קישוט בבצק סוכר

הילהבר2

New member
קישוט בבצק סוכר

שלום,
לראשונה קישטתי עוגה בבצק סוכר ( רצ"ב תמונה מהיצירה).
ביום למחרת התחילו להיווצר סדקים בבצק ואף סדק אחד גדול נפער באמצע העוגה.
מקריאה ושוטטות באינטרנט הבנתי שייתכן ושימוש בהרבה קורנפלור גורם לכך .
אבל לא הייתה לי ברירה מפני שהבצק שקניתי היה במרקם רך ודביק ביותר.
יכול להיות שהוא לא איכותי?



 

Miss Cake1

New member
בוקר טוב

ישנן כמה אפשרויות שבגללן הבצק נסדק.
אחת הסיבות היא כמו שאמרת שימוש בכמות גדולה יחסית של קורנפלור. לדעתי קרונפלור מייבש יותר את בצק הסוכר ואני אוהבת לעבוד עם אבקת סוכר, גם לא בכמויות גדולות מידיי.
אפשרות שנייה היא שלא לשת את הבצק מספיק.
עוד אפשרות היא עבודה איטית מידיי . מרגע רידוד הבצק את צריכה לעבוד בזריזות, ברגע שהבצק המרודד שוכב על השיש ומחכה לעיטוף העוגה בזמן הזה הוא מתייבש וסנדק על העוגה. ברגע שמרדדים את הבצק ישר לעטוף את העוגה ולהדק/להצמיד אל העוגה.
עם איזה בצק סוכר עבדת?
אני משתמשת בבצק עלמה שהוא מאוד נוח לעבודה במיוחד לעיטוף עוגות.
 

הילהבר2

New member
בצק סוכר

היי,

תודה על התגובה.
הכנתי עוגה שניה והחלפתי את בצק הסוכר לחברה אחרת ואכן יש הבדל גדול.
אך עדיין יש לי בעיה, פיסלתי כבשה חמודה ( צירפתי תמונה).
אבל בבוקר היא איבדה קצת מצורתה המקורית וכאילו שקעה. למרות שהשתמשתי בבצק סוכר לפיסול עם cmc
אשמח לדעת האם זה בגלל כובד או שהייתי צריכה לייבש היטב את הבסיס?
תודה על התשובות המחכימות.





 

Miss Cake1

New member
היי יכול להיות שלא השתמשת בכמות מספקת של cm c? אני לא

אני לא יודעת לאיזה בצק שינית אבל באמת ממליצה לך על עלמה, אני אפילו בחלק מהדמויות לא חייבת סי אם סי עם הבצק הזה..
ובנוסף יכולה לייעץ לך שאם יש לך דמות שהחלקים יחסית לא קטנים והראש כבד אז תכיני את הגוף ותני לו להתייצב ולהתייבש מעט ולאחר מכן הכיני את הראש.
וכמובן להשתמש בשיפוד לייצוב הדמות.
 
למעלה