קלאבפוט ושיכפול גנטי

buganvilia

New member
גנטיקה

לנו לא היו ממצאים בצ'יפים... ואצלינו כ- 99% זה גנטי....
בעלי נולד עם ק"פ דו"צ, ביתנו הבכורה ( החודש תהיה בת 5) ועכשיו תאומים - בן ובת בני 5 שבועות (היום שמים להם את הגבס הרביעי)- כולם עם דו"צ... כשיעל נולדה עוד לא ידעו לומר לנו על גן מסויים, עכשיו כבר מצאו שיש כנראה תאחיזה למספר גנים, אך לדעתי בבדיקות הרגילות של הצ'יפ לא מחפשים את האזורים האלו.
עוד לא מצאתי איך מתחילים נושא שיחה בפורום, אך זו הזדמנות, מתוך סקרנות אישית, לפתוח דיון לכמה מכם יש במשפחה ק"פ או שזה המקרה הראשון (ובתקווה האחרון) ובמידה ויש ליותר מאחד, האם ה"דרגה" נחשבת קשה. כי הבנתי שכשזה גנטי בד"כ זה בדרגה הקשה....
תודה

טובה53

New member
לנו לא.

היועצת הגנטית אמרה לי שהק"פ אצלנו *אינו* גנטי, לפי תוצאת הצ'יפ. אכן לא ידוע על מקרי ק"פ אחרים במשפחה.
הרופא אף פעם לא דיבר איתנו על דרגת קושי. לא הצטרכנו ניתוח, רק גבסים (ונעליים כמובן), אני מניחה שזה אומר שהדרגה לא קשה.

אורנה001

New member
גנטיקה

לנו זה חדש מצאו שכפול קטן מאוד שיכול אולי לרמז אנו בהיסטריה
לפי הגדרתם הרלאבפוט בינוני הבעיה שישנה התפתחות שנמא גם העיוות של האצבעות
לא ידוע על מקרה במשפחה

טובה53

New member
לא

אין הבדל בטיפול בין ק"פ גנטי לתנוחתי, והק"פ בד"כ לא קשור לשום בעיות התפתחותיות. ק"פ גנטי/תנוחתי זה לא נורא בכלל.
הממצא שמצאו לכם בצ'יפ - האם הוא קשור לק"פ בלבד או לבעיה אחרת?
בהצלחה.

טובה53

New member
בהצלחה

מקווה שיגידו לכם שהממצא של השיכפול זה שום כלום.
אני עכשיו נזכרת שגם אצלנו ראו עיוות של אצבעות הרגליים באחד האולטראסאונדים, אבל בא"ס שאחריו לא ראו. לפעמים ממצאי א"ס באים והולכים.

אורנה001

New member
תשובת היועץ

הוא אמר שהוא כרגע לא מתרגש אבל בתנאי שנבדוק את כל תנועות
המפרקים בגוף

זה באמת מעניין לדעת על הגנטיות במשפחה...

אנחנו לא עשינו צ'יפ אבל כשגילו את הק"פ אמרו לנו שיש סיכוי טוב שזה גנטי ושנבדוק במשפחה. שאלנו. אף אחד במשפחות הקרובות של שנינו לא שמע על ק"פ.

עד ש....

בברית של עידו, דודה שלי שמה לב שהוא עם גבס ואמרה - זה כמו שהיה לי (לא היה לה ק"פ הייתה לה לוקסציה של מפרק הירך), אמרתי לה שזה לא בדיוק מה שהיה לה כי הבעיה היא בקרסול, אז היא אמרה - אה, אז זה כמו שהיה לבת שלי! כאן התחלנו לחשוד...

אחרי כמה חודשים הסתבר שבאמת לבת-דודה שלי היה ק"פ וגם לבת שלה (של הבת-דודה) יש ק"פ אבל בדרגה יחסית פשוטה. וגם הבעיה שמפרק הירך קשורה לכל הגנטיקה הנפלאה הזו...

ומאז הגילוי, בכל פעם שמישהו שואל אותנו אם זה גנטי - בעלי מאשים (ברוח טובה אבל ובצחוק) שאני והצד שלי הבאנו את כל הטוב הזה

וכאמור מאז שהק"פ בחיינו כמות האנשים הקרובים אלינו (חברים, לא משפחה) שסיפרו לנו שהיה להם ק"פ היא כמעט לא סבירה. פתאום לכל אחד היה ק"פ... כנראה שזה היה ממש In פעם

buganvilia

New member
התפתחות

לא אין קשר מחייב. אצלינו זו נראית בעיה מאוד מבודדת ולא היתה כל בעיה בהתפתחות. היא התחילה ללכת יחסית מאוחר, אבל עדיין בזמן סביר- שנה ושלושה\חמישה חודשים בערך. וכפות הרגלים שלה קטנות יחסית לבני גילה. החומרה נראה לי שמתבטאת בכך שהיתה צריכה כ-8 גבסים לפני הניתוחון של גיד אכילס ונסיגה בגיל 4 וקצת. אצל התאומים ד"ר פנסקי אמר שאם מדרגים מ1 עד 6 את הרמה אז שניהם בדרגה 6... מקווים לתיקון טוב ומהיר, לשיתוף פעולה מלא שלהם עם הנעליים וללא כל נסיגות!!!

אורנה001

New member
בעיה מבודדת

זה מה שאנו מקווים לשמוע
שלחו אותנו לסקירה מכוונת לתנועתיות של כל מפרקי הגוף
אמן שזה ממצא יחיד

למעלה