קלאב פוט

קלאב פוט

שלום לפני כחודש קבלנו את הבשורה כי לעובר שלנו יש קלאב פוט דו צדדי ומאז ועד היום אנחנו כל הזמן בבדיקות, ברורים ומעקבים אחרי הממצא החדש. היום אני בשבוע 32 להריון ומבקשת לקבל את כל האינפורמציה לגבי קלאב פוט: מה צפוי לנו בלידה? כמה זמן צריך גבס? באיזה גיל מורידים את הגבס ומנתחים? אני לא יודעת כלום וכל מידע יעזור ויקל עליי. גם אני וגם בעלי בחרדות ובחששות כבדים ומקווים, נכון לעכשיו שמדובר רק בקלאב פוט ואין עוד דברים נוספים מקווה לקבל תשובות בהקדם תודה מראש עמית

ליבי א

New member
שלום עמית וברוכים הבאים

אני ליבי אמא לנוגה בת שלוש שנולדה עם קלאב פוט דו צדדי ודרגת חומרה מאוד גבוהה בגיל 5 ימים כבר שמו לה את הגבס הראשון. היא היתה עם 10 גבסים שכל שבוע מחליפים את הגבס ואחרי 10 הגבסים היה הניתוח לקיצור הגיד האכילס ושמים ישר גבס שלא מורידים אותו שלושה שבועות ואחרי זה הנעלי דניס בראון שנמצאים איתם 23 שעות למשך שלושה חודשים ובהדרגה מורידים שעות ההצלחה בטיפול של פונסטי היא גבוהה מאוד היום הבת שלי כבר הורידה את הדניס בראון לגמרי מצבה הוא מצויין היא רצתה הולכת וכאילו לא היתה לה שום בעיה בכפות רגליים אם יש לך עוד שאלות את מוזמנת לשלוח מסר ונוכל לדבר בשקט. שתיהיה לידה קלה ובהצלחה. ליבי.

ברוכים הבאים ../images/Emo24.gif

שמי שירלי ואנחנו בשבוע 34 באותו מצב כמוכם, כך שאנחנו יכולים להזדהות איתכם... שלחתי לך מסר חיזקו ואימצו...

moradi1

New member
../images/Emo41.gifברוכים הבאים../images/Emo70.gif

אני עדי, ואני בשבוע 30. אנחנו גילינו את הק"פ (דו"צ) כבר בשבוע 15 בסקירה המוקדמת. הגעתם למקום הנכון! שלחתי לך מסר

לילך325

New member
ק"פ

שלום עמית, אני בשבוע 26. גילינו את הק"פ בסקירה המוקדמת. גם לנו נאמר כי יתכן שזו בעיה מבודדת ויתכן ומדובר בתסמונת, כך שאני ממש מבינה את חששותיכם לגבי העניין. אני מבינה שכבר עשית את כל הבדיקות האפשריות (שאין הרבה כאלה) כך שבאמת תשתדלי כמה שפחות לחשוב על זה. אני גם הייתי נורא היסטרית עד שהבנתי שאין ממילא בדיקות נוספות שניתן לבצע חוץ מאולטראסאונדים, מי שפיר, אקו לב עובר (אצלנו יש גם בעיה בלב). את תראי מהתשובות בפורום שהבעיה באמת אורטופדית מבודדת והילדים - מ-ק-ס-י-מ-י-ם. (תציצי בשרשורי השוויצים, את יכולה לראות גם תמונות של הרגליים לאחר התיקון ובאמת לא רואים הבדל גדול). אני הייתי במרפאה של אורטופד ילדים שמטפל בק"פ והיה שם ילד בן 14 שנולד עם ק"פ. הוא הראה לי את הרגל שלו - וההבדל היחיד שרואים הוא שהרגל עם הק"פ טיפה דקה יותר. אגב, האורטופד אמר לי שמהבחינה הזו יש יתרון לק"פ דו-צדדי, שכן במקרה הזה הרגליים תהיינה זהות. בכל מקרה לגבי הטיפול בק"פ לאחר הלידה לא אוכל לעזור לך, עדיף לשמוע חוויות של הורים שעברו את זה. שיהיה לך המשך הריון קל. אני כאן בשבילך, את יכולה לכתוב גם במסר. לילך.

