קלאבפוט ושינה ועוד שאלה

sarahlev

New member
קלאבפוט ושינה ועוד שאלה

תודה לכל המגיבים להודעה שלי לגבי שינה. ראשית אם מדי פעם יש שגיאות כתיב סליחה אני לא ילידת הארץ. באופן כללי היה ניראה לי שיובל כן מתעורר בגלל הנעליים, לאחר שקראתי את התגובות שלכם התחלתי לחשוב על אפשרויות אחרות, עם זאת - הרבה פעמים בגלל הנעליים הוא מסתבך בתוך השמכה גם כשאני שמה לו שמכה פחות "גמישה" הוא יוצר אוהל כשהוא מרים את הרגליים והכל מסתבך. ניראה לי שהוא מתעורר ומתקשה להרדם לבד, אם זאת זה קצת השתפר (כנראה שזה קשור גם לאוכל.....) שמתי מגנים סביב כל המיטה וניראה שזה גם עזר. אגב טניוש גם אצלנו יובלי הרבה פעמים ישן בספירלה. שאלה נוספת: יובל עם הנעליים 22 שעות מזה 3 חודשים מחר יש ביקורת ומקווים לתוספת שעות "חופש", הוא עכשיו בן 6 חודשים. מתי נהוג להגביר את שעות החופש? לפי נסיונכם האם הגדלת שעות החופש תלוייה בהתקדמות מצב הקלאבפוט או שהרופאים חייבים לתת יותר חופש ככל שהילד מתפתח על מנת לאפשר תנועתיות והתפתחות מוטורית? מתי לדעתכם נקבל 6 שעות חופש? תודה ולילה שקט שרה אילן ויובלי

Adoushi

New member
לפי הבנתי

הנעליים נועדו לשמור את התיקון שהושג עד כה ולמניעת חזרת הק"פ. אין קשר לשעות ולהתקדמות. עוברים לנעליים אחרי מתוקנת. אני מציע למי שמקבל הסבר כזה מרופא לשאול את הרופא ולבקש הגדרה של התקדמות בק"פ.

טאניוש

New member
בהחלט הולכת לשאול את זה

בביקור הקרוב. דוקא לדעתי הנעליים הם טיפול ולא רק שומרים על התיקון.

Adoushi

New member
שרה ואילן

לידיא, הבת שלי, בשלב נעליים/סנדלים בלילה. אנחנו פשוט ויתרנו על השמיכה ולידיא ויושנת טוב מאוד בלי להתכסות. אנחנו מקפידים לשמור על טמפרטורה מתאימה בחדר, תלוי באיזה עונה. (הסנדלים היו אחת הסיבות להרכבת מזגן בבית, למשל). לגבי שעות, אם תחפשי תמצאי מלא שרשורים ודיונים בנושא זה בפורמנו. כל רופא טוען אחרת. אבל לפי הפרוטוקול של פונזטי: שלושה חודשים ראשונים - 23 שעות החל מהחודש הרביעי - בזמן שינה בלבד (גם שינת צהריים), זאת אומרת בין 12-14 שעות. מקווה שהארתי ולו בקצת. איהאב

הרחבה קלה

הפרוטוקול המעודכן יותר ממליץ כך: שלושה חודשים ראשונים 23 שעות עם הנעליים. אח"כ כ16 שעות. כשהילד מתחיל לעמוד מורידים לזמן שינה בלבד אך רצוי כ12 שעות. כך ממשיכים עד גיל 4. לפי פונזטי הנעליים שומרות על התיקון. מי שמתחיל לנעול את הנעליים מתחיל מתיקון יתר לעולם לא לפני. אין קשר בין חומרת הק"פ לזמני הנעליים. וגם לא אם יש ק"פ רק ברגל אחת (הכי באסה). אני למשל כל הזמן שמעתי על כמה גמישות היתר של אושרי עוזרת לשמור על התיקון של הק"פ. עד שיום אחד קראתי על ילדה שפונזטי בכבודו אמר שאפשר להוריד לה את הנעליים קצת לפני גיל שנתיים בגלל גמישות היתר שלה אבל הק"פ חזר והיא היתה צריכה ניתוח. מיזה למדתי. נעליים עד גיל 4. מחקר/ים מראה/ים כי עדבין גיל שנתיים לארבע יש 20% שהק"פ יחזור. לא כל הרופאים אומרים זאת להורים. מקוה שזה עוזר. אגב הרופא שלנו משנה את הפרוטוקול. הוא שם את הנעליים 23 שעות עד שהילד עומד ואח"כ רק בלילה עד גיל שנתיים. אנחנו בחרנו לא ללכת בדרך שלו אלא לעקוב אחרי הדרך של פונזטי. לילה טוב.

