קישור לכתבה טובה על השואה

ובאותה הזדמנות, אני רוצה לשאול משהו על השואה

לא העזתי אף פעם לשאול , מפאת שזה ייתפס כזלזול בחיי המת . ע"פ הדת (ואני לא דתי) וע"פ הטבע בכלל , החיים נתפסים כקדושים (ואכן הם) ויש לשמור על קדושתם וכבודם בעודם בחיים , גם אם זה יעלה לנו במוות . אני לא מבין למה אותם ניצולים ונספים בשואה , לא נלחמו על חירותם ויותר מזה על כבודם ! אני לא מבין למה הם לא התנגדו ואפילו בגופם העירום והצנום . למה הם קיבלו את רוע הגזירה , כאילו חיכו למושיע . נכון שהיו מרידות כגון "מרד גטו ורשה" המפורסם , אבל המרידות הללו הם כאין וכאפס לעומת גודל השואה . הפרטיזנים למשל , הם אנשים שאני ממש מעריך , הם פשוט נלחמו , השיבו מלחמה שלא כמו אלה שהיו בפנים . אני יכול להגיד עוד מילים שמתארות , לדעתי , את אלה שהיו בפנים, אבל אני אסתפק בזה כעת .

schlomitsmile

Member
מנהל
חשבתי, קיוויתי, שמאז משפט אייכמן אנשים תפסו את האבסורד בטענת ה"כצאן לטבח"...../images/Emo4.gif עשה ניסוי: הרעב את עצמך, בקש ממישהו שיכה אותך, ישפיל אותך, יאיים על חייך, ואז בדוק האם תאחז בכל קש של תקוה שאולי בכ"ז אתה ומשפחתך תנצלו, האם יהיה בך עוד כח למרוד. שוב אלינו אז, יהיה מעניין לשמוע את מסקנותיך.

מסופקני אם זה ההסבר

גם אותי מטריד נושא זה ונראה לי , עד כמה שניתן להסביר התנהגות של אנשים כה רבים במקומות כה שונים, שאפשר להוסיף כמה הסברים: 1 הגרמנים השתמשו בכל אמצעי רמיה אפשרי. 2 עמנו בגולה התרגל להכניע ראש ולא עסק מעולם במלחמות. 3 הגרמנים הטילו מורא משתק. 4 היהודים הרגישו אין אונים, נוכח התנהגות שכניהם.

וחוץ מזה שלא היתה להם ממשלה, וצבא

ולאן לברוח................... זה מאד מרגש שהיו יהודים שכן מרדו וכן ניצלו.

schlomitsmile

Member
מנהל
לא ממש ניסיתי להסביר השאלות האלה כ"כ מקוממות אותי. אולי זו רגישות יתר שלי, אבל אני מריחה מהן יהירות של בני הארץ, שאין להם שמץ מושג ואמפטיה לחויה של היהודים שם ואז. לכן תגובתי היתה יותר צינית ממסבירה. לא רוצה להסביר ולהצטדק. מי ששרד, מי שניסה לשרוד- גם זה מרד.

deebeebee

New member
חייבת להודות

שאני מסכימה איתך שלומית. הרושם שלי מהשאלה היה שמדובר בפרובוקציה- כפי שקרה מספר פעמים בעבר- ולכן נמנעתי מלהגיב.

אני תוהה אם אסור לדבר על כך

יהא השואל אשר יהא. מישהו אמר פעם, שאפשר היה להתרשם שהגרמנים יצאו למלחמה נגד יהודי אירופה. אכן קשה לתפוס לאיזה עומק התדרדר עם זה.

שאלת יהושע למה בשואה היהודים לא מרדו

הבאתי את סיפורו של יהודה גור אריה, שכניצול שואה שעלה למדינת ישראל חש זלזול של הפלמ"חניקים הצעירים שהסתכלו על ניצולי השואה במבט מזלזל מדוע לא מרדתם. יהודה עצמו היה ילד במחנה טרנסניסטריה, משפחות משפחות של יהודים בלי אוכל ולבי נשק ובלי הנהגה, ובלי דרך מילוט, ולא היה להם לאן לברוח. כיצד הם יכלו למרוד? איך את המצפה שאנשים שנכלאו, עונו, הורעבו, הוכו, הושפלו, בלי אוכל ומים, בלי נשק, בלי הנהגה, בלי מקום לברוח אליו, כיצד הם יכלו למרוד? האם ציפית יהושע שמשפחות של יהודים ימרדו? ללא אוכל ומים? רבים מאלו שמרדו נרצחו! למה בדיוק ציפית בשאלתך?

למעלה