ק"פ תורשתי
אני בת כמעט 38,נולדתי עם מה שאמא שלי אז קראה:"שתי רגליים פנימיות, שבורות",כלומר, מכיון שלא היה אז אולטראסאונד,וגם לא היה קיים נושא הביות, שאמהות מחתלות את ילדיהן בבי"ח, היא זכתה לראות את הרגליים שלי רק בבית והיתה בשוק טוטאלי. מכיון שיש לי אח שנולד לפני, ידעה שמשהו מאד לא תקין וחזרה מיידית לבי"ח. שם נאמר לה שזה מופיע בתיק הלידה ו"פשוט היא לא עודכנה".לא ידעתי מעולם שיש בזה משהו מיוחד, ולכן גם בהריון האחרון כשאמר לי הרופא שלי בשבוע 15 שיש ק"פ ברגל שמאל, הייתי מאד רגועה בניגוד לרוב הנוכחים פה בפורום.את הלחץ כמעט גרמה לי היועצת הגנטית. בנוסף לשני ילדים נוספים שלי, כפות הרגליים היו מעוותות(זה נשמע נורא) כלפי פנים.שוב לא התרגשתי (ומטבעי אני אדם מאד לחוץ), עשיתי להם את אותה הפיזיטרפיה שעשו לי, לקחתי לביקורות באלין ובקופ"ח, אצל האחת רצו לגבס בגיל 4 חודשים ולבסוף היא לא גובסה.. כנראה שמה שהיה להם בדיעבד, בשיחה עם אורטופדים, ומקריאה במאמרים היה קצת שונה מהק"פ שאנחנו מכירים. כלומר לפי מה שהוסבר לי אצל האחד זה כנראה היה משוייך למפרק באזור הברך, וזה הסתדר לגמרי מרגע שהתחיל ללכת, וניתן לקרוא ע"כ באחד המאמרים של פרופ' פורת. לשניה היתה אחת או שתיים מהתכונות שמאפיינות ק"פ, ואכן אצלה, יש עיוות קל מאד של הבהונות כלפי פנים, המורגש לעיתים, כשהיא עומדת יחפה. סליחה על אורך התגובה והמשך יום טוב!