קיצבת נכות לילד

o f e r 4 2

New member
קיצבת נכות לילד

לפני כשנה הגשתי בקשה לקצבת ילד החולה במחלת ניוון שרירים. בקשתי נדחתה בטענה שמצבו של הילד אינו מזכה בקיצבה. שאלתי היא במידה שאני רוצה להגיש בקשה לקיצבה נוספת כיוון שמצבו של הילד כיום פחות טוב. מהי הפרוצדורה? האם אני צריך להגיש בקשה חדשה עם כל המסמכים הישנים והחדשים?האם אפשר להגיש גם קיצבת ניידות?
 

haimra

New member
הורדתי את תשובת המל"ל לשאלתך

הגשת תביעה חוזרת ניתן להגיש תביעה חוזרת בעבור ילד שתביעה קודמת בגינו נדחתה או בעבור ילד המקבל גמלה חלקית, וזאת לאחר שחלפו 6 חודשים ממועד הדחייה או ממועד ההודעה על הגמלה. התובע יוכל לבקש דיון מחדש בתביעה בכל זמן, ובלבד שימציא אישור רפואי על החמרה במצב הילד. המוסד לביטוח לאומי ידון בבקשה רק לאחר שעברו 6 חודשים מיום שנדחתה התביעה לגמלה או מיום שנקבע שיעורה. אולם, אם לאחר קבלת המסמכים הרפואיים, לדעת רופא המוסד נוצרו עובדות חדשות שיש בהן כדי להגדיל את שיעור הגמלה, הבקשה תידון גם אם לא עברו 6 חודשים מיום ההחלטה הקודמת. ובנוסף אני מציע לך לקרוא את הכתוב בנושא הניידות: תנאי זכאות למכלול ההטבות בניידות זכאי מי שהוא מוגבל בניידות. "מוגבל בניידות" הוא מי שעונה על שני התנאים האלה: 1. הוא תושב ישראל הנמצא בישראל ומלאו לו 3 שנים ועדיין לא הגיע גיל פרישה. (בתנאים מסוימים מאשר המוסד לביטוח לאומי גמלת ניידות לשני אחים או יותר, שלכל אחד מהם נקבעו לפחות 80% מוגבלות בניידות, והם מתגוררים באותה הדירה, גם אם טרם מלאו להם 3 שנים) המשך הזכאות לאחר גיל פרישה, למי שקיבל גמלת ניידות לפני הגיעו לגיל פרישה, כפוף לתנאי הסכם הניידות. 2. ועדה רפואית או ועדה רפואית לעררים של משרד הבריאות קבעה לו אחוזי מוגבלות בניידות עקב ליקויים ברגליו לפי רשימת ליקויים מוגדרת. הגיל שבו תהיה זכאי לקצבת זקנה, בתנאי שהכנסתך מעבודה אינה עולה על סכום ההכנסה המרבית, והכנסתך שלא מעבודה, כגון הכנסה מנכסים או מריבית על השקעות אינה עולה עלכפליים ההכנסה המרבית. ההכנסה מפנסיה אינה נלקחת בחשבון. עד 30 ביוני 2004 גיל זה היה לגברים 65 ולנשים 60. גיל זה עולה בהדרגה, וכשיושלם התהליך, הוא יהיה 67 לגברים ו-64 לנשים. תושב ישראל הנמצא בישראל שמלאו לו 3 שנים ועדיין לא הגיע לגיל הפרישה, אשרועדה רפואית קבעה את אחוז מוגבלותו בניידות עקב ליקויים בגפיים התחתונות, לפי רשימת ליקויים מוגדרת. בתנאים מסוימים זכאי המוגבל בניידות להמשך ההטבות בניידות גם לאחר גיל הפרישה הקבוע בחוק. בתנאים מסוימים מאשר המוסד לביטוח לאומי גמלת ניידות גם לאחים שטרם מלאו להם 3 שנים, אם לכל אחד מהם נקבעו 80% לפחות מוגבלות בניידות, והם מתגוררים באותה הדירה. מוגבל בניידות הוא גם אחד מאלה : נקבעו לו 40% לפחות מוגבלות בניידות והוא בעל רישיון נהיגה בר תוקף, נקבעו לו 60% לפחות מוגבלות בניידות ואין לו רישיון נהיגה בר תוקף ואז יהיה זכאי לגמלה אם יש לו "מורשה נהיגה" שמסיעו ובכלל כדי לך לעיין בכתוב האתר המל"ל על ילד נכה:להלן הקישור http://www.btl.gov.il/NR/exeres/6AAA3B8C-B055-47AB-A705-57A4EA627F19.htm והדבר החשוב ביותר הגישי את הבקשה עם חוות דעת מוסמכות של הרופאים המטפלים רצוי מנהלי מחלקות בבתי חולים,והתחמשי בסבלנות ובכוחות נפש רבים כי עומדת בפנייך מלחמת התשה וככול שתהי יותר מקצועית עקשנית ואיכפתית תביעתך תוכר,מנסיון!!! לא נותר לי לאחל לך בהצלחה לך ובנך.חיים.
 
תשובה יפה

כעיקרון, אם חלה החמרה במצבו של ילדך, באפשרותך להגיש תביעה חוזרת (לילד נכה). אין צורך לספק את המסמכים הישנים היות והם מצויים בתיק ילד-נכה שלו. עליך לצרף מסמכים רפואיים, במידה ולומד אישור לימודים, במידה ומקבל טיפול התפתחותי - אישור על -כך. קצבת ניידות אינה קשורה לילד נכה. מזכותך לפנות למחלקת ניידות לבדיקת זכאותך . ייתכן קיום של כפל בין קצבת ילד-נכה ובין ניידות, אולם במצב של כפל תינתן לך זכות הבחירה. ממליצה לפנות למוסד לביטוח לאומי באזור מגורייך להסברים נוספים ולהגשת תביעה. בריאות.
 
למעלה