קיצור שירות מטעמי פרט

Adamkuperman

New member
קיצור שירות מטעמי פרט

שלום חברים, אני מתנדב מזה כשנה וחמישה חודשים בחיל המודיעין.
בחודש האחרון התגלה גוש סרטני אצל אמי, וכעת היא התחילה את טיפולי הכימותרפיה.. עצוב לי מאוד לכתוב את זה אבל כמו בהרבה דברים אין ערובה להצלחת הטיפול, אני רוצה להיות שם איתה ובשבילה ולתמוך כמה שרק אוכל..

רציתי לשאול לדעתכם, האם זו סיבה מוצדקת לבקשה לקיצור השירות שלי? (3 שנים)
אני לא יודע מה המדיניות של מדור מתנדבים, ואני מניח שלא לכל אחד הם פשוט מאשרים להשתחרר ככה סתם, הרי זו לא קייטנה, אבל אני תוהה אם לדעתכם הם יוכלו לגלות הבנה ולהתחשב במצב הנוכחי אצלי בבית.
אני יודע שחיילים רגילים זכאים לקבלת חופשות מיוחדות וכאלה, ואני לא מעוניין בזה, אני מעוניין בשחרור על מנת שאוכל להיות בבית איתה. האם יש הבדל בין חיל רגיל לבין מתנדב בעניין זה?
אמרו לי שהסיכוי שלי להשתחרר על סמך זה זהה לסיכוי של חייל רגיל, וזה סיכוי לא מזהיר במיוחד..

תודה רבה, אשמח לעצות ודעות

Run for a Fall

New member
היי

קודם כל צר לי על המצב בפניו אתה עומד. מאחל לאימך רק בריאות ולך שהתקופה הקשה תעבור בשלום.

לגבי שחרור מטעמי פרט - התרת התנדבות באופן כללי אפשרית עבור מתנדבים. יש להעביר בקשה אישית, מומלץ בצירוף סיכום ראיון מפקד. הבקשה תיבחן, תזומן לראיון בהתאם ויוחלט האם להפסיק את שירותך או לא.

בדר"כ הנטייה היא כן לבוא לקראת המתנדב, אבל - והאבל שלנו גדול כאן, אני רואה שאתה משרת בחיל המודיעין במשך 3 שנים - ואני מסיק מכך שעברת קורס מסוים, וכנראה גם משמעותי וארוך. במקרה כזה, אכן מדובר בהתרת התנדבות בעייתית יותר, ולא בטוח האם היא תאושר. הצבא נוטה שלא לשחרר אנשים בקלות לאחר שהשקיע בהם דבר מה (לדוגמה - קורס ארוך). אני בטוח שמצבך יילקח בחשבון, ואולם עדיין הייתי אומר שבמקרה כזה לא ניתן לדעת, ויש סיכוי סביר שהתרת ההתנדבות שלך לא תאושר.

הייתי כן ממליץ לבחון קבלת הקלות ת"ש מסוימות שיאפשרו לך גם לסיים שירות תקין וגם לבלות עם אימך בבית.
בנוסף, כמובן שאם ברצונך להתיר את ההתנדבות, תוכל לפנות בבקשה אישית מסודרת, כפי שאמרתי, למדור מתנדבים. (מכתב אישי)

כולי תקווה שיתחשבו במצבך ויבואו לקראתך עד כמה שאפשר.

Adamkuperman

New member
תודה על התשובה

האמת היא שלא עברתי קורס או משו, רק חפיפה קצרה בתחילת התפקיד..
אם זה משנה, אז גם המפקד שלי תומך בי והסכים לכתוב מכתב המלצה לשחרור שלי.
הגשתי טופס לקיצור שירות דרך המשרד ת"ש כמו שאמרה לי קצינה במדור מתנדבים, כתבתי מכתב אישי וצירפתי טפסים רפואיים של אמי ומכתב המלצה של המפקד שלי
לדעתך זה מספיק?

למעלה