קיקבוקס

depresia

New member
קיקבוקס

הבנתי שקיקבוקס זה שילוב של אגרוף קלאסי עם טכניקות של בעיטות שלקוחות מאומנויות לחימה כמו אגרוף תאילנדי, קראטה, וכדומה...
והבנתי שבמקור קיקבוקס הומצא כענף ספורט(כמו היאבקות ואגרוף קלאסי) ולכן במקור אין בשיטת הלחימה הזאת ברכיות/מרפקים/קלינצ'ים, בגלל שהחוקים של הספורט לא מאפשרים את זה.

אז ככה:
אני מבין שהחוקים של ליגות הקיקבוקס הראשונות לא אפשרו ברכיות/מרפקים/קילנצ'ים, אבל תכלס היום יש כל מני ליגות, וכל ליגה והחוקים שלה.
יש את K1, ויש עוד כמה ליגות של קרבות עמידה בלבד, ויש גם MMA.

בחלק מהליגות האלה מותר ברכיות/מפרקים/קילנצ'ים, ולכן אם אתה לא יודע לעשות את הדברים האלה בליגות האלה אתה בבעיה...

לכן לדעתי לא סביר שבמועדון קיקבוקס מצוי לא ילמדו טכניקות של ברכיות/מרפקים/קלינצ'ים...

עכשיו העניין הוא, שתכלס אני לא רוצה ללמוד אגרוף תאילנדי, מה שמעניין אותי באמת זה ללמוד אגרוף קלאסי בשילוב עם בעיטות, מרפקים, ברכיות וקלינצ'ים שלקוחים מאגרוף תאילנדי ועוד כל מני אומנויות לחימה שעוסקות בדברים האלה...

השאלה שלי היא האם במועדון הקיקבוקס המצוי אני אמצא את השילוב הזה, או שאני אצטרך באמת להתעסק שם עם בעיטות ואגרופים בלבד(שעמום...), ואז הברירה היחידה שלי זה ללכת גם לאימוני אגרוף קלאסי וגם לאימוני אגרוף תאילנדי, שזה באמת בעסה רצינית וגם למי יש כסף לזה...

zoratas

New member
יש את אורי צבי

מאמן קיקבוקס נראה לי הכי טוב בארץ והוא מלמד קיקבוקס k1 ששם יש אגרופים בעיטות וגם יש ברכיות כי ב-k1 לפי מה שהבנתי יש ברכיות...מרפקים בטוח אין ולגביי קלינצים אני לא בטוח...תכנס לאתר שלו זה נקרא "מועדון קרב" ותתקשר אליו תשאל אותו מה הבעיה...וחוץ מזה אם אתה אומר שאתה רוצה גם קלינץ גם ברכיות וגם מרפקים בנוסף לבעיטות ואגרופים אז לא הבנתי מה הבעיה שתלך לאגרוף תאילנדי?

zoratas

New member
על סמך מה אתה אומר את זה?

ניסיון אישי? זה ממש שטויות סלח לי

RoyceGracie

New member
שמע ההודעה שלך הזויה לחלוטין

ומכילה המון פרטים והבנות שלך שהן לא נכונים.

ברוס לי אמר פעם "לא אחשוש מיריב שתרגל 1000 טכניקות, אחשוש מיריב שתרגל טכניקה אחת 1000 פעמים" ,
זה הקו המנחה אותי באמנויות הלחימה. ריבוי טכניקות לא בהכח הופך אותך ללוחם טוב יותר או את השיטה שלך למעניינת יותר. כל אחד ומה שהוא אוהב,
תוכל להתאמן בקיקבוקס ולהיות תותח בליישם את הבעיטות שלך ולהיות מתאגרף מצויין, להוריד מתאגרפים תאילנדים. תוכל להגיע למכון איגרוף תאילנדי שהמאמן שם טוב מאד באיגרוף (כמו למשל אורן ריבקוב שמתאמן גם באיגרוף קלאסי בנוסף, או המכון של דרור מנהריה שם העבודת איגרוף מפותחת) ולהצטייד בכלים שיאפשרו לך כמתאגרף תאילנדי ליישם את האיגרוף שלך מצויין.

