"קיצור תולדות הזמן"

ש מים

New member
"קיצור תולדות הזמן"

הפרוייקטים התחבורתיים החדשים שמביאים (ועוד יביאו) למהפיכה בצפון:

אני מקווה שהם יבוצעו בזמן

אגב הכתבה היא פרסומת סמויה לכביש 6, וגם הצהרות מגוחכות כמו
"חיפאים שגרים על רכס הכרמל כבר הפנימו את השינוי ונוסעים לתל אביב דרך כביש 6 ולא מכביש החוף".

highrise

New member
אין שום סיבה לנסות בכביש 6 מחיפה

אכן מגוחך זה אנדרסטייטמנט.
כנראה שחברות התשתית שוכרות את המומחים צ'מנסקי ובן שחר בתור יח"צני תחבורה ומחלפים.
אין צידוק לחצי מההשקעות האלו שבמקומן כמו שנכתב בתגובות אפשר היה במקום "לחבר את הצפון" פשוט
להשקיע בתחבורה ציבורית יעילה בין ער וישובי הצפון, בתוך הערים, במקומות תעסוקה בצפון, בריביירה הדרומית בעכו.
וכמובן בנמל תעופה שני בצפון, שהיה מבטל את הסיבה למאות אלפי רכבים משאיות ומוניות לנוע לכיוון המרכז וממנו מלכתחילה.
אבל הכל פה הפוך, אז המליארדים זורמים למחלפים וגשרים מיותרים, להרחבת כבישים בנתיב שלישי ורביעי.. הזוי.

ש מים

New member
על תחבורה, אטימות (ואווילות) ועובדות

1. ראשית, אני רוצה לציין שמתמיד (ועדיין!) אני מהמתנגדים הגדולים ביותר ל-"כביש הורס ישראל", בעיקר בחלקים שלא כוללים את גושדנס (גוש דן בשבילכם).
2. אני הראש שיטען שתחבורה ציבורית איכותית (ומערך תחבורתי כולל, מתוכנן כהלכה, בחוכמה והרגישות) עדיף ונכון עשרות מונים עפ"נ על מפלצת בטון ואספלט אנכרוניסטית, כוחנית, ברוטאלית ומושחתת (בבי-שרון רצו לספק פרנסה לענף הבניה!).
3. יחד עם זאת, תחבורה ציבורית לא יכולה לבוא במקום הרכב הפרטי, ותמיד - בעיקר באזורים דלילי אוכלוסין - יהיה צורך ברכב פרטי.
4. ולמרות כל הנ"ל: המערך התחבורתי הכולל (גם אם הוא רע, אטום וכוחני משנה באופן תהומי את כל הפנים של המחוזות הצפוניים מת"א/גושדן, ע"י משיכת אוכלוסייה (בעלת מעמד חברתי-כלכלי גבוה) ועוגנים כלכליים.
5. התחזית שלי לעתיד (למרות שאני שונא לחזות): בית-שאן ועפולה. ראש-פינה-עמיעד, כרמיאל, סכנין, גוש שגב, וטמרה!

לטמרה יש מיקום מצוין על כביש 70

וגם תכנית מתאר חדשה בהפקדה (או שאושרה כבר?), מתחמי מגורים חדשים והרבה עתודות קרקע... אבל יש לה גם תחרות קשה מכיוון שפרעם. מה שבטוח זה שבשפרעם אין אולם ארועים כמו זה שבתמונה... אדריכלות מינימליסטית במיטבה...

ש מים

New member
ויש בה אדריכל נהדר!

שפעם היה מהנדס העיר (אני לא יודע אם חזר לתפקיד): מוסטפא אבו-רומי.
איש מקסים! לב זהב!

חוצמזה, אני רואה שאנחנו מסכימים יותר מידי חכה עוד כמה שנים - לפנסיה - ואולי...

ערן שחר

New member
המקום היחיד שהרוויח בגדול עד היום מכביש 6

בצפון זה יקנעם,
אין לשם ומשם בדרך כלל פקקים רציניים,
זה שעה גג מנתב"ג

למעלה