קישורים עמוקים

chen001

New member
קישורים עמוקים

אני רוצה לשלוח קישורים לדפים באתרים אחרים המכילים בעיקר מאמרים . הדפים מוצגים במלואם ובדיוק כמו שהם מוצגים באתר המקורי .
רוב הקישורים הם "קישורים עמוקים " כלומר לא לדף הבית אלא לדפים אחרים באתר .
האתר שלי פונה לקהל הרחב ואינו אתר מפלה ואינו עוסק בפורנוגרפיה .
הבנתי שמדובר בתחום אפור והמקרים שהוגשו כתבי אישום בנושא זה בעולם מועטים .
1.מה לגבי כמות התביעות והפסיקה בארץ במיוחד בשנים האחרונות ?
2.האם החוק מחייב את האתר המקשר לדפים/ תוכן באתר אחר לקבל אישור בכתב מבעלי האתר לפני שמכניסים קישור ?
3.האם אני חייב על פי החוק לציין בקישור את שם האתר ?
4.האם אני יכול/ חייב לציין את שם המאמר בדיוק כפי שמופיע באתר המקורי או שאני יכול /חייב לשנות את שם המאמר ?
5.אם בהליך המשפטי מקובל שאתר פונה בבקשה להסיר קישורים עמוקים מאתר מקשר ואם הדבר נעשה אין לו עילה להמשך ההליך המשפטי ?

קישורים עמוקים

ראשית אציין כי מקריאת שאלותיך, אני מבין שחסרה לך שכבת יסוד של ידע משפטי ולכן, יש אפשרות שלא תבין בדיוק את התשובה. מכל מקום, אם שאלתך בעלת השלכות מעשיות ולא להעשרת הידע בלבד, מומלץ מאד כי תפנה לעו"ד המתמחה בדיני אינטרנט על מנת שיבחן בדיוק את מהות הבעיה ואת הפתרונות האפשריים.
כתב אישום הוא מונח מתחום המשפט הפלילי. בודאי שמעולם לא הוגש בשום מקום בעולם כתב אישום על מתן קישורים עמוקים כשלעצמו ואין איש טוען שפעולה כזאת מהווה עבירה פלילית.
בשנות ה 90 של המאה הקודמת הוגשו בעולם פה ושם תביעות בנושא של קישורים עמוקים, בעיקר בעילות של עשיית עושר שלא במשפט או הפרת הסכם.
לשאלותיך:
1. איני מחזיק בסטטיסטיקה לגבי כמות תביעות בתחום זה.
2. לא
3. השאלה לא ממש ברורה, כי לא ממש ברור מה זה "על פי חוק". אין חוק שמחייב לציין בתוך קישור שם של אתר אליו הקישור.
4. השאלה לא ברורה לי.
5. גם כאן שלאה לא ברורה. איזה סוג הליך משפטי? איני יודע מה זו "עילה להמשך הליך משפטי". עילת תביעה היא מכלול של עובדות שאם תוכחנה, התובע יהיה זכאי לקבל מבית משפט סעד משפטי. עילה להמש, עוד לא שמעתי, אבל אם הכוונה היא לשאול האם שינוי חלק מעובדות העילה מבטלות את קיום העילה, הי שתלוי בנסיבות, כי ברוב המקרים, ברגע שהתגבשה העילה, כבר יש זכות לקבל סעד ושינוי אחת העובדות יכולה להיות חשובה לגבי סוג הסעד או היקפו או שוויו. תלוי גם אם קיים בעילה היבט של התמשכות. אם למשל העילה עוסקת בעוולה מתמשכת, והבקשה מבית המשפט היא ליתן צו המחייב את הנתבע להפסיק את ההתנהגות המהווה עוולה, יכול להיות שכבר לא יהיה טעם לבקש סעד מסוג צו עשה, אך זה לא אומר שהצד הנפגע לא זכאי לסעד של פיצויים.

