raya
Well-known member
קישואים עגולים ממולאים
והפעם במלית חדשה ומענינת.
המתכון שייך לחנה פ.
הכנתי ביום שישי לפני שבוע.
בקישור ומועתק לכאן.
[URL]http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=771&messageid=178941854[/URL]
7 קישואים עגולים
למילוי :
1/2 כוס בורגול
1/2 כוס עדשים חומות השתמשתי בעדשים כתומות
בצל קצוץ
מלח פלפל לפי הטעם
חופן חמוציות לא שמתי
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
מעט שמן לטיגון
לרוטב
1 רסק עגבניות קטן +מים
3-4 כפות שמן
תבלינים: מלח, מעט סוכר, פלפל שחור, אבקת מרק בטעם עוף, רכז רימונים תבלינים לפי הטעם האישי
אופן ההכנה:
מסירים מהקישואים את החלק העליון ומרוקנים את הקישואים מתוכן,
השתמשתי בכלי שמוציא כדורים והשארתי דפנות דקות למדיי.
משרים את הבורגול במשך שעה במים רותחים, מסננים מנוזלים.
את העדשים משרים במים במשך 30 דקות במים חמים, מסננים מנוזלים.
מטגנים בצל קצוץ במחבת עד שמזהיב יפה מוסיפים לו את הבורגול והעדשים.
מתבלים הכל במלח ופלפל שחור, מערבבים היטב ומסירים מהאש. בלי פלפל שחור
מוסיפים לתערובת הבורגול חמוציות , פטרוזיליה קצוצה ומערבבים.
ממלאים את הקישואים העגולים במלית הבורגול ומסדרים בתבנית בתבנית אפייה.
מכינים את הרוטב:
מערבבים בקערה רסק עגבניות עם שמן 3 כוסות מים ותבלינים.
שופכים את רוטב העגבניות על הקישואים הממולאים שבתבנית וביניהם.
מכסים את תבנית הקישואים ביריעת אלומיניום
ומכניסים לתנור בחום 200 מעלות למשך 45 דקות.
מסירים את הכיסוי מורידים טמפ' ל-170 מעלות 40 דקות נוספות.
הקישואים מתרככים אבל לא מידיי וזה מוכן
כמות המלית היתה גדולה, חלק פיזרתי מסביב לקישואים וממה שנשאר לי הכנתי מרק בתוספת לוביה, קינואה, שעועית מש , תפוחי אדמה, גזר ופנים הקישואים.
ממליצה בחום!
שבת שלום
רעיה
(לא צילמתי את הקישואים)
והפעם במלית חדשה ומענינת.
המתכון שייך לחנה פ.
הכנתי ביום שישי לפני שבוע.
בקישור ומועתק לכאן.
[URL]http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=771&messageid=178941854[/URL]
7 קישואים עגולים
למילוי :
1/2 כוס בורגול
1/2 כוס עדשים חומות השתמשתי בעדשים כתומות
בצל קצוץ
מלח פלפל לפי הטעם
חופן חמוציות לא שמתי
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
מעט שמן לטיגון
לרוטב
1 רסק עגבניות קטן +מים
3-4 כפות שמן
תבלינים: מלח, מעט סוכר, פלפל שחור, אבקת מרק בטעם עוף, רכז רימונים תבלינים לפי הטעם האישי
אופן ההכנה:
מסירים מהקישואים את החלק העליון ומרוקנים את הקישואים מתוכן,
השתמשתי בכלי שמוציא כדורים והשארתי דפנות דקות למדיי.
משרים את הבורגול במשך שעה במים רותחים, מסננים מנוזלים.
את העדשים משרים במים במשך 30 דקות במים חמים, מסננים מנוזלים.
מטגנים בצל קצוץ במחבת עד שמזהיב יפה מוסיפים לו את הבורגול והעדשים.
מתבלים הכל במלח ופלפל שחור, מערבבים היטב ומסירים מהאש. בלי פלפל שחור
מוסיפים לתערובת הבורגול חמוציות , פטרוזיליה קצוצה ומערבבים.
ממלאים את הקישואים העגולים במלית הבורגול ומסדרים בתבנית בתבנית אפייה.
מכינים את הרוטב:
מערבבים בקערה רסק עגבניות עם שמן 3 כוסות מים ותבלינים.
שופכים את רוטב העגבניות על הקישואים הממולאים שבתבנית וביניהם.
מכסים את תבנית הקישואים ביריעת אלומיניום
ומכניסים לתנור בחום 200 מעלות למשך 45 דקות.
מסירים את הכיסוי מורידים טמפ' ל-170 מעלות 40 דקות נוספות.
הקישואים מתרככים אבל לא מידיי וזה מוכן
כמות המלית היתה גדולה, חלק פיזרתי מסביב לקישואים וממה שנשאר לי הכנתי מרק בתוספת לוביה, קינואה, שעועית מש , תפוחי אדמה, גזר ופנים הקישואים.
ממליצה בחום!
שבת שלום
רעיה
(לא צילמתי את הקישואים)