מה שהופך את האמנות לחימה למעניינת, לטעמי, הוא לא ריבוי של טכניקות אלא היכולת להתמקצע בהן, היכולת לשלוט בגוף שלך בצורה מושלמת, לנהל את הקרב פסיכולוגית ואת התנועה שלך בתוך מסגרת מוגבלת (הזירה). זה מה שיהפוך את הלחימה שלך למרוממת רוח, שתוציא אותה מתוך מסגת ספורטיבית ותיתן לך אורח חיים וגישה של לוחם - בסופו של דבר ישפר אותך כבן אדם.

אני מבטיח לך שלא תשתעמם גם אם תלמד איגרוף וגם אם תלמד איגרוף תאילנדי, אתה תקשיב למאמן שלך ותהנה מהקרבות אימון, מהאתגר הפיזי ומהכמות האדירה של מה שיש ללמוד. כל מה שאתה צריך לעשות זה לבוא בראש פתוח שמוכן ללמוד (ולא לצאת מכל מיני הנחות ותפיסות שגויות אותן קראתי בהודעתך).

שיהיה רק בהצלחה

depresia

New member
אני לא בקטע של ריבוי טכניקות

אני בקטע של MMA ובתור מתאמן MMA יש רק שלוש שיטות לחימה שאני רוצה להתמקד בהן: היאבקות חופשית, אגרוף קלאסי, ואגרוף תאילנדי(ופה אני רוצה ללמוד הכל חוץ מאגרופים, בשביל אגרופים אני רוצה אגרוף קלאסי).
בקשר ל-BJJ, כל מה שמעניין אותי זה לדעת להתנגונן מהכנעות של מומחי BJJ, אני לא מצפה מעצמי להכניע לוחמי BJJ, מעבר לאולי הכנעה דרך חניקה(כי חניקות זה טכניקות פשוטות, אני אחרי חודש אימונים כבר הכנעתי אנשים בחניקות).
אבל בריחים של BJJ זה שנים על שנים של אימונים וזה לא מספיק מעניין אותי בשביל שאני אכנס לזה.

וזהו, בסך הכל בתור משהו שמתאמן MMA אני מנסה לפתח סגנון לחימה מאוד מוגדר שמשלב אגרופים של אגרוף קלאסי, בעיטות מרפקים וברכיות של אגרוף תאילנדי, קלינצ'ים של היאבקות ואגרוף תאילנדי(פה עושים שילוב), וקרקע של היאבקות.

באופן כללי בתור סטרייקר אני מעוניין לשים את הדגש על אגרופים בכל מקרה, ולהיות מתאגרף ברמה גבוהה ביותר.
בעיטות מספיק לי שאני אדע לתת בעיטת הוק כמו שצריך, לא מעבר לזה, בסיסי ביותר.
ברכיות ומרפקים זה טכניקות די פשוטות וחבל שאני לא אדע להשתמש בהן(במיוחד שאתה מתאבק ואתה תופס משהו בקלינץ', זה ממש יעיל לתת משם ברכיות ומרפקים).

כמו שאתה רואה יש לי בסך הכל מספר לא עצום של טכניקות שאני רוצה לשלוט בהן, ועוד בשביל משהו שהתחום שלו זה MMA, זה סביר לחלוטין...

ובסך הכל ההודעה הראשונה שלי נכתבה כי רציתי לברר אם יש מכונים שעושים את השילוב של אגרוף קלאסי עם אגרוף תאילנדי(כמו שאמרתי אגרופים של אגרוף קלאסי וכל השאר בסגנון התאילנדי), כי אם כן זה ממש מתאים לשאיפות שלי ולסגנון שאני רוצה לפתח...