פרלמנים

New member
צהריים טובים לעמית../images/Emo39.gif

נעים מאוד, אני ג'סיקה, אמא של דניאל בן שנה ושלושה חודשים. דניאל נולד עם ק"פ דו"צ חמור שאובחן בסקירה המוקדמת ומטופל בביה"ח שניידר. שמחה שהגעת אלינו, תרגישי בבית! להקדמה, קראי כאן את המאמר-זה ייתן לך קצת מידע בסיסי. בהנחה שעשיתם את הבדיקות המומלצות ונרגעתם, הנה כמה תשובות לשאלותייך: מה צפוי לכם בלידה? הלידות של תינוקות ק"פ הן רגילות לגמרי, חשוב לעדכן את הצוות הרפואי שיש לעובר ק"פ אולם אופן היילוד אינו שונה מלידה רגילה. מבחינת מראה, למרות שאני מאוד חששתי, הרי שבסופו של דבר (למרות שתינוק שזה עתה נולד הוא סגלגל ומעוך) חוץ מכפות רגליים עקומות-אין שום דבר...הכל רגיל לגמרי
את תתאהבי תוך שניות... תהליך הטיפול מתחיל בד"כ בימים הראשונים אחרי הלידה (תלוי איפה תלדי ואיפה תבחרו לטפל) אפשר להתחיל גם אחרי הברית. 1.מגבסים בד"כ 5-6 גבסים (עד המפשעה) שיוצרים את התיקון של זוית כף הרגל-החלפה שבועית. 2.לאחר מכן ברוב המקרים יש צורך בניתוחון (קל מאוד!!!) בו חותכים את גיד האכילס (ללא תפרים-חתך של 5 מ"מ) ומגבסים לשלושה שבועות להחלמת הגיד. 3. השלב הבא הוא הארוך ביותר-נעילת "דניס בראון" (נעליים מחוברות עם מוט בניהן) מתחילים ב 23 שעות ביממה ומפחיתים בהדרגה (כשהתינוק מתחיל לעמוד אז הנעליים נשארות לשעות הלילה בלבד-את לא תאמיני כמה מהר השלב הזה מגיע) הנעליים נשארות בשעות הלילה, לפי החלטת האורטופד-עד גיל שנתיים או אפילו עד גיל ארבע... אי מקווה שהפורום הזה ייעזור לכם להפיג את החששות, אני שולחת לךמסר עם מספר הטלפון שלי ומאוד מקווה שתתקשרי. הילדים שלנו, אם תסתכלי בעמודים האחרונים בשרשורי התמונות-בריאים, מקסימים וספורטיביים. ברוב המקרים הטיפול "הסטנדרטי" עושה את העבודה ובאמת באמת שאין לך מה להיות חרדה. מצרפת תמונה של דניאל, שתראי במו עינייך איזה ילד זה... מאיפה אתם בארץ?באיזו קופ"ח את? איפה את מתכננת ללדת? אנחנו כאן! ג'סיקה

אנגלה3

New member
שלום עמית../images/Emo140.gif

ג'סיקה כבר רשמה הכל... מעבר לזה, את יכולה לקרוא כאן את הסיפורים שלנו, אני כ"כ מבינה אותך, כי למעשה רובנו היינו באותו המצב כמו שלך (אני אומרת רובנו, כי חלק מההורים גילו על הק"פ רק אחרי הלידה). אני אמא לשחר המקסים בן ה-10 חודשים (מצרפת שוויץ
) שולחת לך במסר את מספר הטלפון שלי - תרגישי חופשי להתקשר... אנג'לה

כמה בטנים בשירשור אחד (-: (-:

אני אמא של אושרי בן ה4. הכי חשוב בשלב הזה הוא לבחור רופא שיטפל בתינוק
החל מהגבס הראשון
וגם אח"כ. כנסו לאתר שלנו, כתובת בחתימה שלי, יש שם מידע מסודר. למרות שנראה לי שהחלק של הבירוקורטיה כבר קצת פסה... שבוע 32, אם עד עכשו הכל בסדר אז הסירו דאגה. גם ככה זה לא יעזור... תקראו הרבה וכך תדעו יותר למה לצפות (כמו שכתבתם) זה מאוד מקל! יש לכם כבר ממש תינוקי בבטן. ועל ק"פ מתגברים בכל מצב. בהצלחה רבה. עידית

אירנה ק

New member
שלום לך, עמית!

