קיצור קיבה ללא ניתוח

• פותח הנושא h123
  • פורסם בתאריך

h123

New member
קיצור קיבה ללא ניתוח

שלום האם מישהו שמע על שיטת קיצור הקיבה ללא ניתוח? הפטנט הוא שמחדירים בלון דרך הושט ללא הרדמה כללית וממלאים אותו במי מלח. במהלך 6 חדשים המטופל מקבל ליווי צמוד ע"י צוות ואולי קבוצות תמיכה. לאחר 6 חדשים מוציאים את הבלון בתקווה שהתקופה הספיקה להקנות הרגלי אכילה חדשים. השיטה הזו מבוצעת ע"י ד"ר סנטו בבית חולים איכילוב אבל היא כנראה לגמרי חדשה ורק מעטים טופלו בה.האמת היא שיחסית לניתוח פולשני השיטה הזו יותר מדברת אליי. מבחינתי לא הייתי מוכנה לשמוע על ניתוח עד ששמעתי על השיטה הזו. אבל די מדאיג אותי להיות בין הראשונים. אשמח לקבל מידע נוסף (אולי זו שיטה שכבר מצליחה בחו"ל) ובעיקר תגובה מאנשים שכבר התנסו בזה. תודה

השיטה אינה ממש חדשה

אם כי בגרסתה הנוכחית - יותר בטיחותית - היא חדשה. אני ניסיתי זאת לפני כ- 10 שנים, והבלון בקיבה לא עזר לי כלל לרזות. הכרתי עוד בחורה שנסתה את השיטה וגם לטענתה זה לא עזר לה. אני מניחה שיש לשיטה זאת גם הצלחות - אבל אני חושבת שגם אם יורדים במשקל הסיכוי לשנות הרגלי אכילה (לתמיד) בעקבות טיפול כזה הוא די נמוך. אני יודעת שמציעים טיפול כזה לפעמים כהכנה לניתוח קיצור קיבה, או ניתוח אחר, לאנשים שמנים מאד, כדי שיגיעו לניתוח במשקל נמוך יותר, מה שמגדיל את סיכויי ההצלחה שלו. אגב - טיפול כזה הוצע לי גם בבי"ח מאיר, ואני מניחה שהוא מבוצע בעוד מרכזים רפואיים, ולא רק באיכילוב. אני מציעה לך להמשיך להתעניין ולברר. כדאי לשאול את הרופאים המציעים את הטיפול על אחוזי הצלחה - אם יש להם נתונים. בהצלחה, שלומית.

למעלה