קלאבפוט?

קלאבפוט?

שלום לכולם . אנחנו זוג צעיר בגיל ה30 ואתמול עשינו סקירת מערכות ראשונה , אשתי בשבוע 14 להריון , הכל היה טוב ויפה עד לאחר כ15 דקות של הבדיקה כשהרופא אמר: " יש בעיה" , באותו רגע הסתכלתי על זוגתי והמחשבה הראשונה היתה ...לא!!!!!!!!!!!!!!!!! , זה לא קורה לנו!! , הרופא אומר שהוא לא מצליח לראות את כף הרגל ישרה , זאת אומרת שכף הרגל קיימת אך לא ישרה. עפ"י ההבחון נרשם:"כף רגל בתנוחה מיושרת לשוק רגל ימין עם הטיה פנימה בתמונה מחשיד לרוקר בוטום , מוקד אקוגני בחדר שמאל מתאים כדור גולף" לגבי כף הרגל נאמר לנו שאולי התנוחה לא נכונה או שישנה בעיה , לגבי המוקד האקוגני לא נאמר לנו דבר ואין לי מושג במה מדובר והרופא גם לא ציין וגיליתי זאת רק כשהגעתי הביתה. אשמח מאוד אם תעזרו לי בנושא אני לא רגוע וכמו כן משדר לאשתי שהכל בסדר ושלא תדאג ,אין לי מושג אם מדובר ב"קלאב פוט" ומה זה בכלל רוקר בוטום כפי שהרופא קרה מהספרות המקצועי . תודה רבה המודאג אבל אופטימי

טאניוש

New member
אנסה לעזור

גולף בול (או כדור גולף איך שהרופא כינה את זה) זה ממצא מאד שכיח. ברוב המכריע של המקרים זה שום דבר ובסקירה הבאה כבר לא רואים כלום. לגבי הבעיה ברגל אני בספק שמדובר על קלאב פוט. אף פעם לא שמעתי מושג רוקד בוטום. באולטרא סאונד במקרה של קלאב פוט רואים כף רגל כולה, כמו חמסה. אם תסתכל על הרגל שלך מהצד לא תראה בעצם כף רגל, וכאשר היא מסובבת באופן המתאים לקלאב פוט רואים את כולה. ככה מאבחנים את זה, לפי איך שרואים כף רגל, באותו מישור עם השוק או לא באותו מישור. אני מקווה שהצלחת להבין את ההסבר
. אני ממליצה לך לשאול בפורום מקצועי (ב-starmed יש פורום א.ס.) על שני הדברים. אם תריץ שם חיפוש תראה המון שאלות לגבי גולף בול. הייתי שואלת מה אומרים שני דברים ביחד. האם הוזמנתם לסקירה חוזרת? אולי בעצם מדובר על תנוחה לא מוצלחת של העובר בזמן הסקירה (ומכאן הבעיה ברגל שלמעשה לא בעיה) + גולף בול (שבתור ממצא יחיד לא מתאיג בכלל). אתם מתכוונים לעשות דיקור מי שפיר? בנתיים לא רואה סיבה מיוחדת להלחץ. אשמח לעזור במה שאפשר. בהצלחה!

מודים על העזרה

טאניוש, תודה על המידע. בסקירת מערכות שעשינו רואים כף רגל עם חמש אצבעות אך עפ"י הרופא היא לא נמצאת בזוית הנכונה, אלא היא נמצאת באותו המישור של השוק עם נטייה פנימה. האם זה מסמל על קלאב פוט? הרופא הפנה אותנו גם לייעוץ גנטי שיפנה אותנו כנראה לבדיקת אולטראסאונד עם אורטופד על מנת לבדוק את הבעיה שוב. לגבי בדיקת דיקור מי שפיר - אנחנו עדיין לא יודעים. האם את ממליצה על הבדיקה ואם כן, איך היא יכולה להועיל בקשר לבעיה עם כף הרגל? תודה מראש

פרלמנים

New member
אקסל, שימו לב לאיזה יועץ גנטי!!!

יש יועצים גנטיים שאינם "ידידותיים" לקלאב פוט ומכניסים את ההורים לטראומות מיותרות. לי הציעו להפיל בגלל הקלאב פוט ולשמחתי הרבה בחרתי ללכץ לייעוץ נוסף (אצל פרופסור שוחט בשניידר) ומאז התמונה הייתה הרבה יותר ברורה ונעימה. אשמח אם תפנו אלי (שלחתי מסר) שואספר לכם קצת על הדרך שעברנו והרופאים שאנחנו באופן אישי ממליצים בוקר אור, ג'סיקה