טאניוש

New member
אני מבולבלת ../images/Emo4.gif

"תיקון יתר" מתייחס לתנועה של הרגל לצד, נכון? כלומר, במישור ולא מעלה? אני בעיקר מוטרדת מכיפוף של הרגל מעלה (כלומר, אורך הגיד). הצידה כף רגל זזה מצויין, ממש בקלות, אבל מעלה- לא. לא ב-30 מעלות לדעתי. לא באותה קלות כמו הרגל השניה. וזה מה שדר'למדן בדק כשהיינו אצלו. כף רגל הייתה גם "עגולה". הוא אמר שצריך לחכות ולראות איך מתקדמים. עכשיו, כמעט חודשיים אחרי (חודשיים וחצי עם נעליים), אין את ה"עגול" זה ברגל. אבל אני נורא דואגת לעיניין של הגיד.

כן תזוזת הרגל לצדדים

זה בעיקרון, למרות שאז כבר הגיד אמור להיות בסדר. אצל אושרי נראה לי שברגל ימין הגיד מתקצר. למדן אמר שזה בסדר אבל אני רואה כל כמה חודשים שהיא פחות מתכופפת למעלה. מטריד אותי. רגל של אדם בלי ק"פ מגיעה לכ40/45 מעלות. אני מצליחה לעשות זאת בקלות. ניסיתי עכשיו להרים לאושרי את כף הרגל ככה והיא לא מגיעה לזה. אולי נעשה לילדים שלנו מתיחות כל יום? מה שלא יזיק...

מיגל2

New member
לטאניוש

לבני אנו צריכים גם לעשות תרגילי מתיחה ואני אנסה להסביר לך כעת: על רגל הק"פ להיות בתנוחה ישרה כך שהברך אינה מכופפת וביד ימין שלך(אם הינך ימנית),עם כל כף יד ימין שלך,עלייך לאחוז את רגלו של בנך כך שאצבעותייך יעטפו את אצבעות רגלו ואת כף רגלו עד לאיזור העקב ומבלי להזיז לצדדים את הרגל עלייך לכופפה כלפיי מעלה עד למצב של 30 מעלות ובכך את מותחת את הגיד. בכל פעם שאת מבצעת את המתיחה לא יותר מ-5 דקות. בהצלחה ואל תדאגי.

מיגל2

New member
לטאניוש הבהרה

בעת ביצוע התרגיל הילד צריך לשכב על גבו כשרגליו ישרות ועלייך לאחוז בכף רגלו דהיינו להרים את כף רגלו. קראתי את תגובתך לשאלתי אך לא ענית לשאלה אחת ,אם את יודעת ,האם רגל לאחר תיקון יתר זו רגל שהתישרה או רגל שהיא מסוגלת להתכופף לכדי 30 מעלות? וגם האם מנסיונך רגל שהורד ממנה גבס היא פחות גמישה בהתחלה או שהיא אמורה להיות גמישה כרגל רגילה? תודה

טאניוש

New member
בדיוק אתמול שאלתי את עידית

מה הכוונה של תיקון יתר. זה לא קשור בכיפוף הרגל אלא בתנועת הרגל הצידה. לא ראיתי רגליים של לאון לפני גבסים, הוא גובס שעות ספורות לאחר הלידה. אבל רגל ק"פ לא הייתה גמישה בכלל, כך שברור שהמצב יכל רק להשתפר.לכן אין לי תשובה בשבילך.

ilana k

New member
ד"ר בור אמר לי ...

שבשלושה חדושים 23 שעות, ואחר כך רק בלילה, אבל לא 12-14 שעות, אלה 10-12 שעות ביום. (בערך שנת לילה)

טניה, מדובר כאן על ליאור, שכחת?

המלאך המתוק מיכל.

למעלה