TheDoberman

New member
בתור אחד שכבר ניסה לחבר את הכל יחד

אני יכול להמליץ לך על השילוב שעובד בשבילי.
תתחיל באגרוף קלאסי. הבסיס שאגרוף קלאסי נותן לך כלוחם חשוב מאוד ומשמעותי בהרבה מהבסיס של אגרוף תאילנדי או קיקבוקס.
באגרוף קלאסי אתה תלמד עמידה נכונה, תנועה נכונה, יציבות והעיקר כיצד לתת מכה כמו שצריך (החל מאיפה היא יוצאת, כיצד טכנית לבצע
אותה ותרגול שלה אלפי פעמים). לאחר שבנית בסיס חזק ויציב תוכל לשלב אגרוף תאילנדי ושם תחזק את הספיגה, בעיטות (LOW KICK היא
בעיטה חשובה ביותר ללוחם MMA, כלי נשק שנלמד באופן כמעט אקסקלוסיבי באגרוף תאילנדי).

כמובן שלאימונים אלה אתה צריך להוסיף האבקות ו-BJJ (אם אתה רוצה רק להגן כמו שצריך אתה צריך להיות ברמה של לפחות חגורה כחולה-סגולה).

כמובן שבעיטות ומרפקים הם נשק חשוב, אותם תלמד באגרוף תאילנד לאחר שתלמד ותבסס את האגרוף הקלאסי שלך.

בהצלחה

featherweight

New member
מצטרף לשאלה

איפה יש בארץ האבקות חופשית באזור ת"א? והאם מלמדים שם להתחמק מבריחים וחניקות או שהכל שם קשור רק לתחרויות?

RoyceGracie

New member
אין מתכון מדוייק ללהיות לוחם טוב

ייתכן מאד שאם הוא יעביר את עצמו בהתליך שהמלצת לו פה, כל מאמן ישבור את הבסיס שהמאמן הקודם נתן לו, יבלבל אותו ויבטל את מה שהוא כבר יודע.

לטעמי, הכי טוב למצוא מאמן שיאפשר לו להתפתח לכיוונים הטבעיים שלו. למרות שקשה לי להאמין שהבן אדם יכול לשבת מאחורי מחשב ולקבוע נרחצות כי הוא יהיה לוחם MMA שלא יודע קרקע טוב אלא רק לצאת מקרקע, הוא יהיה מתאגרף מצויין וידע להשתמש במידלים ולואו קיקים של מוי תאי (אך יהיה גרוע בקלינץ' ומרפקים).

עוד הרבה ישתנה מהרגע שהוא יכנס למכון והוא ילמד על עצמו מה יותר מתאים לו ולמה הוא יותר מתחבר, אלו הטכניקות שיתחזקו אצלו.

סיבה זו, לא ניתן לייצר לוחם MMA טוב טרם התאמנת לאורך זמן, מעלה את הסוגיה היותר פילוסופית של מה הוא ההרכב של לוחם MMA טוב. ולעמי לוחם MMA טוב הוא מתאגרף תאילנדי ברמה מאד מאד גבוהה שלמד האבקות אחרי שכבר היה טוב מאד באיגרוף תאילנדי ובסוף עשה השלמות ג'יו ג'יטסו (ואולי גם טיפה ג'ודו).

אני לא רואה את האלופים של ה UFC יודעים איגרוף ברמה גבוהה ולטעמי האיגרוף הקלאסי לא נותן מענה טוב לקרבות MMA.

נ.ב.
"חיזוק ספיגה" הוא מיתוס שמפורש לא נכון ע"י ישראלים רבים (בעיקר אלה מתקופות הסנסיי קראטה הכל יכול והמיתולוגי). נקודת המבט הרשונה על הנושא היא העניין הזה של יצירת סדקים קלים בעצם ובעצם כשהם משתקמים העצם מתחזקת - אלו לא דברים שמתאמנים בהם במכוני איגרוף תאילנדי, אף מאמן לא אומר לתלמידים שלו לגלגל מארוך על השוקיים, גם לא על האגרופים (יש כפפות איגרוף). כנראה שלפני הרבה שנים כמה ישראלים ראו תאילנדי בועט בעץ בננה והחליטו שתאילנדים בועטים בעצים.

