קלאב פוט+ האטה בגדילה

poly1812

New member
קלאב פוט+ האטה בגדילה

שלום לכולן, אשמח לשתף ולהתייעץ
אני בהיריון בשבוע 29. בסקירה המוקדמת גילו אצלי קלאב פוט דו צדדי. כמובן ששלחו אותנו לכל הבדיקות האפשריות. הלכנו גם ליעוץ גנטי וגם אקו לב, שקיפות ובדיקות דם- הבדיקות יצאו תקין. המליצו לנו לבצע מי שפיר, אני ממש חששתי מהבדיקה אז החלטנו לא לעשות.
השבוע (שבוע 29) היינו בסקירה מכוונת וגילו שיש האטה בגדילה. הבטן שלי נורא קטנה. אנשים לא מאמינים לי שאני בחודש שביעי. אני חייבת לציין שתמיד הייתי ממש רזה וגם בעלי מאוד מאוד רזה. בהיריון הקודם בשבוע 35 גם היה לי אותו סיפור עם האטה בגדילה ובסוף יילדו אותי בקיסרי בתחילת 36 והעובר נולד 2.344 כאשר הצפי שלהם היה בכלל 1,700 וברוך ה' הילד יצא תקין לגמרי ולרופאים לא היה הסבר למה הייתה האטה בגדילה.
אני משתפת אותכם בכל הרקע כי מאז שגילו לי האטה בגדילה בשילוב עם הקלאב פוט, הרופאים לא מפסיקים להלחיץ אותי לבצע את הבדיקה של נמי השפיר ושקיים סיכויי גדול למום חס ושלום. אני מתה מפחד ולא רגועה. מישהי עברה מצב כזה, איך מתמודדים???

נועית37

New member
מנסה להרגיע ..

שלום פולי,

שמי נועה, אמא ליואב בן הארבע (עוד חודש!!!). לפי כל מה שידוע לי, אין קשר בין קלאב פוט להאטה בגדילה וההוכחה לכך היא שגם בהריון הקודם שלך ראו האטה שבסופו של דבר הוכחה שלא לגמרי נכונה.

בהריון הראשון שלי, גם גילו האטה בסביבות השבוע שאת נמצאת בו (לא היו ממצאי קלאב פוט או כל ממצאים אחרים) ועוד לפני הגילוי ערכתי מי שפיר. כאשר ראינו שהעוברית שלי לא גדלה החליטו לילד אותי קיסרי בסוף שבוע 36 והיא באמת היתה מאד קטנה - 1,986. כל זה היה לפני 7.

הרופאים לצערי - זה התפקיד שלהם - להלחיץ. הם תמיד רוצים להיות על הצד הבטוח. שלא יבואו אליהם אחר כך בתביעות ש "לא אמרו לנו" וגם לא לקחת סיכונים מיותרים.
איך שאר הבדיקות שלך? אם כל הסקירות עד כה היו תקינות, אם הלכת לאקו לב (יש כאלה שגם עושים בדיקה ממוקדת למוח - אנחנו לא עשינו) והכל תקין , אני הייתי נושמת עמוק וממשיכה לנסות להנות מההריון עד כמה שניתן. את יכולה גם ללכת לחוות דעת נוספת ולראות מה אומרים לך שם, אולי תפגשי את הרופא שיראה לך את האור בקצה המנהרה?. האם אמרו לך מה הסיכויים בבדיקה הזו בשבוע הזה? אם אין סיכונים - אולי אפשר לעשות אותה כדי להיות רגועה.

כשגילו את הקלאב פוט עם יואב בשבוע 16 חשבתי שעולמי חרב עלי. שלחו אותי לאין סוף יעוצים, ולהמון המון בדיקות... אפילו פגשתי פרופסור נחמד שיעץ לי להפסיק את ההריון!

בעקבות ההתייעצויות שלי פגשתי את ד"ר פנסקי (מאמינה שכבר שמעת עליו ( :) שהרגיע אותי ונתן לי להבין שהכל יהיה בסדר.

אי אפשר שלא להלחץ, אני מבינה אותך מאד. אני נלחצתי רק מצמד המילים הזה בלי התוספת של האטה בגדילה. אם את רוצה לשאול שאלות, לראות את יואב או לשמוע על מעלליו ( : אשתדל להכנס לפורום בתקופה הקרובה קצת יותר על מנת להיות זמינה עבורך.

אם יכולה לשלוח לי מסר בפרטי ואתן לך פרטי התקשרות איתי. אנחנו מרחובות.

בהצלחה.. ומחזיקה אצבעות שהלחץ הוא לשווא.

נועה

טובה53

New member
גם אצלי היה קלאבפוט + האטה בגדילה

עשית חלבון עוברי? במקרה שלי חלבון עוברי היה לא תקין וזה דווקא היה מעודד כי מרמז על סיבה *שילייתית* להאטה בגדילה.
האם האיברים השונים חווים האטת גדילה במידה שווה או שונה? אם הרגליים עוצרות גדילה ראשונות, הבטן שניה והראש אחרון, זה סימן מעודד ואופייני לסיבה שילייתית. בניגוד להאטה דומה בשלושתם, או שהראש מאט ראשון, שזה סימן לא מעודד ח"ו. (בכל מקרה אם הראש עוצר גדילה אז בד"כ מיילדים.)
שמעתי שיש היום בדיקת דם שחלקית מחליפה בדיקת מי שפיר.
אחרי שיילדו אותי בשבוע 38, לקחו את השילייה לבדיקה פתולוגית ואכן גילו בה בעיות. הילד בריא ונהדר רק נולד קטן ועם ק"פ.
אחותי עשתה דיקור מי שפיר בשבוע 30 (מסיבות אחרות לגמרי) ועבר בשלום.
(אני עשיתי דיקור מי שפיר בשבוע 17 בעקבות הק"פ + חלבון עוברי. אגב בייעוץ גנטי אצלי צפו מראש שיהיה עיכוב גדילה, בהסתמך על נתוני החלבון עוברי.)
בהצלחה. רוב הסיכויים שהוא קטן ועם ק"פ וזהו.

poly1812

New member
תודה רבה על התגובות.

שמחה שגילתי את הפורום הזה, עודדתן אותי מאוד.
עשיתי את כל הבדיקות האפשריות ( חוץ ממי שפיר) בחלבון עוברי הבדיקה יצאה תקינה.
לגבי המדדים אני לא כ"כ מבינה בזה אבל כתוב לי שהיקף ראש מתאים לשבוע 26 והיקף בטן מתאים לשבוע 27 . אני נמצאת בשבוע 29+5 שאר המדדים )b.p.d ) -(o.f.d ( מתאים לשבוע 29.
לגבי המי שפיר, הבנתי שאפשר לעשות עד שבוע 32, הבעיה היא שלוקח המון זמן לתוצאות להגיע ועד שיגיעו התוצאות אני אהיה כבר בשלב מאוד מתקדם של ההיריון . אני לא חושבת שאוכל לחשוב אפילו על מצב אחר ,אז אולי עדיף כבר לא לדעת ולקוות לטוב.

למעלה