קישורים על טבעונים מאופזים, ומספר הטבעונים

דידי שי

New member
קישורים על טבעונים מאופזים, ומספר הטבעונים

2 קישורים: האחד מכתבו של יצחק קדמן למשרד הבריאות, ציטוט 2 הפסקאות הראשונות:
"לאחרונה הופנתה תשומת לבנו לתופעה אפשרית של עליה באישפוזים במרכזים להפרעות אכילה בעיקר עקב אנורקסיה ובבתי חולים פסיכיאטריים עקב דכאונות המחייבים טיפול קליני ולעיתים אישפוז.

רוב הרופאים עמם שוחחנו העלו את האפשרות כי יש קשר בין תופעות של אנורקסיה ודכאונות לבין טבעונות או פרשנות אופנתית ולא נכונה של טבעונות". ד"ר קדמן אומר שזה לא בטוח, והוא לא נגד טבעונות, אלא צריך לבדוק אם זו טבעונות שנעשית תוך הקפדה על כללים הכרחיים.
קישור שני, היתה בעקבות זה כתבה בYNET חשש: טבעונות גורמת לדיכאון ואנורקסיה בילדים, הכתבה מדברת על "עשרות ילדים טבעונים אושפזו בחודשים האחרונים במחלקות להפרעות אכילה ובריאות הנפש".

קישור נוסף, מכתב תשובת ראש מטה שר הביטחון - לח"כ תמר זנדברג - קשיים של חיילים טבעונים בצה"ל - מפורט שם הנוהל המתגבש. כמה חיילי חובה יש שזכאים לכלכלה כטבעונים ? חשבתם שאלפים ? עשרות אלפים ?. התשובה 539. מסופר במכתב גם מה המדיניות המתוכננת של צה"ל בנושא.

למען הקוראים השקטים

כמובן שהפרסום לא זוכה לתגובות, משום שמדובר ב
ידוע ומוכר שמדי פעם בא לכן עם כל מיני דברים נגד טבעונות וצמחונות [דברים שתמיד לא מחזיקים מים ותמיד מקבלים הסברים ארוכים וטובים למה הם לא נכונים].

הפעם אהיה אני זאת שעונה באריכות לטענות.

טענה ראשונה היא שאנורקסיה ו/או הפרעות אכילה אחרות יכולות להיגרם כתוצאה מטבעונות.
יש לטענה זאת שני חצים לא קשורים:
1. טבעונות גורמת להפרעות אכילה כי רואים שיש הרבה מופרעי אכילה [מהסוג אנורקסיה] שהם גם טבעונים.
2. טבעונות גורמת הפרעות אכילה כי מחסור בויטמין כלשהו גורם למוח להשתבש.

עכשיו ברור לכל שמספר 1 היא טענה שקל להפריך- יכול להיות שאנורקסים מוצאים איזשהו חיזוק סביבתי מעוות [בראשם שלהם הוא מעוות] לזה שהם לא אוכלים מוצרים מהחי, אבל הם פשוט עושים את זה כדי לקבל גושפנקה על זה שיש עוד מאכלים שהם "אסורים" מבחינתם. אני מכירה את זה ממקור ראשון. אם זה לא היה אסור, אז משהו אחר היה התירוץ למה אוכל מסוים הוא אסור. זו אחת מתופעות הלוואי של אנורקסיה. האם הפתרון הוא לוותר על ההצדקה הרגילה והבריאה של טבעונות? לדעתי לא. אם זה המצב אולי גם כדאי "לדחוף" לאנורקסים.ות יהודיות דתיים חזיר, או שזה פתאום מעלה שאלות? ניתן לאכול בריא ומאוזן, ולשמור על משקל תקין גם באכילה טבעונית. יש לזה מספר הולך וגדל של הוכחות חיות מכל הכיוונים [אני אחת מהן]. מה גם שהפרעות אכילה הן בכלל לא סביב האוכל, אלא, כמו שאר ההפרעות הנפשיות, הן הפרעות שבנפש, שקשורות לדימוי עצמי, יחסים אישיים, טראומות וכו'. רק הביטוי הוא באוכל. אם כך ניתן לומר כילא הטבעונות [כמו שלא היהדות] גרמה להפרעות האכילה בגלל אי הרצון לאכול משהו מסוים, אלא הפרעת האכילה גרמה לשימוש ציני בטבעונות או ביהדות ע"מ לחזק מחשבות חולות שהיו שם עוד הרבה לפני.

