קלאב פוט חד צדדי- שאלות

vered43

New member
קלאב פוט חד צדדי- שאלות

בסקירת מערכות מוקדמת ומורחבת נצפה ממצא קלאב פוט חד צדדי (בדיקת מי שפיר תקינה). שאלותיי הן: האם עדין קיים סיכוי שהעוברית תוולד ללא קלאב פוט (אני בשבוע 23)למרות הממצאים, האם ישנם מקרים בהם רק שלב הגיבוס נדרש, או שתמיד הטיפול מלווה בנעלים? ואם ניתן לקבל שם של רופא המטפל בקלאב פוט בתל השומר. תודה על העזרה והתמיכה בפורום המקסים הזה..

טאניוש

New member
ברוכה הבאה

התשובה היא כן. כלומר, קיים סיכוי שהעוברית תוולד ללא קלאב פוט, אני זוכרת לפחות שני מקרים כאלה. אצלינו אובחן קלאב פוט דו צדדי בהריון, התינוק נולד עם חד צדדי (תנוחתי באחת הרגליים, הסתדר עם גבס אחד). אם קלאב פוט אמיתי ולא תנוחתי הטיפול תמיד יכלול שלב הנעליים, אבל זה באמת לא נורא, מתרגלים. בהצלחה בהמשך ההריון! אנחנו כאן לכל שאלה. (לגבי רופא לא יודעת לענות, אנחנו מטפלים בירושלים).

ראשית מגיע לך צל"ש!!!!!!!!!

אני חושבת שאת בין היחידים שנכנסו לפורום הזה בהיותם בהריון, ולא מרגישים בכתוב שלך לחץ כלל (אולי זה בגלל שכבר עשית את מי השפיר?) אבל בכל מקרה.... קבלי ח"ח אז אני אורית אמא של תמיר בן שלוש. נעים מאוד וברוך הבא... לפי התשובות בפורום שחוזרות על עצמן, בעבר נוצר מצב שכן, העובר היה עם קלאב פוט כי באותו רגע "שצילמו" אותו , וכשהוא נולד....ראשית,אני מאחלת שזה באמת מה שיקרה אצלך, אבל גם אם לא, השד לא כל כך נורא, חיים עם קלב פוט... אנו מטופלים בתל השומר אצל פרופסור גנאל ושינדלר, ושניהם מקסימים (אני נקשרתי לגנאל יותר...) זהו, בהצלחה שיהיה ורק בשורות טובות אנחנו פה על כל שאלה.... אורית

vered43

New member
תודה רבה

האמת, שככל הנראה העוברית תוולד עם קלאב פוט (הצילומים ממש ברורים). ואת הח"ח אתן צריכות לקבל- על העבודה הנהדרת.. נ.ב אולי הרוגע היחסי שלי באמת נובע מזה שבדיקת מי השפיר יצאה תקינה, אז מסתכלים בפרופורציה אחרת על הענין- זה סה"כ קלאב פוט, לא?

ברוכה הבאה ../images/Emo39.gif

סליחה על התשובה המאוחרת... היו כאן פעמיים זוגות בפורום שבאולטראסאונד ראו ק"פ וכשהקטנים נולדו זה לא היה ק"פ. (אפילו ק"פ בשתי רגליים שבאחת נצפה ק"פ חמור). הלואי אצלכם! יש שיטת טיפול "צרפתית" אני חושבת שד"ר קופילביץ בתל השומר --חברים יקרים תקנו אותי אני טועה כאן-- עובד איתה. שם שלב הגיבוס יכול להמשך אפילו שנה. השמועות אומרות שהרופאה שהמציאה את שיטת הגיבוס, פיזיוטרפיה,.. עברה בעצמה לטפל בשיטת פונזטי. קצת הסבר על שיטת פונזטי ולמה, לדעתי, הנעליים הכרחיות. אופן המניפולציה והגיבוס בשבועות הראשונים מתקנים את הק"פ. אצל אושרי למשל (עכשיו שנתיים ושמונה חודשים), אחרי חמישה שבועות הושג תיקון מקסימלי, והרגליים כבר היו ישרות ואפילו בתיקון יתר. האתגר הוא לשמור על התיקון הזה. בישביל זה נעליים. לנו היה (ועדיין עם כל הבעיות) הנעליים עדיפות בהרבה מאשר הגבס. אני חושבת שגם לאושרי. אם תרצי, כנסי לאתר שלנו, לסעיף הנעליים. יש בו מידע רלוונטי והפניות לגבי הנעליים. באמת שהשד לא נורא. אצלינו אושרי לא יישן טוב בגלל הנעליים, כבר אנחנו לא מאשימים שום דבר אחר. אבל האמת שאלו יהיו הצרית שלנו. אנחנו מתכננים להישאר עם הנעליים עוד שנה. ויש הרבה ילדים שהנעליים בשבילם זה הרגל כמו כל הרגל אחר ובאמת לא עושים בעיות. תוכלי לקרא כאן מה אמה של שמחה מרים כתבה בשבוע שעבר: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=949&msgid=77364859 או מה שאורנית כותבת כל הזמן: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=949&msgid=76448863&FlagSybase=1 להשתמע
עידית

למעלה