קישורים/מאמרים/כתבות/וכו

yakov250

New member
הקשר בין שמאל לפמיניזם:

תגובות רק בבלוג, בבקשה. תודה.

אimר

New member
קומדיה מעולה

דווקא אהבתי. מצחיק בטירוף. ואיפשהו שם בפנים יש אפילו קמצוץ של אפשרות לדיון מעניין, חו"ח. אבל זה בעיקר קומדיה מעולה. ותודה על הלינק לפרופיל חדש. אורלי וטל, לכשתמחקו את ההודעה, אל תהססו למחוק בגלל התגובה.

אimר

New member
אופס

זה פורום סרבנות, לא פמיניזם. פשוט התרגלתי כלכך להודעות כאלו בפמיניזם. הסליחה עם אלכס ומיקי.

Alexco

New member
קישורים/מאמרים/כתבות/וכו

מזכיר שאתן יכולות להעלות מאמרים למדור המאמרים של הפורום- מסר אישי אליי.

Alexco

New member
הסתה, המרדה וולרשטיין

הסתה, המרדה וולרשטיין / ד"ר נעמה כרמי ולרשטיין לא קרא לאלימות. הוא קרא לסירוב אזרחי. השאלה היא האם מדובר בסירוב שיכול להיות מוצדק מבחינת הערכים שהוא מבקש להגן עליהם. הקריאה להעמידו לדין בגין המרדה די מדהימה: מדובר בעבירה שצריכה להימחק מספר החוקים בגין פגיעתה הקשה בחופש הביטוי. ולמה ולרשטיין בכל זאת היה צריך לשבת בכלא. מזמן

מבחינה אחת יש כאן פגיעה קשה

במתנחלים המועמדים לפינוי ( ואני אחד מהם ) חוק פינוי פיצוי נכון להיום, היושב בועדת הכספים . אינו נותן פיצוי הולם . יש אנשים שבסופו של פינוי יהיו חייבים כסף למדינה .כי הם רכשו בית קטן ולא מזמן עם משכנתא . היות והפיצוי נקבע לפי מ"ר ובבתים שהממשלה בנתה אין פיצוי על הקרקע אנשים אלו לא יפוצו כלל . יש סעיף מצחיק שנותן 2500 ש"ח פיצוי לשנה של ותק בשעה שבימית הסעיף הזה היה פי 20 בערך. מבחינה זו אני אקבל בהבנה כל התנגדות אלימה של המפונים . לא יכול להיות שהממשלה תפנה אנשים והם יפסידו את כל עולמם . גם אלו שלא מתנגדים לפינוי עצמו מצטרפים למתנגדים כי הם ישארו בלי כלום . אופציה נוספת שתהיה להם היא לעבור לגור בשטחים ביו"ש כי ברירה אחרת אני לא רואה שיש להם .

Alexco

New member
תגובה

אפשר לחשוב שמרבית המתנחלים היו בעלי ממון לפני שעברו לגור בעזה. זאת טעות, המתנחלים לא היו במקור אנשי מעמד בינוני מבוססים, אלא הם בנו עצמם על זכויות היתר שהעניקה המדינה למתנחלים מתוך שיקולים גזעניים. הפיצויים שישראל מוכנה להעניק להם הם מעל ומעבר, ואם כבר יש בעייתיות עמם אז היא בכך שהם גבוהים מדי ומפלים בצורה בוטה את השכבות החלשות שגוועות בעוני ללא פיצויים מיוחדים. סרבנות מטעמי חמדנות זה חדש, אבל קשה לי להאמין שזה יתפוס.

hodaya151

New member
אנשי גוש קטיף הם אנשים איכותיים

והאנשים שמקשקשים ככה- רק מקנאים.

זה לא מתאים לך לקשקש סתם

ואני מכיר אותך הרבה זמן . אני לא מתלונן אישית כי לי יש בית גדול בבניה פרטית , ואני בונה בעצמי כך שאני אסתדר ולא אפגע כלל . אבל יש לא מעטים שקנו בית בבניה ממשלתית 70 מ"ר עם משכנתא ולא יקבלו כלום על הקרקע כי כך אומר החוק היום אז 70 כפול 3000 ש"ח למטר זה 210000 ש"ח מזה צריך להחזיר את המשכנתא הקיימת . במקדמות יוצא להם מינוס אז על מה אנחנו מדברים ? על חמדנות ? עובדה היא שפרט לתושבי פאת שדה (20 משפחות) שסגרו על ישוב חליפי במבקיעים ( קרוב לאשקלון . מקום חצי מת ומזדקן המשווע לדם טרי ) למה ישוב חלופי? כי זה יותר משתלם מהפיצוי עצמו . אף אחד לא ניגש למנהלת ההתנתקות בכדי לקבל מקדמות אם הסכומים היו מופרזים היו צריכים לקפוץ על המציאה ולא היא . אם אני שאני בעד הפינוי וגם מסיבות אישיות מתאים לי לפרוט את הבית שלי שבניתי בעשר אצבעותי לכסף לא ניגשתי למנהלת לסגור ענין זה אומר דרשני . אנחנו כאן נאבקים על ישוב חלופי בחולות ניצנים וקרוב לודאי שאם לא נקבל זאת נתנחל גם שם הרי אנחנו מתנחלים לא ? חחהה אני יודע שההתנתקות לא מספקת אותך אך לשנים הקרובות לא תקבל משהוא יותר טוב . גם אם יפתח משא ומתן עם הפלסטינים הוא לא יהיה קל ובודאי ארוך אז לעת עתה ברצועת עזה יוסר בכיבוש לגמרי , זה צעד בכוון הנכון .

לא התיחסתי לכך שאתה אומר מי היו

המתנחלים קודם להיותם מתנחלים א. רוב המתנחלים קיבלו קרקע בחינם + הלואה שהופכת למענק עם השנים זה הכל . ויש כאלו שקנו את הבית שלהם בכסף מלא מקבלן . ב. מה זה משנה מה יש להם או לי עכשיו, יש לי בית שקבלתי במתנה נניח אני לא זכאי לפחות לישוב חלופי במקום דומה או לפיצוי שיתן לי אפשרות לבנות בית במקום דומה ? מה זה קשור למגזרים אחרים במדינה ? המדינה תחסוך מפינוי רצועת עזה כ 2 מיליארד ש"ח בשנה זה בערך סכום הפיצוי למתנחלים . היציאה מרצועה היא עסק כלכלי משתלם למדינה וכל המגזרים ירויחו מכך

epitaph

New member
בזה אני מסכים איתך...

למרות שיש כמה יוצאים מהכלל בעסק הזה, אבל עדיין...

Alexco

New member
../images/Emo124.gif שמח להודיע

אני שמח להודיע שבעקבות עלייתו של המאמר הראשון נפתח מדור המאמרים של הפורום (קישור בשורה הכחולה למעלה עם הקישורים, הסקר, וכו'). תודה רבה לEbrami על המאמר. כולכן/ם מוזמנות/ים להעלות מאמרים נוספים, על מנת לשקף ולפרסם גם את דיעותיכם/ן ולהעשיר את הפורום. אלכס

למעלה