2. הטענה הזו יכולה להיות נכונה- יכול להיות שמי שלא אוכל/ת בריא וכמו שצריך יהיה לו/לה חוסרים בויטמינים או בדברים אחרים. זה קורה גם למי שלא טבעוני/ת מן הסתם. אינני יודעת האם חוסרים גורמים להפרעות אכילה ו/או דיכאון וכו', אבל נניח שכן, עדיין האשמה היא אצל ההורים [במקרה של קטינים], שהיו יכולים לתמוך במעבר לטבעונות, ללמד את הילד/ה לאכול טבעוני ובריא, דבר שכבר קודם אמרתי שאפשרי, ואני מוכנה להביא הוכחות. במקום ללמד את הילדים לאכול טבעוני ובריא, לעזור להם עם הבישולים, ללכת לקראתם- הורים שדווקא מתנגדים לטבעונות הם האשמים כי הם לא מוכנים לבוא לקראת הילדים, דבר שיוצר אישיוז סביב האוכל [זה בהחלט תחילתה של הפרעה, אולי לא נפשית ואולי חיזוק להפרעה נפשית שהתחבאה שם]. אם הילד/ה לא רוצים לאכול בשר לדוגמא, וההורים מתעקשים, מתחילה המחשבה "הם לא מבינים אותי" שהיא מחשבה שכיחה בהפרעות אכילה, בנוסף מתחיל ריב סביב האוכל- הילד/ה לא מוכן/ה לאכול וההורים מנסים בכוח והילד/ה מתחיל/ה לזרוק את הסנדויצ'ים לפח בלי שרואים, לוותר על ארוחות בכל מיני תירוצים, ועוד שלל סימפטומים של הפרעות אכילה. גם חוסרים כמובן מתפתחים שם כי או שלא אוכלים, או שאוכלים אבל ההורים לא דואגים ללמד את הילד/ה מה צריך לאכול בנוסף למה שבדרך כלל בא עם הבשר, ואם הילד/ה ניזון/ה רק על פירה ואורז, קורנפלקס [בלי חלב] ופיתות- ברור שיהיו חוסרים.
הורים צריכים לעזור לילדים שלהם בהבנה רבה, ללמד אותם להכיר מאכלים טבעוניים חדשים וטעימים שגם יש בהם ויטמינים שאולי אין בכמות מספקת באוכל הרגיל שגם ככה טבעוני במשפחה, הורים צריכים לבשל לילדים שלהם ולא מהילחם איתם על עקרונות דרך האוכל [כי ברור לאן זה מוביל- אי אכילה והתרחקות מההורים, שני סימנים אדומים להפרעת אכילה שאולי קרבה ובאה].

אז אכן יכול להיות שילדים טבעונים יותר מועדים להיגרר להפרעות אכילה, אבל זה ממש לא באשמת הטבעונות [ולא באשמת הילד], אלא באשמת ההורים הלא מבינים והשמרנים, שבשביל העקרונות הלא ברורים של טעם והרגל מוכנים להקריב גם את הקשר שלהם עם הילד/ה שלהם וגם את בריאותו/ה הנפשית.

דיברגנט חדש

Well-known member
מאוד קשה לקרוא את תגובתך

את כותבת במשפטים ארוכים ואני נשברתי בשורה השנייה שלך.
&nbsp
בשביל להיות טבעוני צריך להיות מודעות ומשמעת עצמית ממש גבוהה בכדי לאכול את מאכלים מגוונים, חלקם פחות טעימים ואפילו דוחים בשביל להשלים את מה שמקבלים בקלות מהחי ולכן סף השבירה הרבה יותר גדול ואחת ההשלכות של זה היא האנורקסיות ובכלל הפרעות אכילה.

פשוט לא נכון

אין שום סיבה לאכול מאכלים דוחים
פשוט קישקוש
ניתן לקבל את כל מה שצריך במאכלים טבעוניים משובחים ללא שום בעיה למעט 12B אותו לוקחים כתוסף
אין שום קשר בין טבעונות לאנורקסיה מעבר למובן מאליו- הסובלים מאנורקסיה משתמשים בתזונה טבעונית לכאורה כדי להגדיל את המזונות
"האסורים" מבחינתם. זה הכל

Gidi Shemer

New member
לא בטוח שטרול, אבל מהנסיון הקצר פה ובפורום השכן, באמת כדאי

לחשוב פעמיים לפני שקוראים

Gidi Shemer

New member
ובלי קשר לטרול או לא טרול

שני דברים הם בטוחים

1. את המתכונים והצילומים הנלווים בפורום הזה הוא לא קרא

2. מה זו אנורקסיה הוא לא מבין

דיברגנט חדש

Well-known member
אתה צוחק, נכון?

