קיר מים - האם יש כאלה בישראל?

oren*

New member
קיר מים - האם יש כאלה בישראל?

ראיתי את הפטנט הזה בארה"ב והתלהבתי. מדובר בצינור שבקצה שלו מחוברת פיית פלסטיק או מתכת עם חור צר וארוך. ברגע שפורצת שריפה בבית חולים, מנהרת רכבת תת קרקעית או מסדרון של בניין - מחברים את הצינור לברז הכיבוי, והוא יוצר קיר מים שלא מאפשר מעבר של גזים ועשן. הבנתי בזמנו (זה היה לפני למעלה משנתיים וחצי) שמשתמשים בפטנט הזה בעיקר במנהרות - כדי למנוע את התפשטות האש. מישהו יוכל לתת לי פרטים נוספים על המוצר הזה?

אלברטרג

New member
בקשר לפטנט...

היי אורן האמת לא שמעתי על הפטנט הזה עד כמה שאני יודע בארץ אין דבר כזה פה מתבססים על דלתות חסינות אש ספרינקלרים ועל מזל... אם אתה יודע משהו שאנחנו לא יודעים נשמח לשמוע

fireman

New member
המזנק אקרון נותן אפקט דומה

כאשר פותחים את הסילון שלו במצב של מסך מים....הוא בהחלט לא נותן לעשן לעבור. אבל אפשר לומר שזה מיעד לכבאי כמגן אישי ולא בכדי לסגור מנהרת רכבת למשל... אורן ידידי אשמח אם תפנה אותנו לאיזה אתר..... בארץ אין דבר כזה שיש לו ייעוד ספציפי כזה

fireman

New member
הווו מצויין!

תודה רבה בועז! ד"א למה לא היו חבר´ה שלכם במסיבה אתמול?

גבע 20

New member
מסיבת צופים

אהלן ערן, יש לנו בחור מצויין במקור מבאר שבע בשם ראובן חיים שהינו אחראי צופי האש בתחנה. אני אשאיר לו את זכות התגובה לשאלתך. ביי בינתיים, בועז

fireman

New member
אני בהחלט מכיר אותו

הוא בנו של אחד מקציני הכיבוי אצלנו בתחנה..... למה לא רואים אותו בפורום באמת? תביא אותו לכאן מהאוזן או שאני מדווח לאבא שלו

or_k

New member
ערן תעזוב

את הדיווח לאבא שלו בשבילי. כבר אמרתי לך שאני מכיר אותו.

../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif../images/Emo16.gif מסיבת צופים

שלום ערן קודם כל ברכות לפורום החדש, רואים שהוא מתקדם ומתנהל יפה. לשאלתך - הסיבה שבגללה לא הגיעו צופים למסיבה היא - בגבעתיים לא היה קורס צופים בארבע השנים האחרונות ומסיבה זו אין צופים לאחרונה פתחנו קורס עם 25 צופים אבל הם חדשים בכדי. למסיבה הבאה יגיעו צופים מגבעתיים. כי בגבעתיים אוהבים לחגוג.

fireman

New member
אהלן חיים!

טוב לראותך כאן בפורום, אני כבר סומך עליך שתביא אותו לידיעת אנשי הכיבוי של תחנת גבעתיים. החבר´ה החדשים שלכם באמת הפסידו....חבל מאוד...החברה מחדרה שהיו שם הם גם צופים חדשים שעדיין נמצאים בשלבים ההתחלתיים של הקורס (חודש בערך) הם היו שם בכמות מכובדת מאוד.... בכל מקרה....ניפגש בשמחות... נ.ב - מחר אני באזור המרכז ואני צפויי לבקר בכמה תחנות כיבוי

אתה מוזמן

שלום ערן אתה מוזמן לתחנת כיבוי אש גבעתיים ועם הייתי יודע את השעה הייתי מחכה לך ומכיר לך את התחנה. חוץ מזה הייתי רוצה להכיר אותך. אבל בכל מקרה אני בטוח שהחברה כאן בתחנה יארחו אותך כמו שצריך. - מצורפת תמונה של כיבוי בעזרת מטף ( קורס צופי אש גבעתיים )

למעלה