chen001

New member
שליחת קישורים עמוקים ותנאי השימוש באתר

תודה על התשובה עו"ד זיסו .
הבנתי שלא צריך אישור בכתב מבעלי האתר לפני שמכניסים קישור.
האם אני צריך להיכנס לכל אתר ולקרוא אם תנאי השימוש אינם אוסרים לשלוח קישורים עמוקים ?
ראיתי שיש אתרים שדורשים כי הקישור העמוק יהיה לעמוד באתר במלואו כפי שהוא מופיע באתר ואין לי בעייה לעמוד בתנאי זה.
אם תנאי השימוש באתר אוסרים לשלוח קישורים עמוקים - אז אני מנוע בכך להפנות אליהם קישורים עמוקים ?
האם יש התייחסות שונה מבחינת החוק לנושא כאשר מדובר באתר קישורים ? (בעל כמות קישורים גדולה )

תנאי שימוש באתר הם חוזה אחיד

בין בעל האתר למשתמש. אם אתה משתמש, אתה מחוייב בתנאי החוזה, למעט תנאים מקפחים, אם יש כאלה.
האם אתה מנוע? אני לא רואה שיש לך אזיקים על הידיים. מה זה מנוע? אם למשל אתה שוכר דירה וחוזה כתוב שאסור לך לצייר על הקירות, האם אתה מנוע? אתה לא מנוע. אבל אם תעשה את זה, אתה עלול למצוא את עצמך מחוייב לפצות את המשכיר.
במקרה שאתה מפר הסכם, אתה עלול להיות מחוייב בפיצויים על נזקים, אבל איזה נזק יש לבכל האתר שאוסר קישורים עמוקים? מה זה בכלל קישור, אם לא הפניה מהירה לתוכן רלוונטי? אם למשל אני מחפש צירוף של מילים מסויימות במנוע חיפוש, יש סיכוי שאמצא את העמודה הזה אליו אתה רוצה לקש, גם בלי לעבור דרך עמוד הבית של אותו אתר.
למשל, אם אני חושב אחפש מלון 3 כוכבים באורלנדו, ויש כזה בעמוד שלו, אני אמצא אותו בלי לעבור דרך עמוד הבית שלו, אלא גם אם כן הוא חסם את החיפוש באתר שלו. אז איזה נזקי הוא יכול לתבוע?
הוא יכול לתבוע אולי פיצויים מוסכמים, אם יש כזה בתקנון שלו. ככה שבודאי שאתה צריך לקרוא את התקנון, כדי לדעת מה הסיכונים שלך.
את השאלה האחרונה שלך לא ממש הבנתי. כלומר, אני חושב יכול כמובן לענות לךף אין התייחסות בחוק, אבל זה לא אומר שהבנתי מה אתה שואל.

chen001

New member
איך אדע אם אפשר לשלוח קישורים ע"פ תקנון אתר?

קראתי מספר תקנונים / תנאי שימוש של אתרים וניסיתי להבין אם אני יכול לשלוח אליהם קישורים עמוקים ( לא לדף הבית) .
נתקלתי במספר ניסוחים שכמובן לא אצטט אותם כאן ורציתי לשאול מי מהם אוסר בעקיפין או במישרין לשלוח קישורים עמוקים :
1.האתר לשימוש אישי ולא מסחרי .
אם אני מבין נכון ומכיוון שהאתר לא נבנה רק לשימוש אישי ואולי אף יום אחד יהיה מסחרי , אז ניתן לומר שאסור לי ע"פ ניסוח זה להפנות קישור עמוק לאתר זה ?
2.אין להעתיק, להפיץ, לפרסם כל חלק מן האתר ללא קבלת הסכמתה של מפעילת האתר בכתב .
האם בשליחת קישור עמוק יש קשר להעתקה/ הפצה / פרסום ?
3.אם אין כל התייחסות לקישורים עמוקים בתקנון האתר המשמעות היא שאין האתר אוסר לשלוח קישורים עמוקים ואני יכול לעשות זאת?
4.יש ניסוחים אחרים שאוסרים לשלוח קישורים עמוקים מבלי להזכיר מפורשות את המילה : קישור / לינק ?

