קי"ה שאלת חוגים לילדה בכיתה ח'

קי"ה שאלת חוגים לילדה בכיתה ח'

שלום לכולם, נעים לראות הרבה כינויים וותיקים ומוכרים.
היינו אמורים להגיע לסן דייגו לשנת שבתון, בשנה הקרובה, ולצערנו התוכניות השתנו. בגלל מצב בריאותי קשה של ההורים, לא נוכל לעזוב את ארץ הקודש לשנה שלמה, ואנחנו מגיעים לחודשיים. מסוף אוגוסט ועד סוף אוקטובר.
אנחנו מחפשים דרך לשדרג את האנגלית של הילדה בזמן הקצר הזה. היא לא תהיה רשומה לבית ספר, וחשבנו לרשום אותה לחוגים.
היא למדה בארה"ב בכיתות א' וב', ומאז היא קוראת ספרים באנגלית. ברמת הקריאה היא כנראה שווה לבני גילה בארה"ב. הירידה המשמעותית היא בניהול שיחה. היא חושבת בעברית, וזה ניכר. יש הרבה מאוד מילים שהיא מכירה מקריאה, אבל היא לא תשתמש בהן. היא תבין הכל כשידברו אליה, אבל היינו רוצים שהיא תגיע לרמת דיבור ושיחה של בני גילה.
היא תרשם לחוג פלמנקו שלמדה בו בעבר, אבל שם מדברים חצי באנגלית וחצי בספרדית. חיפשנו חוגים לציור, אבל מצאנו בעיקר סדנאות חד פעמיות, בהן מצרפים את בני העשרה למבוגרים. היא אוהבת תיאטרון, אבל שם מתחילת השנה מכוונים להופעה בסוף השנה, והיא מגיעה רק לזמן קצר.
אנחנו מחפשים רעיונות לחוגים בהם מנהלים שיחות, ושיתאימו לשהות של חודשיים, או רעיונות אחרים שיעזרו לנו להשיג את המטרה.
תודה לכולם.

debby12

New member
מנהל
את מכירה שם מישהו/י עם או-פר?

האופריות בד"כ אלופות בלמצוא כל מיני מקומות לשיפור האנגלית המדוברת.

הרבה פעמים זה כולל כל מיני פגישות שיחה באנגלית בחינם בספריה המקומית וכו'. הן בגילאי 18-25 בד"כ - אז אמנם כבר לא ילדות אבל נשים צעירות ויכול להיות לבת שלך נחמד במחיצתן לדעתי

danakama10

New member
למה שלא תלך לבית ספר?

אני מבינה שאת/בעלך באים לעבוד בארה"ב ואתם לא מגיעים כתיירים, מדוע שהיא לא תלמד?
היא תהיה כבר אחרי החופש גדול, למה היא צריכה חופש נוסף של חודשיים? כדי לחפש בכוח תעסוקה?
אם תלך לבית ספר גם האנגלית תשתפר, גם תכיר חברים, גם חויה של לימודים בחטיבה (או בתיכון אם גמרה ח).

בעיקר בגלל שהתאקלמות בבי"ס חדש

לוקחת זמן. אנחנו מעדיפים לא להעביר אותה את החוויה הלא קלה הזאת, בשביל זמן כל כך קצר. אנחנו עדיין זוכרים את כל התלאות שהילדים עברו בתחילת שנת הלימודים הראשונה, כשהגענו. כולל הילד שדיבר אנגלית ברמה גבוהה.

JimmyGee

New member
גם לי לא נשמע מומלץ להתעסק עם בית ספר בשביל חודשיים.

שווה לשלוח ל-middle school or high school אילו היה מדובר בלפחות semester
אחד.
אם יש סיכוי להשאר לפחות עד סוף דצמבר היתי כן שׁולח לבית ספר.

debby12

New member
מנהל
גם לדעתי

מה גם שכיתה ח' איננה בדיוק הכיתה/גיל הכי קלים חברתית, אפילו לילדים שהם לגמרי "מקומיים" מבחינה שפתית וחברתית-גינונית.

בי"ס ללא ספק תהיה הדרך להכניס בילדה יותר אנגלית. אבל אלא אם כן היא עצמה רוצה בי"ס ומודעת לאתגר - לא הייתי מכריחה

בישראל היא לומדת בכיתה

מואצת. היא תקבל חומר מהמורים, ותצטרך לעמוד במטלות מכיתת האם שלה. נראה לי שעדיף למצוא פעילויות מחוץ לבי"ס.

danakama10

New member
יש לי שאלה מכיוון אחר:

אם היא בכל מקרה לא תלך לבי"ס בארה"ב (שוב, לדעתי טעות וחבל, זוהי הזדמנות להיכרות אמיתית עם אמריקה, כר פורה להרבה חוויות וזכרונות ושיפור האנגלית), האם בכלל יש צורך לגרור אותה לארה"ב? היא מפסידה חודשיים לימודים ב"כיתה מואצת" שתצטרך להשלים לבד, וכל זאת בשביל מה? כדי לרקוד קצת פלמנקו ולחפש עיסוקים אחרים בכוח?יכול להיות שעדיף יהיה לה שאת תשארי איתה בארץ בעוד בעלך עובד פה חודשיים? או שאתן תבואו לבקר לשבועיים? לחילופין, אולי אפשר לדחות את החודשיים האלו לחופשת הקיץ הבאה?

יש הרבה הגיון בכל מה שאת אומרת,

ודנו בזה הרבה בבית.
היא ציפתה מאוד לשנה הזאת. יש לנו שם הרבה חברים, וכולנו ספרנו את השנים עד שנוכל לחזור לשנה נוספת. האכזבה שלה גדולה.
החברה הכי טובה שלה שם. הן שומרות על קשר רצוף, ושתיהן בהלם מזה שביטלנו להן את האיחוד המובטח. החברה איראנית, וטסה כל שנה לכל הקיץ אל המשפחה באיראן, כך שביקור קיץ לא יביא תועלת במישור הזה.
החלטנו לנסוע יחד, גם כדי לרכך את המכה. זו גם תהיה הפוגה מאוד נחוצה בשבילנו, השנה האחרונה היתה מאוד מלחיצה, וזה הולך ומחמיר.

JimmyGee

New member
אחרי חודשיים אפילו אין ציונים

אם אתה עובר בתוך ארצות הברית באמצע semester הציונים עוברים איתך. אם אתה חוזר לישראל הציונים לא מענינום אך אחד. אז איזה מוטיבציה וש לך להשקיע, עוד השפה שאתה לא שולט בה מספיק.

nogala1

New member
מה אם מפגשים של ילדי הום סקול ?

אין לי מושג אם אתם מחוייבים לרשום אותה לבית הספר או לא ( בגלל שאתם מגיעים על ויזה ולא כתיירים ) אבל היות ואני מניחה שהילדה תמשיך ללמוד את חומר הלימוד הישראלי בזמן הזה - היא בפועל ״ הום סקול״ ובאיזורינו ישנם מפגשים של ילדי הום סקול בהם הם דנים על נושאים שונים - אולי יתאים ? ( בנוסף , יש במוזיאונים השונים תוכניות קצרות טווח לילדים הלומדים בבית )

נשמע מעניין.

ננסה לחפש, ונראה אם יתנו לנו להצטרף לזמן קצר.

למעלה