תאילנדים מתפרנסים מלהיות מתאגרפים, פציעה באימון (מה שבישראל יקראו לזה "חישול") אומרת דחיית קרב או ביטול קרב , משמע, אין משכורת.

TheDoberman

New member
הרכב לוחם MMA

אני מסכים איתך שבסיס טוב בעמידה הוא אגרוף תאילנדי, אבל:

1. לרוב במכוני אגרוף תאילנדי לא מלמדים בסיס בצורה טובה - בסיס במובן של טכני, כיצד להוציא אגרוף, מה המסלול שלו וכו'

2. הדגש ברוב מכוני האגרוף תאילנדי הוא יותר מדי על כוח, ספארינג ועוצמת המכה. אדם מתחיל שרוצה לבנות יסודות, צריך לבנות אותם מההתחלה,
החל בתנועה נכונה של הרגליים, הגנות, תנועת ראש, וטכניקה נכונה. אגרוף קלאסי בונה את היסודות האלה ועליהן ניתן להרכיב הכל.

הבלבול וביטול הידע, כפי שאתה כותב, לא יקרו מכיוון שאין התנגשות בין אגרוף קלאסי ואגרוף תאילנדי במובן של בסיס. התנועה ברגליים היא אותה תנועה,
האגרוף הוא אותו אגרוף. חשוב ללמוד את הבסיס בצורה טובה וטכנית ולדעתי המקום הטוב ביותר ללמוד אותו הוא באגרוף קלאסי.

דרך אגב, הרבה לוחמי UFC מתאמנים באגרוף קלאסי.

לגבי חיזוק הספיגה - אני לא יודע בדיוק איך אתה קובע את הדברים שאתה כותב... אני אישית התאמנתי אצל יותר ממורה אחד באגרוף תאילנדי,
אגב שניהם מכינים ומעלים את הלוחמים שלהם לתחרויות בארץ וגם בתאילנד, ואצל שניהם גלגלו מארוכים עם שמן תאילנדי על השוק....
ועוד משהו.. התאמנתי גם בתאילנד באגרוף תאילנדי, וגם שם יש פרק באימון שבו מתחשלים במידל קיק אחד על השני...

RoyceGracie

New member
בישראל אין אחידות

ולמעשה יש מעט מאמנים שעושים איגרוף תאילנדי כמו שהוא צריך להיות לטעמי (בני קוגן, אורן ריבקוב, אוהד קורלנד, בועז פולני ועוד). מאחורי איגרוף תאילנדי עומדת תורה גדולה וחשוב להבנות את הלימוד נכון.

בעבר הלא רחוק מאמנים רבים קראו לעצמם איגרוף תאילנדי אך הבסיס שלהם ואופן החשיבה שלהם היה של קראטה כי זה מה שהיה בארץ , וזה גם סוג ה"איגרוף תאילנדי" שנלמד פה, ובין היתר זה מה שהוציא לו שם של ספורט כוחני ופחות טכני כמו שאתה כותב פה. אתה מוזמן למכון שלנו TEAMPEGASUS ולהתרשם בעצמך מהעוצמות בספארינג, הרמה הטכנית והירידה לדקויות.

אני מסכים איתך שבין איגרוף קלאסי לתאילנדי לא תהיה הרבה התנגשות, חוץ מעניין הטווחים ואופן החשיבה (שבתאילנדי יש לקחת בחשבון דברים שלא קיימים באיגרוף ולהפך).
אך למרות זאת, לטעמי הבחור צריך לבסס סגנון באופן משמעותי כמה שנים לפני שיוכל להוסיף אמנויות לחימה נוספות ולמנוע בלבול.

לגבי ספיגה, אשמח לשמוע אילו מאמנים בארץ ממליצים לגלגל מארוך ואם זה היה בשנים האחרונות.