טאניוש

New member
אני חושבת שיפנו אותכם למי שפיר

קודם כל, תתקשרו לרופא שאצלו עשיתם סקירה ותשאלו האם התכוון לקלאב פוט. סקירה מוקדמת תמיד פרטית, שילמתם ממיטב כספיכם ומגיע לכם לקבל את כל התשובות. אנחנו לא הרופאים ולא נוכל להגיד בוודאות על מה מדובר. במידה וכן מדובר על קלאב פוט- בתור ממצא בודד הוא לא מעלה סיכוי לבעיה כרומוזומלית. לרוב זאת בעיה אורטופדית (שאיתה אנחנו וילדינו מתמודדים בהצלחה). גולף בול בתור ממצא בודד לא מדאיג גם כן. שני דברים ביחד יכולים להדליק נורה אדומה אצל הרופאים. על זה בעצם דיברה אורית- אצלם היה קלאב פוט+הטית ראש, ובגלל זה הרופאים הלחיצו אותם. אני די בטוחה שיפנו אותכם למי שפיר, עם המלצה של יועץ גנטי מגיע לכם על חשבון הקופה. העיניין הוא לא בעיה בכף רגל, קלאב פוט יכול להתלוות לסינדרום כללי, לכן מפנים למי שפיר. הרופאים בארץ שולחים למי שפיר על כל ממצא בסקירה, אפילו כזה שלא מחייב, משום מה אוהבים פה בדיקות. אצלינו היה קלאב פוט בלבד, ונשלחנו ליעוץ גנטי ומי שפיר. אחרי קריאה על הנושא ולאור נסיון רע עם יועצים גנטיים וויתרנו על שניהם.ההחלטה תמיד שלכם. אפשר לדעת אצל מי עשיתם סקירה? מוזר שלא הוזמנתם לסקירה חוזרת בעוד שבועיים בערך, במיוחד כאשר עלתה השערה שתנוחת העובר גרמה לכך שראו כף רגל מעוותת. בהחלט יכול להיות שבעוד שבועיים יראו שהכל תקין לגמרי
וזה היה חוסך לכם המון טירטור ועצבים ובדיקות מיותרות.

sigis7

New member
גם לנו היה מוקד אקוגני

דבר שלא הרשים אף אחד מן הרופאים, כלומר הם לא התרגשו. לגבי המושג השני שאתה מעלה גם אני מעולם לא שמעתי עליו, הקלאבפוט אובחן אצלינו בסקירה הראשונה כשהעוברית שלנו, שהיום היא כבר בת כמעט 7 חודשים,"חיבקה" עם רגל הק"פ את הרגל השניה, ופשוט היה כמעט בלתי ניתן לבחון את כף הרגל. כמו שטניה מציעה, הייתי פונה למישהו עם קצת יותר מושג מאשר הרופא שאתה מספר עליו...אם אתם מאיזור ירושלים, אז אני יכולה להמליץ לכם על מומחה לאולטראסאונד עם ידע נרחב בכל מה שקשור לאיבחון. בכל מקרה השתדלו להיות רגועים, גם הרופאים הם בסה"כ בני אדם... לילה שקט!

פרלמנים

New member
שלום וערב טוב לכם../images/Emo13.gif

מזל טוב על ההריון.
אני ג'סיקה, בת 29, אמא לדניאל-עוז , בן חצי שנה- שנולד עם ק"פ בשתי הרגליים .אובחן בשבוע 15 להריון! העצה הראשונה שלי היא להתייעץ עם רופא הנשים של אשתך, במידה והוא טוב ונוח לשוחח איתו. רופאי הנשים בד"כ ממשיכים את המעקב והבירורים של מה שמגלים בסקירה. אני חושבת שטניה צודקת לגבי המוקד האקוגני, זה משהו מאוד שכיח ובד"כ נעלם אבל כדאי להתייעץ עם עוד רופא ליתר בטחון. אגב, זה שהרופא שלכם לא ציין את זה אלא רק רשם בסיכום הסקירה זה קצת לא נעים, כי נלחצתם מזה בבית מאוד. אולי שווה לשוחח איתו? "רוק בוטום" באנגלית זה כינו ל"תחתית" אבל בעניין רפואי אין לי מושג אם זה "סלנג" למשהו. הוא כתב את זה בהקשר לרגל? אולי כדאי להתייעץ עם רופא הנשים שלכם אם אתם סומכים עליו. לגבי הצעד הבא, אולי ירצו שתעשו סקירה נוספת, מי שפיר, בדיקות נוספות.בד"כ מפנים לייעוץ גנטי אבל קחו את כל המידע מאיתנו בהסתייגות כי כל רופא נוהג אחרת. לגבי קלאב פוט- בואו נגיע לגשר ואז נחצה אותו. אני יכולה להבטיח בלב שלם
שכשתצטרכו לשאול שאלות, לברר מה מי מו ולהבין מה בדיוק עושים- כולנו נהיה כאן כדי להסביר ולתת עזרה. אבל קודם תבררו בדיוק מה ראה הסוקר, ומה הצעד הבא! במקביל, עצה לאשתך: תמשיכי ליהנות מההריון! תתעודדי ותלטפי את הבטן כל הזמן-מתגעגעים להריון אחרי הלידה!
לילה טוב, ג'סיקה.