לא צריך להיות גאון גדול בשביל לדעת מהי אנורקסיה ואתה יכול לקרוא כאן וגם כאן בשביל להשלים את המידע שאולי לך חסר.
כאן תמצא על הקשר בין הפרעות אכילה לאנורקסיה.
כמו כן, כאן תוכל למצוא אוסף כתבות בנושא.

רוב האנשים אין להם את הזמן לבישולים ולמתכונים, כי החיים עמוסים.
לא כולם כמוכם שורצים בפורומים יומם ולילה משעמום וחושבים שכולם כמותכם.

אם בא לך, אתה מוזמן להיכנס לכאן ולקרוא שם שזה גורם גם לדיכוי מיני.

Gidi Shemer

New member
אכן לא צריך להיות גאון גדול בשביל לדעת מהי אנורקסיה

אבל לא מזיק כן לדעת שאין קשר בין המקורות שנתת לטענות שהעלית בפוסט הקודם.

מה שכן, השורה האחרונה בפוסט שלך לפחות ענתה על התהיה של מיקי מהי באשר להיות טרול או לא.
תודה על ההבהרה.

דיברגנט חדש

Well-known member
כשאין תשובה הולמת, מתחילים לצוץ כשלים לוגים מסוג בשם הלעג

או הרעלת בארות.
&nbsp
תמשיך כך, כי שכנעת אותי בצדקתך

יוספה 51

New member
כמי שעוסקת לא מעט בהפרעות אכילה, מבחינה מקצועית,

אני יכולה להרגיע אותך שטבעונות לא מובילה לאנורקסיה. אנשים אנורקסים עוברים תחנות בדרך, בין היתר הם יפחיתו כל מיני מאכלים, בטח כאלו שהם עתירי שומן וקלוריות..

ברור, כי אם זה לא תואם את עמדתך

אז פתאום קשה להקדיש קצת זמן כדי לקרוא טענות שמפריכות בקלות את כל מה שנאמר.

דיברגנט חדש

Well-known member
לא קשור בכלל

כמו שיש כתב יד חרטומים שהיינו לא קריא בעליל, כך זה אצלך כתב אינטרנטי לא ברור.
אתה כותב כמו סיני, משפטים ארוכים ועם פיסוק עלוב.
כתוב שוב במשפטים קצרים והקפד על סימני פיסוק ותראה שתקבל התייחסות לטענותיך.
&nbsp
כרגע, למרות שהסקת כך (מעניין למה יש לך רגשי נחיתות שלך?), בכלל לא ידוע לי אם מה שכתבת תואם את עמדתי או לא, כי לא הצלחתי להבין את כתב ידך האינטרנטי.

תשובה לעניין השני

טוב, אין ספק שזה פחות מעניין, אבל כמובן שחיילי החוב כמעט אינם זכאים להגדרה טבעונים ע"י הצבא בגלל כללים נוקשים מדי ומלאי בירוקרטיה של הצבא עצמו: אני בעצמי הייתי טבעונית במהלך הצבא, אבל הצבא לא הכיר בכך כי לא היה לי אישור של כל מיני בעלי מקצוע הזויים שבכלל לא מכירים אותי. לכן פשוט שרדתי ע"י אוכל שהייתי מבשלת לעצמי ביציאות הביתה [כי לא הייתי קרבית, אלא בבסיס סגור אחר] ואוכל רק את מה שטבעוני בחדר האוכל.
עם הנעליים הייתה לי בעיה, אבל המפקדים לא הסכימו אז לשמוע [זה היה פעם ולא היה ידוע שיש תחליף] ועל הכומתה אני בעצמי לא ידעתי שהיא לא סינטתית [דבר שהוא הכי הגיוני בגדול, ולכן לא קורה].
כמוני יש עוד המון סיפורים של אנשים שהבירוקרטיה של ביקורי בית מוזרים [הורי לא טבעוניים, ברור שיש להם במקרר חלב ובשר... מה זה אמור להעיד עלי?], עורכי דין, כו' מפריעים לצבא להכיר בהם כטבעונים, למרות שזה מה שהם.
ד"א למי שיש נעליים שחורות מהצבא והצבא לא מכיר בו כטבעוני יכול לקנות נעליים דמוי ואף אחד לא ידע ולא יגיד לו על זה כלום. גם כומתה ניתן לקנות סינטתית זה תקין, ולכן יש הרבה חיילים שפשוט מסתדרים איכשהו. לדעתי זה לא טוב, כי בחדרי האוכל הצבאיים יש אוכל נוראי מבחינה תזונתית [לכולם, אבל במיוחד לטבעונים] ואין אופציות חלופיות טובות עדיין, ויכולים להיות לחייל/ת הטבעוני/ת בסתר חוסרים, מה שאין סיבה שיקרה לחייל/ת טבעוני/ת מוצהר/ת.

למעלה