קיצור והגבלה- מה ההבדל?!

• פותח הנושא lia*
  • פורסם בתאריך

lia*

New member
קיצור והגבלה- מה ההבדל?!

מה הבדלים גם בשיטה עצמה וגם בתוצאות של הניתוח ? סיבוכים לאחר הניתוח ומה יותר טוב? מי מנתח בשיטת "הקיצור"? אני רק יודעת שיש שני סוגי ניתוחים: 1. הגבלת הקיבה עם הטבעת 2. השארת קיבה קטנה כל השאר פשוט "נסגר.." (יוווו כמה ידע עוד חסר לי!!!)

עדי.פ

New member
סוגי ניתוח

אמנם רויקו ממש מומחה להבדלים אבל אני אנסה בקיצור: בהגבלת קיבה מלבישים מחוץ לקיבה טבעת המחלקת את הקיבה לחלל עליון מוקטן וחלל תחתון. המזון מתעכב בחלק העליון ומביא לתחושת שובע (מלאות) לאחר אכילת כמות קטנה של מזון(כוס מזון גורמת לתחושת שובע כמו ארוחה מלאה). בקיצור קיבה חוסמים (בתפירה) את הקיבה בסמוך לחיבור הוושת ומחברים את המעי לייד האזור הסגור, כך המזון שוהה זמן קצר בקיבה ועובר מהר למעי. ניתוח קיצור (יותר נכון מעקף) קיבה נחשב להרבה יותר דראסטי (למרות שלאחרונה החלו לעשות אותו גם כן בלפיסקופיה (ללא פתיחת הבטן) , דבר המונע סיבוכים הצפויים עקב ניתוח עם פתיחת בטן מלאה. בקיצור, תהליך ההגבלה הוא הפיך ופחות דראסטי בניגוד למעקף(קיצור) הבחירה בין הניתוחים צריכה גם להביא בחשבון את הסיבות לעליה במשקל (מתוקים וכד´) אני בטוח שלריוקו יש ידע נוסף להוסיף עדי

רוייקו

New member
עדי, צריך להבדיל בין שובע למלאות

ניתוח להגבלת הקיבה מביא לתחושת מלאות ומעכב כניסת המזון במהירות, כך שתוך 15-20 דקות תתחיל להשפיע תחושת השובע, כאשר המזון יתחיל להספג במעי, כך שעד אז, יקלט בקיבה כמות קטנה של מזון. מעקף קיבה המנותח מסוגל לקלוט ארוחה קטנה וגם לשבוע ממנה. מנתחים רבים מכנים את הניתוחים לקיצור קיבה כניתוחים לאלה שאינם מצליחים לשבוע לעולם. את הקיבה מחלקים לשניים. לא מפרידים רק באמצעות תפירה בין שני החלקים. מסתבר שהתפרים (סיכות בדר"כ) ניפרדו והפאוצ´ שנוצר נהרס. בגישות החדשות מפרידים לחלוטין בין שני חלקי הקיבה, כפי שמראה הציור.

רוני#

New member
מוכר וחביב ..... ../images/Emo9.gif

התמונה הזו שימשה כרקע לברכת התודה שהשארתי לחרוזי אני מקווה שתלה את זה במשרדו. רוני

רוייקו

New member
ומי הביא לך, בדיוק את התמונה הזו ../images/Emo46.gif

או הפנה אותך אליה, ליתר דיוק ? אל תנסה להוציא אותי מעתיקן

רוייקו

New member
ישנם כמה גישות ניתוחיות נגד השמנה

ובאמת, קיימות הגישות הפחות דרסטיות שהן בעצם אותן הגבלות קיבה באמצעות הטבעות : SRVG באמצעות הסיכות הטבעת הקבועה ו LAP-BAND שהוא בעצם ניתוח לקשירת הקיבה. בקנדה, ארה"ב ובמקומות שונים באירופה מעדיפים את הניתוחים ה"אמיתיים" לקיצור הקיבה. בניתוחים אלה משאירים קיבה קטנה שאינה יכולה להתרחב או לגדול חזרה. אין הרס של הסיכות ואין הרס של הטבעת, החלקה שלה או הרס של פאוצ´ ולכן יתרונו הגדול על ניתוחי הגסטרופלסטיקה (הגבלות קיבה). אין ספק שמדובר בניתוח נירחב יותר, ולכן הסיכונים שלוקח עליו המנותח גדולים יותר, אולם, בדרך כלל עובר הניתוח ללא בעיות משמעותיות והרווח כולו של המנותח. בניתוחי "קיצור קיבה", בנוסף לאפקט המגביל, כתוצאה מהשארת קיבה קטנה מאוד, מוסיפים מעקף יחסי של מעי דק וכך נוצר גם, בנוסף, הפרעה של חלק מהמזון: בעיקר של שומן וסוכר. אחרי ניתוחים אלה ממעיטים המנותחים באכילת דברי מתיקה, בדרך כלל (כי רוני הוא יוצא מהכלל
) כי המעקף גורם לסוכר להכנס למעי ישירות ומעי, הרי, אינו סובל סוכר, קודם שניכנס ועבר את התרסריון. כך יוצא, שהניתוח לקיצור הקיבה מתאים לשמנים מאוד ולאלה האוהבים בעיקר דברי מתיקה. דר´ סובחי החל לבצע את הניתוח הזה באיכילוב בלפרסקופיה.

למעלה