קירמול בצק לא מצליח

CallMeCavanaugh

New member
קירמול בצק לא מצליח

שלום לכולם

ניסיתי להכין מילפיי. הקרם עצמו יצא מוצלח (אבל אין מצב שאני עושה את זה שוב. קיבלתי מתכון של קרם מוסלין שמורכב מחמאה, קרם אינגלז, קרם פטיסייר ומרנג איטלקי. המון עבודה).
הבעיות היו בבצק. קודם כל, נראה שלא רידדתי אותו מספיק, אבל את זה אני יכול לפתור בקלות.
הבעיה העיקרית היא שהמתכון לפיו עבדתי כולל קירמול של הבצק - אחרי שאופים אותו לוחצים עליו כדי שישתטח, הופכים, מפזרים אבקת סוכר ומחזירים לתנור בחום של 230 מעלות עד שאבקת הסוכר הופכת לקרמל. הבעיה היא שעד שהאבקה במרכז הבצק הפכה לקרמל, השוליים כבר נשרפו.
מה אני עושה לא נכון? אין אני יכול להימנע מהמצב הזה? האם החלפת הקירמול בתנור בשימוש במבער לקרם ברולה תפתור את הבעיה, או שהמבער חזק מדי וגם עלול להעיף את אבקת הסוכר?

תודה

יצורה

New member
באיזה חום אפית אותו בהתחלה?

זו השיטה בה אני עשיתי מילפיי ולא נתקלתי בבעיה - אפייה על 190-200 וסיום אפייה על 240 עם א. סוכר, אבל את האפייה הראשונה עשיתי כשמעל הבצק יש נייר אפייה ותבנית נוספת שמונעת ממנו לעלות יותר מדי.

CallMeCavanaugh

New member
אפיה ראשונה ב-180 מעלות

בלי תבנית נוספת, אחרי האפיה מניחים על הבצק תבנית ולוחצים כדי לשטח אותו בחזרה, ואז הופכים ועל הצד התחתון מפזרים את אבקת הסוכר. קירמול ב-230 מעלות.

יצורה

New member
מוזר, לא קרה לי...

אולי לנסות את הקירמול על טמפ' נמוכה יותר?

CallMeCavanaugh

New member
כן, יש קשר?

זה היה ניסיון ראשון, היו דליפות חמאה פה ושם. זה יכול להיות בגלל זה?

יצורה

New member
לא, סתם תהיתי :)

אני מחכה לרגע בו יהיה לי מזגן במטבח כדי להתחיל להכין בצקים כרוכים בבית, בינתיים אין סיכוי להוציא חמאה מהמקרר בלי שהיא תתחיל לנזול כבר בדרך לשישץ

CallMeCavanaugh

New member
חכי לחורף

האמת היא שזה היה פחות נורא ממה שחשבתי, אבל אלא אם עושים משהו שלא קיים כמוצר מדף (למשל, אני עכשיו מתכנן להכין בצק עלים נוגט וקרואסון בזיליקום), זה לא נראה לי שווה את הזמן.

יצורה

New member
אה, וקרם דיפלומט גם יעשה את העבודה

(פטיסייר שמקפלים עם קצפת)

CallMeCavanaugh

New member
איך הוא מחזיק בזמן החיתוך?

הבעיה העיקרית עם מילפיי היא שבזמן החיתוך הקרם נשפך לכל הכיוונים. היתרון של קרם המוסלין מהמתכון הוא היציבות, כי יש בו לא מעט חמאה ועוד כל מיני מייצבים.

יצורה

New member
גם בדיפלומט

יש חמאה (אפשר להעשיר אותו בעוד חמאה) וקצפת שתורמת ליציבות.
שניהם ייפשכו קצת בזמן החיתוך, לא נראה לי שיש קרם שישאר לגמרי יציב.

נופשת

New member
אפשר גם לחתוך את העלה העליון מראש לריבועים

ואז לסדר כמו פאזל.
או ישר במנות אישיות.
זה מה שאני נהגתי לעשות כשהייתה לי סבלנות לדברים כאלה, פעם מזמן.

למעלה