קיר האושר - סוף סוף ואולי בזכות הצמיגים ...
הצלחתי ללא בעיות לטפס ביחס כבד יותר 39/28 ( 1.39)
את האושר מרגישים זה דבר שקשה להסביר ...
את הקיר הזה טיפסתי מעל 60 פעמים במשך כ 3 שנים . אבל על יחס קל יותר , קומפקט 34 עם 28 או שווה ערך דאבל 39/32 , (1.21 ).
הקיר הנ"ל זה קיר הסיום במסלול הכפרים , ולפעמים להדגמה גם בתחילת המסלול . אורכו המקסימלי כ 310 מ' עד חסימה שיפוע ממוצע 21% אבל יש הרבה קטעים מעל 30% .
בעבר רוב הפעמים טיפסתי עם צמיג קדמי כבד ארמדילו בגלל פנצ'רים , המסקנות שלי היום שהוא לא מתאים לקירות .
הפעם כדי להצדיק גם את התיאוריה השתמשתי בצמיג קל שנופח ל 130 PSI .
בסיום מסלול הכפרים עשיתי הפסקה של 10 דקות כולל ג'ל אנרגיה . והטיפוס ממש זרם .
הקטע C-D הוא תלול מעל 30% ויש שם גם דרדרת ולזה צריך גם הרבה מזל בהצלחת הטיפוס כדי לא להחליק .
בנקודה C שחררתי את כל השרשרת עד 39/36 והטיפוס סוף סוף הצליח .
הטיפוס הזה היה נטו כוח , זה שונה מהותית מטכניקת הטיפוס שלי בקירות שמבוססת על יחס העברה קל ( 39/32 זה כמו קומפקט עם 28 ) או (39/36 זה כמו טריפל עם 28 )
ביחס הזה אין לי בעיה לטפס כל , קצר ושפיץ , או ארוך מאוד, אפילו פעמיים באורך מאל מנסורה בירושלים למי שמכיר .
מצורף מפה וגרף לקיר שסוף סוף גרם לי אושר .
המקום זה אל ביאר , ליד צומת מי עמי .
אריה סדובניק
הצלחתי ללא בעיות לטפס ביחס כבד יותר 39/28 ( 1.39)
את האושר מרגישים זה דבר שקשה להסביר ...
את הקיר הזה טיפסתי מעל 60 פעמים במשך כ 3 שנים . אבל על יחס קל יותר , קומפקט 34 עם 28 או שווה ערך דאבל 39/32 , (1.21 ).
הקיר הנ"ל זה קיר הסיום במסלול הכפרים , ולפעמים להדגמה גם בתחילת המסלול . אורכו המקסימלי כ 310 מ' עד חסימה שיפוע ממוצע 21% אבל יש הרבה קטעים מעל 30% .
בעבר רוב הפעמים טיפסתי עם צמיג קדמי כבד ארמדילו בגלל פנצ'רים , המסקנות שלי היום שהוא לא מתאים לקירות .
הפעם כדי להצדיק גם את התיאוריה השתמשתי בצמיג קל שנופח ל 130 PSI .
בסיום מסלול הכפרים עשיתי הפסקה של 10 דקות כולל ג'ל אנרגיה . והטיפוס ממש זרם .
הקטע C-D הוא תלול מעל 30% ויש שם גם דרדרת ולזה צריך גם הרבה מזל בהצלחת הטיפוס כדי לא להחליק .
בנקודה C שחררתי את כל השרשרת עד 39/36 והטיפוס סוף סוף הצליח .
הטיפוס הזה היה נטו כוח , זה שונה מהותית מטכניקת הטיפוס שלי בקירות שמבוססת על יחס העברה קל ( 39/32 זה כמו קומפקט עם 28 ) או (39/36 זה כמו טריפל עם 28 )
ביחס הזה אין לי בעיה לטפס כל , קצר ושפיץ , או ארוך מאוד, אפילו פעמיים באורך מאל מנסורה בירושלים למי שמכיר .
מצורף מפה וגרף לקיר שסוף סוף גרם לי אושר .
המקום זה אל ביאר , ליד צומת מי עמי .
אריה סדובניק