קיצ'ן איד...

סופש

New member
קיצ'ן איד...

האם מישהו משתמש בקיצ'ן איד ויכול לחוות דעתו ? האם בארץ מוכרים רק את דגם KSM150 - קערה 5של ליטר והספק של חצי כ"ס), או גם את KSM152 ? (מה ההבדל ?) ראיתי שניתן לרכוש את המוצרים במחיר של 1,700 - 2,400 ש"ח ללא אחריות, ובמחיר של 2,500 - 2,800 עם אחריות של ניופאן מכיוון שחשוב לי אחריות (למרות שמדובר במוצר אמין), ארכוש עם אחריות, אך בחלק מהאתרים מצויין שמדובר ב 3 שנות אחריות של ניופאן, ובחלק מדובר ב 5 שנות אחריות של ניופאן - כיצד יתכן ? בנוסף, בחלק מהאתרים מקבלים מטחנת בשר + מגן מזיגה, בחלק לא מקבלים כלום, ובחלק רק אחד מהם - כיצד יתכן ? חשבתי לרכוש באילת, שם המכשיר עולה כ 2,200 ש"ח כולל אחריות כולל הכל - הםא מישהו רכש פעם מאילת ? האם יש טעם לחפש את המוצר במכרזים ? (מחו"ל זו לא אופציה, למרות שזה זול משמעותית, גם מכיוון שהמכשיר כבד, וגם מכיוון שלא תהיה לו אחריות)
 

bali

New member
מנהל
אם כבר להשקיע כסף, רק קנווד!

המנוע של הקיצ'נאייד חלש והמכשיר מתחמם מאד בעת לישת בצקים כבדים מקילו קמח. המנוע של הקנווד הוא בעל 1000 ואט ולא מתאמץ בכלל באותה פעולה בדיוק. יש כמה דגמים מומלצים, תלוי גם בייעוד שלו במטבח שלך. יש המון שירשורים בנושא בפורום מתכונים.
 

סופש

New member
את חולקת על כך שקיצ'ן איד הוא הטוב בעולם ?../images/Emo13.gif

פעם ראשונה שאני שומע שמישהו מציע מכשיר אחר מאשר הקיצ'ן איד... אפשר בבקשה הסבר רחב יותר / קישור לשרשור ? תודה.
 

bali

New member
מנהל
בהחלט חולקת על הדעה הזו

המיקסרים של קיצ/נאייד הם עם מנוע חלש וקערה בינונית. יש הרבה מאד משתמשים ביתיים שחובבים קונדיטוריה שטוענים שאחרי 10 דקות עבודה המכשיר מתעייף ומקרטע ומתחמם, ובקערה נכנס רק עד קילו קמח. הסיבה שהמיקסר הזה מופיע בכל תכנית בישול היא שהתכניות מקבלות את המכשיר בחינם כדי שהוא יופיע על המסך, וכי הוא מאד יפה אסתטית. זה בהחלט לא אומר שהוא המיקסר הכי טוב בעולם. לי יש קנווד בן 30 שנה שלא מתעייף ולא מפסיק לעבוד כמו סוס (קניתי אותו יד שנייה מחברה שהתחדשה בדגם חדיש יותר של קנווד). בעיניי זה מוכיח את הטיב של קנווד. יש לקיצ'נאייד דגמים חצי מקצועיים/תעשייתיים שהם גם יותר חזקים אבל גם יותר יקרים. לעומת זאת, כמעט כל המיקסרים של קנווד (מלבד הדגם שמחקה את העיצוב היפה של הקיצ'נאייד, שנקרא פטיסייר) הם בעלי הספק מנוע של 1000 ואט, מה שאומר שהם לא מתעייפים ומתחממים אחרי 10 דקות, אלא אחרי לפחות 20 דקות (משמעותי מאד בלישת בצקים כבדים), ויש דגמים עם קערות בנפח 7 ליטר שמכילות 2 קילו קמח, כמות רבה מאד של בצק. מה שחשוב בעיניי ובעיני קונדיטורים חובבים (כלומר משתמשים ביתיים) זה בעיקר חוזק המנוע. אני לא אתחיל לשרשר פה דיונים מפורום מתכונים. אתה מוזמן ללכת לפורום מתכונים, לעשות חיפוש מתקדם למילה מיקסר בנושא ותמצא הרבה מאד הודעות בנושא.
 

bali

New member
מנהל
דגמים

מהדגמים הגדולים KM800, KM005 מהקטנים יותר KM460, KM305 ויש את החדש ביותר KMIX יש באתר זאפ תמונות ומחירים משוערים של כולם.
 