גם אני רוצה להגיב....

ראשית, לא להילחץ המונחים, המוכרים שאמרת וציינת אותם, לא נראים לי כל כך מפחידים ומאיימים.... שאלתם את הרופא עוד שאלות?, או שכבר לא יכלתי כתוצאה מהשוק? אצל בני, כיום בן 4 מצאו קלאב פוט בסקירה המורחבת, ראו שהראש לא מונח טוב ביחסית לגוף, כמעט עשיתי הפלה....... אבל ברגע האחרון, פנינו לרופא מומחה והוא אישר ש"הכל בסדר" - זאת כמובן עד המי שפיר. למה אני כותבת עם מרכאות הכל בסדר, כי בכל זאת יש לו קלאב פוט, אבל הילד רץ קופץ ומשתולל כמו ילד רגיל... אז שוב, טוב שמצאתם את מה שיש, גם אם זה קלאב פוט, בשבוע מוקדם יחסית וחשוב יהיה לעקוב אחרי הממצאים , אני מאמינה שזה שום דבר מסוכן. יש לכם עוד הרבה זמן, אל תבצעו מעשה פזיז ובדקו את כל ההיבטים מכל הכיוונים לפני כל החלטה חג שמח ו... תעדכן אורית

תחיצ

New member
גם אני רוצה להוסיף קצת מילות עידוד

אצלנו התגלה הקלאבפוט בשלב יותר מאוחר של ההריון, וגם אותנו הפנו לשלל בדיקות. המלצתי - תשאלו את הרופא לגבי כל בדיקה מה המטרה שלה ומה היא מלמדת על הבעיה. למה אני אומרת את זה? כי למשל יעוץ גנטי, לדעתי, הוא "חארטה", משלמים לאיזה דוקטור, שאומר לך שיש לך סכוי כזה וכזה שהבעיה היא גנטית, ומה הסיכוי שזה יחזור אצל ילדים אחרים וכדומה. למה זה רלוונטי? בטח לא להריון הזה. יש עוד בדיקות שנראות לי קצת מיותרות, אבל זה ענין אישי, וכבר רמזו על זה פה. בכל אופן, אני בשלב שלכם עשיתי אותו דבר, חרשתי את האינטרנט, טרטרתי את הרופאים שלי, טרטתי את החברים שלי כאן ובמקומות אחרים -בקיצור עשיתי חריש עמוק לגבי מהות הבעיה וההתמודדות איתה. ישנם גם פורומים אחרים, מקצועיים יותר, שבהם אתה גם יכול להתיעץ לגבי הבעיה שרובנו לא מכירים, ומה המשמעות שלה. אגלה לך עוד משהו קטן בסודי סודות... במהלך ההריון כל הותיקים ספרו לי כמה בסופו של דבר ההתמודדות היא לא קשה במיוחד, ובסוף הילדים הם ילדים "רגילים". טוב, מהמקום שהייתי בו זה היה נשמע "קשקוש" והתמודדות מי יודע מה מסובכת (אפילו בררתי בלשכת הרווחה אם אוכל לקבל עזרה בטיפול בילד כשהוא ילך למעון...). כיום אני יודעת עד כמה הם צדקו. בסופו של דבר ישנה התמודדות - אבל היא כל כך יומיומית ופשוטה, שלפעמים שוכחים שזה היה כזה סיפור, לפני שהוא נולד. בקיצור, תמשיכו לברר ולחקור, תהנו מהזוגיות (המהפכה עוד לפניכם), תהנו מההריון, תרגעו, ותעשו החלטות נבונות. אנחנו כאן בשבילכם.

לפי מה שאתה כותב

מי שעשה את הבדיקה באמת לא יודע מה הוא ראה. לכן הייתי הולכת כמה שיותר מהר לעשות עוד בדיקה אצל מישהו מומלץ. לגבי ייעוץ גנטי, בהמשך למה שכתבו לך, כשהבן שלנו היה בן שנה אמרו לנו ישי סיכוי למחלה שעלולים למות ממנה בגיל שנתיים. על סמך איזה נתון מצוץ... אחרי שבוע נפגשנו עם רופאת המשפחה שאמרה שאין סיכוי לדבר כזה ואחרי עד שבוע נפגשנו עם נוירולוג. הנוירולוג ראה את אושרי במסדרון ומיד אמר לנו שהוא לא מאמין שיש יועץ גנטי שהיה יוכל בכלל להעלות על דעתו מחלה כזו. אגב, הבדיקה לגלות אם יש סיכוי למחלה- לדפוק עם פטיש על המרפקים והברכיים כדי לבדוק רפלקסים. אבל היועצת כבר המליצה לנו להוציא 300 יורו על בדיקת דם... בקיצור לפני שאתם נכנסים למערבולת לכו לבדיקה חוזרת. בהצלחה רבה.

למעלה