קלאב פוט

קלאב פוט

שלום לכולם שמי גלית ואני אמא לתאומים בני שנה ושלושה חודשים לתאום השני שני שקוראים לו עמית נולד עם קלאב פוט עלי לציין שבמהלך ההריון לא ידענו על הבעיה למרות כול הבדיקות שעמית נולד חשבנו שהרגל מעוותת בגלל המצב שעמית היה מונח ברחם לאט לאט הבנו את גודל הבעיה ילדתי אותם במאיר ו-24 שעות לאחר הלידה עמית כבר היה עם גבס עד גיל 4 חודשים [טופלנו אז במאיר] ואז הרופא אמר לי שצריך לעשות לו פיזוטרפיה 6 פעמים היום לפחות עמית היה צורח ולא יכולתי לסבול זאת ואז עברנו לשנידר שם אמרו לי שנהוג לחתוך את הגיד שיטת פונסטי הוא עבר את הניתוח והיה בדניס בראון ולאחר 7 חודשים הקלאב פוט חזר ושוב הוא עבר ניתוח והפעם הערכת הגיד עלי לציין שבמשך התקופה בשניידר גם עשיתי לו פיזוטרפיה אבל לא כמו זאת שבקשו ממני במאיר עכשיו הבעיה שוב חוזרת ובשניידר ממליצים על פתיחת העקב וכיון הקופסיות אני מטופלת על ידי דוקטור אלחנן בר און ורציתי לדעת עים למהיא יש ניסיון בשנידר ומה עלי לעשות ? *אשמח לכול תגובה מאנשים בעלי ניסיון בגלל שאיני יודעת מה לעשות

בוקר טוב, גלית וברוכה הבאה../images/Emo140.gif

את כותבת הרבה דברים ואני מנסה לעקוב. אני מבינה שיש בעיה עם הגיד כרגע? האם זה נכון? נסי להבהיר לנו בדיוק מה הבעיה כרגע. ואגב, הקלאב פוט לא חוזר, הוא שם כל הזמן. הניתוחים שהילדים של כולנו עוברים הם לתיקון הקלאב פוט ול"תיקון" הרגל... אבל קלאב פוט זה שם המום או העיוות וזה נשאר לכל החיים, מה לעשות. רק שאפשר לשפר את זה עד כדי תיקון מוחלט. האם העקב שלו "קציצתי" למראה? האם הבעיה רק בעקב? האם הוא הולך? מתי התחיל ללכת? ועוד משהו. אם את לא ממש בטוחה במאה אחוזים, נסי לשאול רופא אחר. אני מאוד ממליצה על פרופ' ויינטרוב ב"דנה" וגם ד"ר פורת בהדסה עין כרם. בכל מקרה, נסי לענות לי על כל השאלות ששאלתי. יום נפלא, יעל

תשובה

נכון הבעיה העיקרית כרגע היא הגיד שאינו מאפשר לעמית לדרוך על הרגל למראית עין העקב של עמית נראה די בסדר אבל הבעיה היא הקופסיות שהם העצמות שנמצאות בעקב והם לא חופפות וזה גורם לרגל נטיה פנימה לא עמית עדיין לא הולך מכוין שכל חייו אינו דרך פעם אחת על העקב

מיפוי מרפאות ק"פ

גלית, אפשר לבקש ממך לשלוח לאחת המנהלות מסר עם שמות הרופאים בשניידר והשיטה שהם מטפלים? זה בשביל "מיפוי מרפאות ק"פ בארץ. כמובן לא דחוף רק אם יצא מתי שהו עידית

אז עוד בקשה

אם תוכלי לתלות את הפלייר של הפורום שם? רק הגעת וכבר "נפלתי" עליך...

בוקר טוב ../images/Emo140.gif

שלום לך וברוכה הבאה. שמעתי רק על מטופלת אחת בשניידר שלא היתה מרוצה מד"ר כץ. לגבי הטיפול הייתי מאוד מאוד ממליצה לך לקבוע פגישה עם ד"ר בור ב"העמק" עפולה. ד"ר פונזטי המליץ לנו עליו המון פעמים. לפני שאתם עושים ניתוח. אנחנו היינו אצלו לביקורת והוא מאוד מיקצועי ויש לו המון ניסיון. פונזטי כותב בפירוש שכדאי להיות מטופלים אצל מישהואעם המון ניסיון. תוכלי לכתוב מה הניסיון של ד"ר בר-און? אני חושבת שהוא מנהל המחלקה האורטופדית לא? עד גיל תשעה חודשים עדיין יש סיכוי טוב לתיקון בשיטה. אבל גם אח"כ. דרך אגב בשיטה זו פונזטי טוען שאין בכלל צורך בפיזיוטרפיה. הבעיה בשיטה היא שהרבה רופאים אומרי שהם מטפלים בה כאשר רק מעט באמת עוקבים אחרי ה"פרווקול" של השיטה. לתקן את הק"פ זה לא כלכ כך קשה, הבעיה היא אכן לשמור על התיקון. לגבי הדניס בראון. מאוד חשוב איך הרגל מונחת בנעל. מצאנו שהבר צריך להיות מכופף 5-10 מעלות כדי שהנעל תהיה מעט באלכסון וכך תשמור על התיקון של הארכת העקב. עוד מצאנו שצריך לשים מדבקת פלסטיזוז שתשמור על העקב במקום. תוכלי לקרא עוד באתר של אושרי- יש קישור בתחתית ההודעה. אשמח לעזור . שוב ברוכה הבאה לפורום הנפלא הזה עידית