סופש

New member
תודה, לפי מה שראיתי ב ZAP :

KM005 - יקר מידי KM800 - בערך אותו מחיר כמו הקיצ'ן איד KM460, KM305 - זולים יותר מהקיצ'ן איד KMIX - זאפ העלה 2 דגמים, לאיזה מהם התכוונת ? האם את ממליצה על הדגם החדש ביותר (KMIX), או על דגם אחר ?
 

bali

New member
מנהל
תלוי כמה אתה מתכנן לאפות כמויות של בצקי שמרים

וכיו"ב... לי יש דגם מקביל ל KM305 והוא ממש מספיק לצרכים שלי. מי שאופה כל שבוע לחמים, עוגות שמרים וכיו"ב בכמויות גדולות רצוי דגם עם קערה 7 ליטר. יש כאלה שמעדיפים קערה מנירוסטה ויש כאלה שפלסטיק גם מספיק להם. אני מאד מרוצה מהמיקסר שלי - 6 מהירויות, קערת 4.5 ליטר מפלסטיק. אבל אני לא אופה כמויות ענקיות. פעם בשבוע איזו עוגה או שתיים.
 

סופש

New member
לא הרבה... נניח

אופי עוגה או לחם פעם בשבוע, לא יותר. איזה דגם מומלץ, והאם באמת יש הבדל בינו לבין KitchenAid ?
 

bali

New member
מנהל
כבר חרשנו על העניין...

נתתי את כל ההסברים שיכלתי למה עדיף קנווד לדעתי, ואיזה דגמים. תעשה מה שאתה רוצה.
 

סופש

New member
../images/Emo70.gif האם KitchenAid הוא סתם מותג, ועדיף קנווד?

קראתי בפורומי האוכל ש KitchenAid, למרת המוניטין הרב שיש לו, הוא בעיקר צעצוע יפה, אבל עם הספק חלש, מוגבל ל 1 ק"ג קמח ומתחמם מהר. לעומתו עדיפים דגמים מקבילים של קנווד, בעלי הספק של 1,000 וואט. אני לפני רכישה, חשבתי על KitchenAid אך כעת אני מתלבט. יש למישהו ידע ו/או ניסיון שיכול להאיר את הנושא ?
 

סופש

New member
../images/Emo41.gifלפני רכישה : KSM150 או KMX5059 ?

התכוונתי לרכוש KitchenAid KSM150, אבל אז קראתי בפורומים שיש לו בעיית התחממות במידה ופועל למעלה מ 10 דקות, וקלה לו להתמודד עם יותר מ 1 ק"ג של קמח. המליצו על קנווד, בדקתי את הדגמים שהומלצו, והדגם הרלוונטי מבחינתי הוא Kenwood KMX5059 (הוא 1000 וואט לעומת ה KSM150 שהוא 375 וואט) כעת עלי להחליט מה לרכוש. המיקסר יהיה בשימוש בבמוצע פעם בשבוע, לא הרבה, ואין צורך בכמויות גדולות מ 1 ק"ג קמח (אפילו זה לא..) לאור כך, האם החסרונות של ה KSM150 בכלל רלוונטים עבורי ? השאלה היא האם ל KSM150 יש יתרונות כלשהן על פני ה KMX5059, או שכדאי ללכת על KMX5059 ? תודה.
 

