקרה להשקיע כמה שאפשר וכמה שיותר איכותי...
בהצלחה

SMADAR55

New member
מאוד תלוי מה תקבל במעון השיקומי ובהמשך בגן התקשורת ומה

תרצו להוסיף .
יש הבדל בין הגנים השונים מבחינת היקף הטיפולים הניתן.
באלוטפים ההורים נדרשים להוסיף מידי חודש סכום ניכר עבור טיפולים (טיפולים נוספים מעבר למכוסה בסל הבריאות).
יתכן שתרצו להוסיף טיפולים פרטיים וזה יהיה על חשבונכם.
יתכן שבהמשך תעברו לשילוב יחידני ויהיה צורך להשקיע בשכר למשלבת (זה לא חוקי אך מתבצע באזורים מסויימים בארץ), תשלום עבור הוראה מתקנת באופן פרטי, תוספת טיפולים פרטיים וכדומה.
אם בעתיד הילדה תקבל תרופה על בסיס קבוע זו גם הוצאה לא מבוטלת (לדוגמא- תרופה לקשב וריכוז, גם לתרופה שבסל יש השתתפות לא קטנה של ההורים- מעל 150 ש"ח לחודש, תלוי בתרופה ובמינון).
אם הילדה תהיה בשילוב יחידני ולא תתאים לה מסגרת של צהרון (אין זכאות לסייעת אישית) תאלצו לממן סייעת לצהרון או למצוא מטפלת לשעות הצהריים.

למעלה