TheDoberman

New member
אם תרצה אני אכתוב לך בפרטי את שמותיהם

כדי למנוע אי נעימויות. בכל מקרה, זה היה בשנה האחרונה, ככה שלא עבר הרבה מדי זמן.

depresia

New member
אתה אומר פה משהו מאוד חשוב

אין הבדל בין טכניקות האגרוף של אגרוף קאלסי ואגרוף תאילנדי? הייתי בטוח שזה משהו שונה לגמרי...
חשוב לי מאוד לדעת כי כרגע אני מתמקד בהאבקות ואגרוף קלאסי, אבל עוד חצי שנה אני מניח שאני ארצה ללכת למכון של אגרוף תאילנדי, וחשוב לי לדעת שלא תהיה התנגשות בין טכניקות האגרוף של שתי השיטות...

TheDoberman

New member
יש הבדל עצום בין אגרוף קלאסי לתאילנדי

בהרבה מובנים, כגון כלי הנשק שמשמשים את הלוחם, הטווחים, הפילוסופיה, הגנות וכו'...

אבל הבסיס הוא אותו בסיס. ג'אב הוא ג'אב וקרוס הוא קרוס והוק הוא הוק. אלה טכניקות שקיימות בצורה דומה מאוד
עד זהה באגרוף קלאסי ותאילנדי. כמו גם התזוזה ותנועת הרגליים.

ההמלצה שלי הייתה למתחיל מוחלט בתחום הסטרייקינג. הבסיס הטכני והיסודי באגרוף קלאסי ישמש אותך כבסיס
לשאר הטכניקות באגרוף תאילנדי. אחרי שיהיה לך בסיס טוב תוכל להתחיל אגרוף תאילנדי וליישם את שלמדת באגרוף קלאסי.

depresia

New member
טוב מאוד, זה מה שרציתי לדעת

ברור שיש הבדלים, אבל מה שחשוב לי זה שהג'אב, הקרוס, ההוק והאפרקאט שאני לומד באגרוף הקלאסי, כמו גם העמידה ותנועות הרגליים שאני לומד שם, לא מתנגשות עם הטכניקות של האגרוף התאילנדי...

depresia

New member
אני כבר מתאמן

אני התאמנתי עכשיו MMA חמישה חודשים באקדמיה של פריינטה, ואני כבר יודע שהנטייה הטבעית שלי היא להאבקות ולא ל-BJJ.
אני יודע שלוחם MMA צריך בסיס מאוד חזק או ב-BJJ או בהאבקות, ואם אתה מעולה ב-BJJ אז מספיק שיהיה לך בסיס בהאבקות, אם אתה מעולה בהאבקות מספיק שיהיה לך בסיס ב-BJJ.

אני גם יודע שאני רוצה להיות מה שנקרא קומפלט סטרייקר, זאת אומרת, אגרופים, בעיטות, מרפקים, ברכיות, קלינצ'ים, אבל אני יודע גם שהנטייה שלי היא קודם כל לאגרוף וכל השאר בא כתוספת.
במיוחד בכל מה שקשור לבעיטות, אני לא רואה את עצמי כאיזה אומן בעיטות טק וואנדו סטייל ז'אן קלוד ואן דם, ממש לא...

את זה אני למדתי על עצמי בחמישה חודשים של אקדמיית פריינטה, וגם ב-4 שנים שלמדתי קרטה בילדותי...(שם בעיקר למדתי שבעיטות בחיים לא יהיו הצד החזק שלי).

אגב בקשר למה שאמרתי על BJJ, כמו שאמרתי כבר הבנתי ש-BJJ זה לא הנטייה הטבעית שלי, ובאמת הדברים היחידים שהצלחתי לתפוס מ-BJJ בחמישה חודשים שלי(והמאמן שלי שם דגש עצום על BJJ), זה איך להתגונן מהכנעות, ואיך לחנוק, מעבר לזה לא תפסתי כלום...
אתמול הייתי באימון האבקות ראשון שלי, ותפסתי שם את הטכניקות בצורה מדהימה, בוא נגיד ביחס לאיך שאני תופס את הטכניקות ב-BJJ הבדל שמיים וארץ.