פוקסי99

New member
מיקסרים

למיקסר של קנווד יש מנוע חזק פי שניים מהמנוע של קיצ'יזאיד ולכן הוא מתאמץ פחות לא עבדתי מעולם עם קיצ'זאיד כך שאין לי דעה אבל אני עובד עם קנווד KM700 ממש מעולה כיום היצרנים נותנים נתונים שונים כדי לבלבל את הצרכן לא תמיד 1000 ווט זה 100 ווט וכוח סוס בא להסתיר הספק נמוך. יש היום יצרנים כולל קנווד אשר מסמנים 1000 ווט על האריזה כאשר הכוונה להספק לבלימה זאת אומרת שהמיקסר לזמן קצר מאד יעמוד בהספק זה לדוגמה כל מי שיש לו את הKM305 ההספק הנכון הוא 700 ווט למרות שעל האריזה רשום 1000 ווט ובקטן לבלימה. כך שבזמן רכישת המיקסר יש לקרוא הייטב את הנתונים כדי שתרכשו את מה שבאמת רציתם. בנושא כוח סוס :כוח סוס אחד שווה 736 ווט זאת אומרת שהקיצ'נאייד הוא 1/2 כוח סוס זאת אומרת 368 ווט המיקסרים החדשים של קנווד הצבעוניים הם גם 1/2 כוח סוס דבר נוסף!! קנווד כדי להראות מחירים זולים הוציא מתוך ערכת המיקסר המקורית את מכונת הבשר והבלנדר אשר בעבר נמכרו יחד עם המיקסר שני הפריטים יעלו לכם עוד 800 שקל שבת שלום כל המיקסרים של קנווד הם בעלי מנוע של 1000 ווט וברוב המקרים בכולם זה אותו המנוע, כעיקרון הם באמת סוסי עבודה ואים לא מתעללים בהם הם יחזיקו מעמד עד בו המשיח. היו מקרים אשר בהם המנוע היה נשרף בגלל עומס יתר, או שהיה נתקע. לעיתים הפלנו לתוך הקערה תרווד ואז נתקע המנוע ולעיתים נשרף. המיקסרים החדשים מכילים מעגל אלקטרוני אשר מזהה עומס יתר או תקיעה של המערבל ומפסיק את פעולץ המנוע כדי שלא יגרם לו נזק או למערכת גלגלי השיניים. אני ממליץ על KM-800 או KM-610(היותר זול) זאת מיכוון שלשתיהם יש קערה של 7 ליטר כמעט פי שתיים מהקערות הרגילות בדגמים האחרים. לי יש את KM-800 כעיקרון מיקסר בעוצמה של 1000 ווט תמיד עדיף על 400 או 600 ווט רוב המיקסרים של קנווד הם בהספק של 1000 ווט פרט לסדרה החדשה אשר בהם ההספק הוא נמוך יותר ולכן הם עברו לכ"ס כדי שלא נבחין ואז הם כותבים 1/2 כ"ס שזה בערך 400 וט. ההבדל במחירים נובע משני סיבות אחד מיקסר הבנוי כולו נירוסטה כולל הקערה או מיקסר הבנוי מחלקי פלסטיק הסיבה השניה היא היעוד כאשר כתוב מיקסר מקצועי או חצי תעשייתי הכוונה למיקסר אשר אמור לעבוד כל יום מספר שעות ולכן החלקים אשר בתנועה עשויים מחומרים איכותיים יותר אשר לא נשחקים מהר וכמו כן המנוע מחזיק מעמד ולא מתחמם מעומס בעבודה מאומצת. לי יש את הkm800 ובשביל הפעלה חד שבועית של מספר דקות הוא אפילו גדול עלי וה305 הוא מיקסר מצוין וזול אבל מפלסטיק ה415 מנירוסטה שימי לב גם לחלךוקת המהירויות יש מיקסרים עם חלוקה ל3 מהיריות ויש חלוקה ל10 איזה מיקסר בדיוק אין בסמכותי לייעץ כל טוב פוקסי
 

פוקסי99

New member
מיקסר ושיה להטעות

שלום רב נכון המיקסר יפה ומעוצב ובצבעים רבים אבל!!! לקנווד יש ברוב המקרים שני סוגי מנועים אחד של 1000 וט אמיתי שזה בערך 1/3 1 כוח סוס וסוג נוסף שהוא בסביבות 400 וט שזה 0,6 כוח סוס. כאשר החברה או כל חברה אחרת מנסה להסתיר נתונים ולעודד קניה היא משתמשת למשל בכוב סוס בנתונים במקום בוטים במקרה הזה של ה 5059 כתוב 1000 וט אבל לmax locked motor וזה אומר הכוח אשר יתפתח כאשר המנוע עובד מול התנגדות אשר תעצור אותו ההספק הזה הוא גדול פי כשניים וחצי ממה שכתוב ולכן מיקסר זה ההספק שלו בערך 400 וט אז עם את קונה מיקסר בהספק של 400 וט תיקני את הקיצנ'איד בתחום ההספק הזה הוא המומלץ ביותר אני בכל מקרה ממליץ על מיקסר קנווד מדגם KM800 שיש לי 1000 וט אמיתי קערת נירוסטה 7 ליטר המיקסר עצמו עשוי מנירוסטה והמחיר שלו בדיוק כמו הKMX5059 כאשר המיקסר הזה עובד בהשקעת כוח כמו הקיצ'נאיד הוא משתמש ב1/3 מכוחו כך שהוא שלא מתחמם ואורך החיים של המיקסר גדול יותר כמו כן למיקסר יש מערכת הגנה מעומס יתר כך שגם עם הגדזמנו ולמיקסר קשה(דבר שלא קורה) מערכת ההגנה תפסיק את פעולתו פוקסי מקווה שעזרתי ועוד דבר כאשר כותבים "מיקסר תעשיית" או "חצי תעשייתי" הכונה שהמיקסר מיועד לעבודה רציפה של מספר שעות ביום ולכן כל מערכת ההנעה החל מהמנוע וכולל כל מערכת העברת הכוח היא יותר איכותית ולא נשחקת בעבודה מאומצת וארוכה ודבר נוסף החברות החלו להוציא את מכונת הבשר ואת הבלנדר מערכת המיקסר וכך הם יכולים לרשום מחיר זול יותר כביוכול על המוצר, ואז כאשר את קונה את המוצרים בנפרד את מוסיפה עוד כ600 שקל למחיר
 
למעלה