תחילת 25
מקווה להחזיק כמה שיותר. זה היריון ראשון שלי ואין לי מושג אפילו איך מרגיש ציר (האחיות אומרות לי: לשים לב אם יש תחושה של צירים
..). לפעמים יש לי דקירות כאלה בבטן אבל לרוב זה עובר. השבוע הייתי במעקב אצל הרופאה היא אמרה שהכל נראה תקין . יש לנו בן ובת, זה היריון ראשון , שהגיע אחרי טיפולים, כך שהגענו אחרי תלאות וחששות גדולים.
זה נכון, ברפואה בכלל ובתחום הגניקולוגיה בפרט, רב הנסתר על הגלוי והרבה דברים לא ידועים במאה אחוז או נתונים במחלוקת בין הרופאים. בוודאי ששאין "בטוח" (על זה נאמר: מה שבטוח בחיים זה המוות ומס הכנסה
, זה נשמע יותר טוב באנגלית). אבל קראתי על וגם פגשתי באופן אישי (בנות במרפאה להיריון בסיכון וכמה חברות ) שבהם שכיבה מוחלטת עזרה. אני מניחה שיעברו עוד הרבה שנים עד שיהיה קונצנזוס בנידון.
אני יכולה לספר לך שבתחום הפוריות יש הרבה דברים שלא "הוכחו" במאה אחוז ועדיין משתמשים בהם, בחזקת "לא יזיק"- למשל יש בדיקה שנקראת פיפל, שתועדו מקרים שבהם היא עוזרת להשרשה. תועדו מקרים שלא. ועדיין, נעזרים בזה במקרים רבים, כדי לדעת ש"ניסו הכל". או עכשיו נכנס דבר חדש בפוריות, לתת הורמון גדילה במינון נמוך לכל מיני בעיות פוריות. עדיין לא ברורה היעילות, אבל בגלל שלחלק מהמקרים זה עוזר- מנסים. לצערנו זה תחום שרק ניסיונות קליניים מרובים יכולים ליצור דאטה בייס מספיק רחב על מנת להסיק מסקנות...
כנראה שככה גם נושא השכיבה...ואפילו אם זה רק מעלה את הסיכוי להחזיק עוד קצת זמן, זה שווה את זה לדעתי. למרות שזה מאוד קשה לשכב כל הזמן!
.
מקווה בשביל שתינו שיישארו שם כמה שיותר...