1. אין איסור.
2. לע"ד פרשנות סבירה היא שאין איסור. לחלופין, אם יש איסור, אולי ניתן לטעון לתנאי מקפח בחוזה אחיד. לא בטוח שהטענה תצלח.
3. קרוב לוודאי שכן.
4. אין לי מושג אילו ניסוחים יש.

chen001

New member
שאלות לגבי הטקסט שנותנים לקישור

השאלות הבאות יתכן ויראו אולי לא משמעותיות אבל התשובה מאוד חשובה לי משום שאני מעונין להפנות קישורים רבים לאתרים רבים .
כל קישור בנוי מטקסט וכתובת/URL .
אני מפנה בעיקר לקישורים שהם מאמרים .
לדוגמה למאמר שהמצאתי שכותרתו : "כל הפתרונות לקירור ביתכם הקיץ" מדף אתר (שהמצאתי ) בשם: pnet.co.il .
שאלות:
1.האם מותר לי לתת קישור עם טקסט הזהה לשם המאמר המקורי כלומר : כל הפתרונות לקירור ביתכם הקיץ ? משום שאולי יש כאן העתקה . יש זכויות יוצרים לשם מאמר ?
2.האם מותר לי לשנות את שם המאמר או אולי אפילו בכדי להימנע מתביעה ( בגין העתקה), אני מחויב לשנות את
הטקסט בקישור לדוגמא : המדריך לקירור הבית ?
3.האם אני מחויב להוסיף לטקסט הקישור את שם האתר ? לדוגמא : המדריך לקירור הבית - Pnet
4.האם נכון שהסיכון הנמוך ביותר הוא לרשום בטקסט את שם האתר בלבד ? לדוגמא : pnet .

בהזדמנות זו רציתי להודות לך עו"ד דורון זיסו על עזרתך הרבה במתן תשובותיך המלומדות
תבורך על עזרתך
חן

1. יש כאלה שינסו לטעון שיש זכויות בשם של מאמר (ובכלל בכותר, בשם של ספר, של סרט, של שיר וכד') ההשקפה המקובלת היא שבמשפט קצר או במספר מצומצם של מילים אין זכויות יוצרים. מצד שני, היו מקרים שבתי המשפט הכירו במשפט מאד קצר או ברצף של כמה מילים כיצירה הראויה להגנה (למשל: דוד - הכי טוב, או משהו בסגנון). צריך לבדוק כל מקרה לגופו של העניין ואני יודע כמה שהתשובה הזאת לא פופולרית, אבל לפעמים צריך להתיעץ עם עו"ד באופן פרטני.
2. כעיקרון מותר, אבל צריך לוודא גם שאין הטעיה בקישור וגם ליחס את המאמר לכותב.
3. השאלה מי היוצר, קרי למי הזכות המוסרית.
4. הסיכון הכי נמוך הוא לא לעשות כלום. לא כל כך מבין מה אתה רוצה לעשות כאן. כלומר, אם אתה רוצה לתת קישור למאמר בנושא מסויים, איך אתה מסביר זאת לגולש שלך, אם הוא רק רואה קישור לשם של אתר.

chen001

New member
הבהרה לגבי שאלה מספר 4

שלום עו"ד זיסו ותודה על התשובות.
כוונתי הייתה שאני נותן כותרת לקבוצת קישורים בעלי נושא משותף ,לדוגמא : מאמרים בנושא אמצעי לקירור הבית , ותחת הכותרת אני רושם את הקישורים לאתרים שסיפקו את המידע . השאלה הייתה אם בזאת אני לוקח סיכון כלשהוא ?
אם כן , האם זה הסיכון נמוך ביותר מיתר האפשרויות שציינתי ?

כך זה יראה :

קישורים למאמרים בנושא אמצעי לקירור הבית:
ynet
nrg
walla

למעלה