קישוט

מליסמה...

מליסמה היא שירה של יותר יותר מצליל אחד על אותה הברה. אם ניקח לדוגמא את "יונתן הקטן", נראה שאין שם מליסמה - לכל הברה יש צליל יחיד. ב-"התקווה" לעומת זאת יש מליסמה: כבר על המילה הראשונה ("כל") אומרים "כ-ל" (יש שם שני צלילים - רה מי) כנ"ל לגבי המילה "פנימה" - ההברות הראשונה והשניה מתחלקות כל אחת על שני צלילים. השימוש במליסמה חוזר בעוד מקומות בשיר. -------------- למה הכוונה בקישוט? איזה סוג קישוט אתה מתכוון? אתה יכול לקרוא בויקיפדיה: http://en.wikipedia.org/wiki/Ornamentation_%28music%29

Molchansky

New member
לגבי קישוט

נראה לי שאפשר להגדיר אותו בתור דפוסים מלודיים שלא קשורים לנושא, אלא באים למלא חלל כלשהו. כמו השם שלהם הם רק לקישוט ותוספת.

freshlama

New member
מניסיון שלי, הכי פשוט להדגים

כמו שילדים שרק מתחילים לנגן לא מבינים למה יש סולמות והם קודם כל לומדים איך לעשות ורק אחרי זה למה ככה גם מליסמה וקישוט, לפי דעתי

GustavM

New member
סליחה...

גישה כזו לדעתי מזלזלת בהבנה שלהם.... ההצעה הראשונה נראית לי הכי הגיונית - הרבה תוים על מעט מילים. הדוגמאות הטובות הן לרוב באריות של הנדל למשל, שמאחת המפורסמות שבהן המילה rejoice נמשכת על פני 143 (!) תוים....

כן ולא....

אתה צודק שבכל הנוגע שלחינוך, אסור לזלזל בילדים. אבל אני חושב שהתנסות זאת הדרך הטובה ביותר ללמד. כמו שקארל אורף אמר: Tell me, I forget Show me, I remember Involve me, I understand

למעלה