קישואים ממולאים

ברקורעם

New member
קישואים ממולאים

האם עכשיו העונה של קישואים עגולים? אשמח למתכון טוב לקישואים ממולאים.
 

חנהפ

Active member
קישואים במילוי בורגול ועדשים

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2015/07/blog-post_15.html[/URL]


7 קישואים עגולים
למילוי :

1/2 כוס בורגול
1/2 כוס עדשים חומות
בצל קצוץ
מלח פלפל לפי הטעם
חופן חמוציות
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
מעט שמן לטיגון
לרוטב
1 רסק עגבניות קטן +מים
3-4 כפות שמן
תבלינים: מלח, מעט סוכר, פלפל שחור, אבקת מרק בטעם עוף, רכז רימונים
אופן ההכנה:
מסירים מהקישואים את החלק העליון ומרוקנים את הקישואים מתוכן,


השתמשתי בכלי שמוציא כדורים והשארתי דפנות דקות למדיי.
משרים את הבורגול במשך שעה במים רותחים, מסננים מנוזלים.
את העדשים משרים במים במשך 30 דקות במים חמים, מסננים מנוזלים.



מטגנים בצל קצוץ במחבתעד שמזהיב יפה מוסיפים לו את הבורגול והעדשים.
מתבלים הכל במלח ופלפל שחור, מערבבים היטב ומסירים מהאש.
מוסיפים לתערובת הבורגול חמוציות , פטרוזיליה קצוצה ומערבבים.


ממלאים את הקישואים העגולים במלית הבורגול ומסדרים בתבנית בתבנית אפייה.


מכינים את הרוטב:
מערבבים בקערה רסק עגבניות עם שמן 3 כוסות מים ותבלינים.
שופכים את רוטב העגבניות על הקישואים הממולאים שבתבנית וביניהם.
מכסים את תבנית הקישואים ביריעת אלומיניום
ומכניסים לתנור בחום 200 מעלות למשך 45 דקות.
מסירים את הכיסוי מורידים טמפ' ל-170 מעלות 40 דקות נוספות.
הקישואים מתרככים אבל לא מידיי וזה מוכן
 

חנהפ

Active member
קישואים עגולים ממולאים בירקות ובורגול

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2016/06/blog-post_15.html[/URL]
רכיבים:
6 קישואים עגולים
3 פלפלים אדומים
1 כוס בורגול
2 בצלים קצוצים
1 כפית גדושה שום כתוש
2 גזר חתוך לקוביות קטנות

2 עגבניות קלופות חתוכות לקוביות
1/3 כוס יין לבן חצי יבש
עלים מ-4-5 ענפי בזיליקום
נוזל בישול:
2 קופסאות רסק עגבניות
4 כוסות מים
3 כפות סוכר
כף פפריקה מתוקה
כף אבקת מרק בטעם עוף
מלח פלפל שחור
אופן ההכנה:
לצקת על הבורגול מים רותחים ולהניח לשעה בצד.
לקטום את ראש הקישוא ולרוקן את תוכנו
להרתיח מים ממולחים קלות בסיר רחבה
כשהמים רותחים להכניס את הקישואים
להביא לרתיחה ולבשל דקה
לסנן ולקרר את הקישואים

לצורך הכנת המילוי:
מזהיבים את הבצל בשמן, מוסיפים את השום מערבבים
מוסיפים את הגזר והעגבניות





מאדים כ- 10 דקות
מוסיפים 1/3 כוס יין לבן חצי יבש
ומבשלים שיסמיך ורוב הנוזלים מתאדים

קוצצים את הבזיליקום ומוסיפים למחבת
מסננים את הבורגול שוטפים היטב ומוסיפים למחבת

מערבבים ומבשלים עוד כ- 5 דקות
מסירים מהאש ומקררים
ממלאים את הירקות, מניחים בסיר

מערבבים את חומרי נוזל הבישול, יוצקים לסיר
מביאים לרתיחה ומבשלים שעה על אש קטנה.
 
למעלה