ועוד תוספתונת

בדקתי שוב ואפשר להתחיל לטפל בשיטה גם עד גיל שנתיים באחוזי הצלחה גבוהים. את רב האינפורמציה שלי על השיטה אני מקבלת מחוברת שניתן להוריד בקובץ PDF מהלינק הבא: תוכלי לקרא שם על RELAPSES ועל מתי עוד אפר שלהתיחל לטפל. http://www.global-help.org/publications/pubclubfoot.html תוכלי לפניות גם ל"מאמרים" בפורום ולרקא מה פונזטי כותב. יש תרגום לעברית.

דוקטור בור

רציתי לדעת כיצד עלי לקבוע טור אם יש לך טלפון או אם את יודעת לאיזה קופת חולים הוא שיך?

מקבל בקופ" כללית

אנחנו ב"מכבי" והיינו צריכים לשלם 170 ש"ח למרפאת החוץ של בית החולים. אשלח לך מסר עם מספר הטלפון של אלא- מזכירתו, במחלקה.

ברוכה הבאה לקהילה ../images/Emo140.gif

נראה לי שענו לך כבר הכל. אני יחד עם עידית-לכי לרופא שעובד לפי שיטת פונסטי לחוות דעת נוספת. אני ממליצה גם על קפלן שיש שם רופאים נהדרים. תותוש טופל אצלהם מגיל 0. מעולם לא היה בכי, מעולם לא היה צורך בפיזיוטרפיה, מעולם לא היה סבל. ועכשיו בגיל שנה ו-3 חודשים (בדיוק כמו הילדים שלך) הוא רץ חופשי ואפילו הרופא המטפל בקושי מבחין מה הרגל "השונה" (ימין). אז יכול להיות שמהתחלה אנחנו מקרה קל לעומת המקרה שלכם. אבל יכול להיות גם עניין של טיפול. תמיד כשלא בטוחים (בכל תחום הקשור לבריאות ילדינו) שווה לבדוק אצל רופא נוסף. וגם על ד"ר בור שמעתי דברים טובים. ולסיום קצת אדמיניסטרציה : את מוזמנת לכתוב את תאריכי הלידה של הילדים ושלך ונצרף אותם לרשימת ימי ההולדת. כך נוכל לחגוג יחד. ואת מוזמנת לצרף תמונות של שניהם לגלריה. ואת הסיפור המלא שלכם אוכל לצרף לשאר סיפורי החברים במאמרים.

אש"ת צריך איקון עם לשון בחוץ

התקף לב ככה לא להיות פה יום שלם, וגם אורית.
איזה געגועים!!! מקוה שאתם מרגישים טוב

אש"ת צריך איקון עם לשון בחוץ

התקף לב ככה לא להיות פה יום שלם, וגם אורית.
איזה געגועים!!! מקוה שאתם מרגישים טוב

ברוך הבא גלית../images/Emo140.gif

גלית היי אני אורית אמא לתמיר בן שנה וחודשיים עם ק"ב דוד צדדי קודם כל התנצלות: בימים האחרונים לא "הייתי פה" מנטלית כיוון שעברנו בדיקה לא נעימה עם תמיר שעליה את יכולה לקרוא כמה שורות למטה... אז הלחץ שלפני... איזה כיף! תאומים, בטח כל אחד שני אומר לך את זה... ציינת את עמית אבל איך קוראים לשני, גם אם אין לו ק"ב הוא ואתם מוזמנים לפורום המקסים שלנו. אנחנו מטופלים בשיטה "הרגילה" גבסים וסדים וכיום אנחנו מחכים שתמיר יתחיל ללכת כדי לראות מה עם המשך הטיפול. גם תמיר עבר ניתוח להערכת הגיד ודווקא הסתדר טוב כך שאני לא יכולה לענות על שאלתך. אבל את באמת מוזמנת מכל הלב לשאול, לשתף ולהשתתף, ואולי אפילו להגיע למפגש המתהווה.את מוזמנת כמו שכתבו קודמותיי לשלוח פרטים לצורך מיפוי מרפאות ו..תאריכי לידה של הקטנטנים. תרגישו טוב אורית

למעלה