קלאסיקות

בטיטi

New member
קלאסיקות

אינני מבין דבר וחצי דבר במוסיקה קלאסית, אך מעוניין לרכוש לאישתו דיסקים בתחום. אשמח אם תוכלו לציין שמות של : 1. יצירות מפורסמות בתחום 2. יוצרים מפורסמים בתחום 3. דיסקים מפורסים בתחום תודה !

בטיטi

New member
ונראה לך שבשיל תשובה כזו הייתי מגיע לכאן ?

ונראה לך שבשיל תשובה כזו הייתי מגיע לכאן ?

צריך להכיר אותה קצת

לדעת מה בדיוק חסר לה כרגע. הייתי מציעה דיסקים שיש לי בבית. אבל מי מבטיח שזה מה שהיא רוצה?

בטיטi

New member
אני מבטיח.

אין לה מושג במוזיקה קלאסית, רוצה להתחיף להחשף, לכן ביקשתי קלאסיקות ידועות בתור התחלה.

עכשיו יותר קל לעזור לך.

יש קורס באוניברסיטה הפתוחה: מבוא למוסיקה ולדרכי האזנה. משהו כזה. קורס פתיחה. מקנה נקודות לתואר אקדמי. אפשר להציץ בחומר הלימוד שבו חינם, בספריה צבורית. אם אין ליד הבית, אפשר באוניברסיטה הפתוחה עצמה. אפשר להעזר גם בקול המוסיקה ברדיו. יש להם אתר ברשת, והם יכוונו אותך לתכניות מתאימות, או ימליצו ישירות. ומעבר לזה, עכשיו כל אחד כאן בפורום יוכל לעזור. היא יכולה להתחיל מקוצ'רטים של מוצרט. מוסיקת ליל זעירא, בודאי תתאים לה. גם 4 העונות של ויולדי. פרלודים של בך. יש דיסק ישן: להיטי 1917. אם לא תסיג אותו,בקש משהו קרוב לזה. משהו שמכיל את הקטעים היפים שם. בודאי המומחים כאן יוסיפו עוד. בהצלחה!

עכשיו,

לאחר שקבלת מספר תשובות, נודה לך אם תחזור אלינו, עם המשך הספור. יהיה מעניין גם מן ההבט המשותף לנו כאן בפורום.

בטיטi

New member
ונראה לך שבשביל תשובה כזו הייתי מגיע לכאן ?

ונראה לך שבשביל תשובה כזו הייתי מגיע לכאן ?

ItsikH

Member
חלוקה סגנונית מה שמקובל להגדיר כמוזיקה קלאסית בציבור הרחב מקיף אלף שנות מוזיקה בערך, כולל סגנונות שונים מאוד. אם נתמקד בסגנונות המקובלים יותר (ויש מי שיחלוק עלי כמובן) מדובר על כ-250 שנה, מהסגנון הטרום קלאסי, קלאסי, רומנטי והסגנונות הפוסט רומנטיים (מודרניים בהכללה). במקביל לחלוקה הסגנונית, יש גם מוזיקה לכלים ולהרכבים שונים - מוזיקה לכלי יחיד (בד"כ כלי מקלדת), מוזיקה קאמרית - להרכבים כליים מסוגים שונים, מוזיקה תזמורתית לסוגיה, ומוזיקה ווקאלית (שירה - לא, אופרה זה רק סוג מאוד מסוים של שירה ולאו דווקא קלאסית בכלל). אחרי ההקדמה הטרחנית והמייגעת, נתן כמה דוגמאות לסגנונות השונים: טרום קלאסי - באך הוא הדוגמא הבולטת ביותר. נדמה לי שהפסיונים שלו יהיו קצת כבדים למי שלא ממש מכיר, אבל הקונצ'רטי השונים שלו למשל די קלים להאזנה. קלאסי - למוצארט ולהיידן יש סימפוניות וקונצ'רטי חביבים ביותר, וגם המוזיקה הקאמרית שלהם לא קשה מדי למאזין המתחיל. בטהובן יכול להיות כבד מעט יותר, הסימפוניה הפסטורלית היא קלה למדי. למי שחובב פסנתר יש כמובן הרבה סונטות נפלאות. רומנטי - מנדלסון, למשל "חלום ליל קיץ" והסימפוניה האיטלקית, הקונצ'רטו לכינור. שוברט - חמישיית הטרוטה, האימפרומפטי לפסנתר. שופן - הכל הולך... ברהמס עלול להיות קצת כבד למאזין המתחיל, אבל הסימפוניות של שומאן למשל גם יכולות להתאים. וזה רק על קצה קצהו של המזלג.

בטיטi

New member
../images/Emo45.gif תודה רבה ../images/Emo70.gif האם תוכל לציין שם

של דיסק או שניים ספציפיים שאתה ממליץ עליו למתחילים ובורים בתחום ?

ItsikH

Member
קצת קשה לי כי אני לא צרכן דיסקים אבל יש פה לא מעט שימליצו לך על כאלו. הבעיה העיקרית שיכולה להיות לך היא התאמה סגנונית - תקנה דיסק שלם של סונטות של בטהובן והיא דווקא אוהבת אופרות של וורדי... לכן אוספים הם הבחירה הבטוחה יותר, למרות שאיכותם די בינונית לעתים קרובות.

יש

בוידיאו: ניצה שאול הכינה סדרה לילדים העוסקת במוסיקה קלסית. יפה מאד. אריה ורדי מגיש בכל יום ו' , בערוץ 1 בשעה 4 אחה"צ תכנית יפה , שמקרבת רבים שאין להם מושג. ואסתרית בלצן מסתובבת בארץ עם הופעות יפות ומצחיקות המשרתות את המטרה הזו. כבר הגיעה גם לרדיו ולטלויזיה. אולי יש לה גם דיסקים?

red violin

New member
אסתרית בלצן לא מתאימה לכל אחד

הלכתי לקונצרט המשלב קטעי דיבור ווידיאו והתאכזבתי מאוד.

באוספים יש בעיה קטנה

המפיצים עורכים קצת את המוסיקה. מקצרים פה ושם, כדי שיכנס לדיסק. או בוחרים בבצוע זול יותר. התלמיד החדש מתרגל ומתאהב בביצוע הזה, וכשהוא מגיע אל הטוב יותר, הוא עלול לא לאהוב אותו. כי זה לא הדבר אליו הסתגל.

בטיטi

New member
טוב, זה לא נושא למחקר אקדמאי ../images/Emo13.gif

סה"כ שם של דיסק או שניים (אוספים), כדי להתחיל... התכתבות בפורום לא מקדמת אותנו למוזיקה הקלאסית

אוספים זה משהו שקשה להמליץ עליו...

להליקון ישנה סדרה של אוספים לפי מלחינים: הפלא של מוצרט האמת של בטהובן הרוח של באך למרות שאולי תעדיף לקנות אוסף של מגוון מלחינים. הכי פשוט - תלך לחנות דיסקים ותשאל את המוכרים... אני מציע שאחרי שתקנה אוסף ותתן לאשתך, תחזור לפורום ותאמר לנו אילו יצירות היא אהבה...משם יהיה קל להמליץ על עוד יצירות דומות / של אותו מלחין...

Petrus

New member
אוספים של הליקון

להליקון יש המון אוספים, אני מציע לך פשוט לגשת לחנות דיסקים, לראות מה יש, לשמוע קצת, להתייעץ עם המוכר, וכך להחליט.

למעלה