קיר תומך שלא יפול אחרי שנשענים עליו.

downdone

New member
קיר תומך שלא יפול אחרי שנשענים עליו.

1. באיזה קורס מתוך הקורסים הנלמדים בפקולטות להנדסת בניין, לומדים כיצד בונים קיר תומך כך שלא יפול כשנענים עליו ? 2. אמור להגיע אלי קבלן רשום כדי לבנות קיר תומך (עם אישור של מהנדס בניין), אני יכולה לראות איך הוא ייבנה את הקיר אבל רציתי לשאול על מה העובד צריך להקפיד כשהוא בונה חלק קטן (באורך 1 מ"ר ובגובה 3 מ"ר) של קיר תומך כך שהקיר לא יפול בגלל שמישהו נשען עליו ? 3. האם אפשר למצוא באינטרנט איזשהו קובץ בעברית שיש בו טיפים והסבר איך בונים קיר תומך באורך 1 מ"ר ובגובה 3 מ"ר כך שלא יפול כשנענים עליו ?

fireman

New member
תכנון קיר תומך

כאשר גובהו הוא מעל 1.5 מ' נדרש בתכנון של מהנדס עפ"י חוק. הנדסאי יכול לתכנן קיר תומך עד לגובה של 1.5 מ', מעבר לכך נדרש רשיון מהנדס. אי לכך ובהתאם לזאת תכנון קיר תומך מצריכה ידע הנדסי בתכן מבנים ולא מדובר במשהו שאפשר להבין וללמוד כתוצאה משיטוטים באינטרנט. הקמת קיר תומך תלויה בהמון פרמטרים הכוללים את העומסים שאמורים להיות מופעלים על הקיר כולל מגוון מקדמי ביטחון כמו עליית משק האדמה בעקבות חלחול מי גשם, התאמה לסוג האדמה, עומסים שיופעלו על הקרקע אותה הקיר תומך וכוליי וכוליי..... לצורך העניין קיר תומך נבנה בחתך צד שנראה כמו האות ד הפוכה. הקורסים במגמת הנדסת בניין המכסים את הנושא הם הקורסים העוסקים בכתן מבנים מן הסתם.

downdone

New member
מה זה "תכן" ?

המון תודה, רציתי לדעת מה פירוש המילה "תכן" ?

downdone

New member
היי

היי, חיפשתי בגוגל והנה מצאתי רשימת מקוצעות חובה בהנדסת בניין ואני סקרנית לדעת באיזה קורסים מתוך הרשימה, לומדים את זה. אז הנה קישור לרשימת הקורסים. אגב, אני מדברת גם על קורה שרוצים לבנות בהמשך לחלון בדירה כדי לבנות בה חדר והיא בלי עמודים (אני לא יודעת איך קוראים לסוג כזה של קיר/קורה, אבל אתה בטח כבר יודע).

Mishu2

New member
תגידי את רצינית??../images/Emo163.gif

את באמת חושבת שיש קורס שמלמדים בו לתכנן קיר? בעצם למה קורס שלם, תחפשי בסילבוס שלו את ההרצאה המדויקת ותלכי רק אליה אפילו בלי התירגול, , מי צריך קורס שלם... בעצם יכול להיות שעוד יש לי את החומר מההרצאה כשאני למדתי אז אני יכול לשלול לך בפקס ותוכלי לתכנן לבד... השאלות שלך מצביעות על חוסר ידע מינימלי בתחום, את הרי אפילו לא יודעת את שמות האלמנטים. תכנון מבנה משלב ידע במספר תחומים: מתימטיקה, פיסיקה, סטטיקה של מבנים, חומרי בניה, שיטות ביצוע וחישובי חוזק ולא סתם לוקח 4 שנים לקבל תואר מהנדס ועוד 3 שנים לקבל רישיון. אין קורס לזה- צריך ללמוד, והרבה ורק אז מתחילים לקבל מושג.

fireman

New member
תשמעי לי.....

תשלמי למהנדס כמה שקלים שיתכנן לך את הקיר ואת הקורה ההיא שאת מדברת עליה (צר לי אבל לא הצלחתי להבין במה מדובר) במקום ללכת ולנסות ללמוד את זה בתוך כמה קורסים..... אני כבר 3 שנים תולש שערות בתואר הזה....ואני מבטיח לך שכבר לא נשארו לי הרבה, השאלה היא מה יגמר לפני....השערות על הראש או הסבלנות שלי עם התואר הזה?

למעלה