אחרי שתהיה לי תנועת קרקע טובה של האבקות אני אוכל גם לתת פייט ללוחם BJJ, ולא רק להתגונן ולנסות להמנע מההכנעות שלו כמו שתמיד עשיתי באימונים, ואז אני אוכל לעשות עם זה כמה דברים: או להכניע אותו בחניקה שאת זה כבר הצלחתי בעבר, או לתת גראונד אנד פאונד טוב, אבל זה רלוונטי רק לקרבות אמ אמ איי ולא לקרבות גראפלינג, דבר שלישי אולי בשלב הזה יהיה לי שווה גם ללמוד קצת לשלוח הכנעות.

TheDoberman

New member
אל תיפול לנוחות....

בMMA צריך 3 רבדים:

1. קרקע - BJJ, ג'ודו, האבקות (טכניקות קרקע בלבד)
2. עמידה - אגרוף, אגרוף תאילנדי, קראטה וכו'
3. האבקות

האבקות הינה מרכיב מאוד חשוב ב MMA מכיוון שהיא בעצם קובעת איפה יתרחש הקרב. מתאבק טוב יוכל
להוריד לקרקע כמעט כל אחד, אך זה לא מבטיח שהוא ינצח (ראה מקרה סילבה - סונן).
אבל, כאמור, הוא לא המרכיב היחידי.

מה שחשוב לך כלוחם, הוא לא להיכנע לנוחות. אתה צריך לחזק ולהשקיע דווקא במקומות שלא נוח בהם כי שם
כנראה שאתה צריך להשתפר הכי הרבה. להשתפר ולהתמיד במקומות שנוח בהם זה קל (כי אתה מתחבר לזה וזה כיף ואתה מצליח...)
אבל לוחם טוב נבדק במקומות שקשה לו בהם, שלא נוח לו ושם אתה צריך להשקיע את מרב המאמצים שלך.

דווקא אם אתה טוב בהאבקות וזה בא לך טבעי, אתה צריך רק לשמר את היכולת הזאת ולהשקיע את כל שאר הזמן ב BJJ.

depresia

New member
אני אקח לתשומת ליבי את מה שאמרת

אני באמת מרגיש שהאבקות זה ממש אינסטינקט שקיים בתוכי, אפילו בלי ללמוד את שיטת הלחימה הזאת.
אני זוכר שכשהייתי ילד והייתי הולך מכות בשכונה ובבית ספר, תמיד התאבקתי, בלי לדעת אפילו מה זה האבקות(לא ידעתי אפילו שיש כזאת שיטת לחימה בגיל ההוא).

BJJ זה פשוט משהו שמסובך לי ברמות מטורפות, ושהייתי באקדמיה של פריינטה ראיתי שני אנשים שתוך חודשיים שלושה כבר קלטו את כל העקרונות של BJJ, והיה להם משחק קרקע מדהים...

RoyceGracie

New member
אם נחזור למשפטים של ברוס לי, ברשותך

ברוס לי אמר שלימוד אמנויות לחימה זה כמו למלא כוס מים, בהתחלה קל למלא אותה, וככל שהרמה עולה יותר ויותר קשה למלא אותה.

יכול להיות שלך באופן אישי קשה למלא את כוס המים שלך בג'יו ג'יטסו ברזילאי, לפעמים לומדים עוד ועוד טכניקות ואז פתאום תוך שבוע הכל מתחבר, התנועה נהיית זורמת וההבנה של האמנות לחימה הופכת לזורמת.

אתה צריך להתאמן במה שכיף לך לעשות, אלא אם אתה נחוש להיות לוחם MMA אז אתה חייב לשלוט ב BJJ

התאמנתי במכון שעושים בו הרבה ג'ודו, והטכניקות שם ממש לא באות לי בקלות, בעיקר אחרי בסיס של מוי תאי, להכניס מותן, לתת גב ליריב, להכנס עמוק פנימה כדי להרים את היריב- אלו דברים שממש לא באים לי באופן אינטואיטיבי - אבל בסוף זה יתפס ודברים יתגבשו.

למעלה