אני אירנה, אמא של מאיה ..(מוכרת פה בפורום תחת כינוי "בנדיטית"
) בת שנה ו5 חודשים. היא נולדה עם ק"פ ברגל ימין. גם לבעלי יש ק"פ
. אנחנו מקריות ומטופלים ברמב"ם אצל דר' אידלמן. כבר קיבלת המון עצות כך שלא נשאר לי מה להוסיף רק לאחל לך לידה קלה. מאיפה אתם בארץ? איפה מתחנים ללדת ולטפל בקטנצ'יק?שולחת לך מסר עם מספר טלפון. תרגישי חופשי להתקשר

סבתא53

New member
לכל ההריוניות

עד יום ראשון [לפני יומיים...] הבת שלי היתה בדיוק במצב שלכן. מהיום שגילו את הקלאבפוט בסקירה השניה בשבוע 23 היא היתה בחרדות איומות עשינו את כל הבדיקות האפשריות ומעבר לכך ושום דבר לא הרגיע אותה היא לא הסכימה כמעט להצטלם ושום דבר שקשור בהריון לא גרם לה הנאה. לפני יומיים היא ילדה תינוק מקסים ובריא ששמו אורון עם קלאבפוט ברגל ימין זה המסר שהיא שולחת לכן: אחרי שעשיתן את כל הבדיקות וכולן יצאו תקינות...בבקשה בבקשה תהנו מכל רגע של ההריון תצטלמו תהנו מהתנועות של העובר בבטן תהיו רגועות ושמחות ותנוחו הרבה 97% של הקלאבפוט הם ממצא בודד שלא מלווה בבעיה אחרת [כך אמרו לנו כל האורטופדים שפגשנו] 35% של הקלאבפוט שנצפים באולטראסאונד לא קיימים אחרי הלידה תסתכלו בתמונות של כל הילדים המקסימים בפורום ותדעו שכולם רצים קופצים ומשחקים כדורגל חבל על כל יום קשה שעובר עליכן ועל כל דמעה שזולגת מבינות אתכן כל כך ומחבקות אתכן חזק סבתא ואמא של אורון

תודה ענקית

זה פשוט מדהים... אני ממש בהלם מכל החום והתמיכה שקבלתי אני רוצה להודות באופן אישי לכל מי שענה לי - עדיין לא הספקתי לעבור על כל הדברים אבל אני מרגישה שהגעתי למקום הנכון. שוב תודה ענקית לאט לאט אני אכנס לתמונה ומקווה להיות יותר ממוקדת. תודה אישית לכל מי ששלחה לי את מספר הטלפון שלה, אני מבטיחה להשתמש בקרוב. בהערכה רבה עמית

באלי23

New member
היי עמית!!!

אני אמא לפאר הנסיכה בת 7 וחצי חודשים. עם ק"פ חד צדדי בשמאל. אני כ"כ מבינה אותך, גם אני הייתי בסרטים עד שהגעתי לכאן. קראתי המון , וקיבלתי המון מידע חום ותמיכה שלא תמיד ( לצערי הרב) קיבלתי בשירותי הבריאות. כיום הפורום הוא חלק מחיי ואם יוצא לי לא להכנס , אני פשוט משתגעת. הפורום ליווה אותי במהלך כל ההריון עם כל שאלה שצצה ( אפילו שלא קשורה לק"פ ), ובכל תהליך הטיפול . ותמיד עם חום ואהבה ממש כמו במשפחה. את במקום הנכון, אז במקום לדאוג לק"פ ( גם ככה אין מה לעשות עד הלידה בע"ה
).... תתחילי לחשוב על חדר עגלה ושות'. תהני מכל רגע. עינבל.

למעלה