קירור מיטבי למחשב: סקר מעניין

goldy

New member
קירור מיטבי למחשב: סקר מעניין


<פורסם גם בפורום מחשבים: חומרה ותוכנה>

בימים האחרונים אני חושב שהקירור הטוב ביותר למחשב, לרבות בקטע של מניעת אבק: הוא להכניס את כולו לתוך מקרר.

השאלה: האם תקנו מארז שהוא מקרר לכל דבר ועניין

בדור השני, לאחר שהרעיון יוכח כמציאותי: יורכבו בו חיישני טמפרטורה, כך שהוא יידע לבד לשנות את עוצמת הקירור בהתאם לחום המופק מהרכיבים.

ללא קשר לקיומה של יחידת הקפאה, שמיועד קודם ללוח אם שמורכבים עליו כרטיסי הרחבה.
הרעיון לקוח מהאובקלוקרים הראשונים לפני למעלה מעשר שנים, בכתבה שפורסמה עליהם באתר אחר.
 

ezaton

New member
וואו

הזכרת לי נשכחות... אתה יודע כמה שנים מאז הפעם האחרונה שביקרתי ב- userfriendly? וואו... בוא נגיד שזה למעלה מעשור, כנראה (מהביקור האחרון שלי, לא מהראשון)?
 

ezaton

New member
היתה חברה בשם Cryotech

ויתכן ואני לא כותב את זה נכון. היו להם מארזים מיוחדים עם לוחות מיוחדים ל- OC. למה לוחות מיוחדים? כי כפור הוא בעיה כשאתה מקרר משהו לטמפרטורות קרובות לאפס.
היה להם מארז מתקדם יותר FULL AT (אז לא היה ATX, אם אני זוכר נכון) שהחזיק את המערכת בפנים בטמפ' קבועה של 20 מעלות אות משהו כזה, ואפשר לוחות רגילים כי לא היתה בעיית כפור. היה קירור פנימי מלא, וגם סוג של משהו להלביש על המעבד כדי לקבל קירור ישירות אליו. היה לי כזה, אם כי מעולם לא הרכבתי בו לוח ממש (חבר שלי רומה ב- ebay ובמקום לקבל מחשב קיבל רק מארז). שקל כמו משאית.
בזמנו גם שקלנו להשתמש באיזה התקן (כבד בהספקים) שכבר אני לא זוכר את שמו, שהוא סוג של משטח שבנוי משני חצאי מוליכים. צד אחד שלו מאוד מתחמם, והשני מאוד מתקרר, כאשר נוצר הפרש של 70 מעלות בין צד אחד לשני. אם אתה יכול לקרר מספיק את הצד המתחמם, המעבד שלך יהיה מאוד קר. מצד שני, בגלל שהוא צרכן הספק יקר, ומצד שני, לא ידענו דבר על אמינותו, התוכנית היתה להציב לוחית ברזל בין המעבד לבינו (שם צרפתי או משהו כזה. לא זוכר...) כדי שהמעבד יספיק להכבות עם חום יתר ולא להשרף (וכן. מעבדים יכולים להשרף, ויכלו גם אז). לוחית הברזל היתה סוג של קבל חום לטובת העניין הזה.

וואו, זה היה מזמן...
 
למעלה