קיר בריקים לסלון

oferandi

New member
קיר בריקים לסלון

קיבלנו רעיון לעשות קיר בריקים בסלון- אורך של כ-7 מטר. ממה מתחילים? איך עושים את זה? אקרשטיין? איזה סוג? כמה נראה לכם צריכים לעלות החומרים בהנחה שיש לי מי שיעשה את זה? לחילופין כמה צריכה לעלות עבודה כזו (חומרים + עבודה)

oferandi

New member
ידידה שקצת מבינה בעיצוב. אבל למה

הנימה הזאת??? יש למישהו רעיון?

גולי מ

New member
כי זה רעיון די גרוע

חוץ מזה שזה מצריך עבודת שיפוץ מאסיבית - כן, שיפוצניקים - הרי התוצאה הסופית של קיר כזה כל-כך דומיננטית בחלל, שלעניות דעתי (אמנם אני לא "מבינה קצת בעיצוב" אלא רק אדריכלית), הצעה זו מצריכה חשיבה עיצובית כוללת בבית. כמו כן, קיר לבנים בתוך סלון ישראלי סטאנדרטי יתן תחושה של חלל מאד קטן.

I T A L Y

New member
קיר בריקים- הכוונה שלך לקיר של

פינקפלויד "החומה"? קיר לבנים חומות אנגליות? זה לא נשמע לי בכלל מתאים לאקלים הישראלי ולגודל החדרים בדירות ישראליות שגודלן מצריך כמה שיותר בהירות, שקיפות, אווריריות. אנשים היו משלמים הרבה כדי להוריד קיר כזה בדירה. אגב זו רק דעתי האישית וסליחה אם זה לא שרציתם לשמוע. איך שלא יהיה- אם תחליטו לעשות את הקיר- תשלחו תמונה אולי תוכיחו לנו שטעינו

oferandi

New member
אז ככה, מדובר בסלון גדול מאוד מאוד

7.3 מטר אורך על 6.4 מטר רוחב.כך שאין חשש ליצירת חדר קטן, עמוס, דחוס. הקיר עליו חשבנו לעשות את קיר הבריקים כן, בדוגמת חומה הינו הקיר שבו יוצב המזנון אם נחליט לשים, והפלזמה. אין כוונה לעשות קיר בריקים בצבע כהה, או צבע שיתן קונטרסט אל יתר קירות החדר, אלא חשבנו לצבוע את הקיר באותו צבע כמו יתר הקירות והעניין שבו יהיה שהוא בעל "מרקם" אחר ועדיין לא בולט מדי. הרבה יותר פשוט ובאנלי זה לעשות טיח פיגמנטי. קצת נדוש. יש לכם רעיונות אחרים?

doram44

New member
נדמה לי..

שיש אפשרות לזייף אם ממילא אתם צובעים יש אפשרות לכסות את הקיר הקיים בסוג של כיסוי בעל מרקם, שבהיזדמנות גם יעזור אקוסטית..וגם יבודד את הקיר מקור/חום. ואם ימאס לכם תוכלו להסיר אותו בקלות יחסית.. תבררו אולי במרכז הבניה.

גולי מ

New member
תראו, השינויים שעליהם אתם מדברים

הם שינויים מהותיים בעיצוב. הייתי ממליצה לכם לפנות לאיש מקצוע (מעצב/אדריכל), שגם יוכל לתכנן את השינויים כך שתהיה מוכנה לקבלת מערכת קולנוע בייתית, וגם יוכל לפקח על הביצוע. לפי מה שאתם כותבים אין לכם מושג למה אתם נכנסים. זה לא צריך לרפות את ידיכם, אבל רק לנהוד ביותר אחריות וזהירות. בהצלחה.

s h i r i 1

New member
האם הקיר עליו תכננתם לשים את

הלבנים הוא קיר חיצוני של הבית (מבפנים כמובן) או קיר פנימי?

s h i r i 1

New member
.....

אם תחפש מה המקור לאותם קירות לבנים, תגלה שאילו קירות חיצוניים לבית שנבנו מלבנים בגלל סיבות שונות בניגוד לקירות פנימיים בתוך הבית. אני מתגוררת בניו יורק וכאן הרבה אנשים חושפים את הקירות האלו (פשוט מקלפים את שכבת הטיח ומאחוריה מסתתר קיר לבנים). מי שרוצה פשוט ליצור בעצמו קיר לבנים, חשוב שיעשה זאת על קיר חיצוני. בעיני לפחות זה נראה מגוחך ולא אמיתי קיר לבנים באמצע הבית, אבל אולי זו רק אני. אני מסכימה עם גולי שהציעה לך להתייעץ עם איש מקצוע מאחר שקיר לבנים הוא באמת אלמנט מאוד מסיבי בבית וחשוב שיחיה בשלום עם מה שכבר יש שם ועם מה שאתם רוצים שיהיה. חברים שלי משפצים כאן דירה ולהם דווקא כן הצעתי לחשוף את קיר הלבנים, אבל מדובר על דירה בניו יורק, שנמצאת בתוך בניין שבנוי לבנים... ככה שזה קצת שונה. בכל מקרה, לא חייבים להשתמש בלבנים אדומות, ראיתי כבר בכמה מקומות שחשפו קיר לבנים וצבעו אותו בלבן. בעיני זה מקסים, כי מתקבל האפקט של קיר לבנים, אבל בצורה עדינה הרבה יותר.

oferandi

New member
תודה שירי. הכוונה הראשונית היתה

לעשות קיר מבלנים לבנות, בהירות כך שניתן יהיה אח"כ לצבוע את הקיר בצבע של יתר החדר - שמנת וכמו שאת אומרת מצד אחד לקבל אפקט של קיר לבנים אבל מצד שני עדין. נראה לי שמאחר ומדובר בקוטג', האפקט של קיר לבנים כזה הוא שונה מאשר בדירה בבית משותף. לאור כל מה שנאמר בפורום נראה שבכל זאת נתייעץ עם איש מקצוע על מנת לקבל קצת יותר אינפורמציה ואולי אפילו הדמייה ממוחשבת איך זה יראה (למרות שבפועל זה תמיד יוצא קצת אחרת). תודה לכולם.

dag 3

New member
רעיון אחר

יש הרבה מאוד אפשרויות מחוץ לטיח פיגמנטי. אני מציע לפנות להמומחה בנושא זה תכנסי לאתר המצ"ב

nof123

New member
אולי תלכו רק על חלק מהקיר בלבנים

כלומר, רק החלק שמאחורי המיזנון - כשמהצדדים ישאר קיר צבוע באותו הצבע של הלבנים. מצד שני, אפשר ע"י בטון מוחלק לחפות את הקיר בדוגמא מעניינת...

למעלה