קלואליס רמת-גן - ביקורת

Forest1

New member
קלואליס רמת-גן - ביקורת

לפני כשבוע ביקרנו בקלואליס הנחשבת למסעדה טובה מאוד. היא קיבלה בגומיו 2002-2003 ביקורות טובות אולם אנחנו התאכזבנו. המקום מעוצב עם פוזה, האוכל נחמד אך לא מדהים והשירות מזעזע- בסיכום כולל העלות של הארוחה גבוהה ולא בצדק. למנות ראשונות הוזמנה מנה של חצילים ולבנה- כמה פשוט ככה טעים ומנה של סלט ירוק ודג שהיה נחמד ותו לא. למנות העיקריות- הוזמנו שתי מנות דגים שהיו טובות. ולקינוח קרם ברולה וטארט טאטן שהיו בסדר גמור אבל שום דבר לכתוב עליו הביתה. לעומת האוכל השירות היה גרוע שבגרועים- בתחילה הזמנו יין והמלצרית בטון מתנשא התחילה ל"חנך" אותנו תוך שהיא מעבירה את משנתה הסדורה בנושא יינות- אפעס זה לא התחום שלה!!!. אח"כ ביקשנו כוסות גדולות יותר כדי שהיין יוכל ל"נשום" היא הסבירה לנו שאי אפשר למזוג יין מחצי בקבוק לכוס גדולה- למה??? רק לאל פתרונות. במהלך הארוחה שירתו אותנו לא פחות מ-5 מלצריות שונות- כך שזכינו להכיר כמעט את כל צוות המלצריות שעבד במשמרת זו. ואז הגענו לקינוח- חיכינו למעלה מרבע שעה להזמנת הקינוח ואח"כ עוד רבע שעה עד שהגיעו המנות- תהינו אולי ברגעים אלה צוות המסעדה הלך לשתול את עץ התפוחים שממנו יקטפו התפוחים לטארט טאטן. לבסוף - החשבון. הגיע עם סכום נאה, אז החלה ההתלבטות מהו גובה טיפ לשירות כל כך גרוע בסוף החלטנו על טיפ שישקף את איכות השירות הירודה שקיבלנו - 5% (וגם זה יותר מידי). אחרי שתי דקות בערך נגשה לשולחננו אחת המלצריות ושאלה אם היתה בעיה עם השירות ולמה הטיפ נמוך. הוסברה לה איכותו של השירות שקיבלנו. היא אמרה "אאהה" ונעלמה אחרי כמה דקות הגיעה מלצרית אחרת עם השובר של הויזה לחתימה וזהו. בלי שום התנצלות או התייחסות למה שאמרנו למלצרית הקודמת. אנחנו לא נחזור לשם.

פונטיוס

New member
תגובה

קראתי בשקיקה ובמתח את שכתבת. בצדק עשית וטוב שכך {לעניין השירות בגובה 5%} ובכלל, בזמן האחרון פושה תופעה קלוקלת במחוזותינו של מלצריות קוקטיות ונבובות שכל ברמה מעוררת סלידה ולא זאת אף זאת- יש בהן את העוז להטיף לך מוסר ו"לחנך" אותך. אילו הייתי במקומך הייתי כותב מכתב נזעם לבעלי המסעדה MR.גלוגר, שידע היטב אילו מלצריות בזויות הוא מציג לראווה בחלון לובסטריו, ואם אתה שואל אותי? אני לא הייתי מותיר להן ולו שקל אחד לרפואה. למה?! כיוון שאני סבור שהמלצר צריך להצדיק את הטיפ לו הוא זכאי!!! הטיפ הוא תוספת למשכורת שאותה הוא אמור להרויח ואין הוא קם אלא מקום בו הוא מצדיק את עצמו.ואם אין הוא מרויח משכורת סדורה ותולה יהבו בטיפ אין לו אלא לבוא לעצמו בטרוניות.

che55

New member
איזו חצופה המלצרית....

לשאול למה הטיפ נמוך כל כך... שתגיד תודה שהיא קבלה בכלל טיפ - טיפ זה מחווה של רצון טוב של הלקוח אם הוא מרוצה מהשירות, על אחת כמה וכמה אם השירות גרוע כ"כ שתגיד תודה שבכלל היא קיבלה טיפ. כמה חוצפה יש בעולם!

liti

New member
../images/Emo128.gif טיפ הפך לדבר שהוא מובן מאליו!

ונוצר מצב בו הלקוח מרגיש ממש לא נעים אם הוא לא משאיר טיפ, ולא משנה מהי רמת השירות שהוא קיבל. זה מוביל למצב בו המלצרים לא מתאמצים, כי בכל מקרה הם יודעים שיקבלו טיפ. בעניין הזה, לדעתי, עלינו- הלקוחות- להיות יותר קשוחים, לא להתפשר, ולתגמל את המלצרים בדיוק לפי מה שמגיע להם.

25אירית

New member
אני בשוק, אני בהלם אני ה-מ-ו-מ-ה!!!

מהההה?!?!?!?!?! אחרי שאלה כזו הייתי מורידה לה גם את ה-5%. ממש חוצפה! אכלנו הקלואליס לפני כמה חודשים וגם אני זוכרת שירות די גרוע. מלצרית אחת העיפה עליי כוס שתייה ואפילו לא התנצלה (האמת היא שהיא הייתה כל כך בהלם והיה נראה שזה היום הראשון שלה אז די ריחמנו עליה) וגם מנהל משמרת שבמקרים כאלו אמור להופיע ולזרוק התנצלות קלה, לא שם עלינו ז.. היינו 7 אנשים כך שמבחינת האוכל היה מדגם די מייצג. החציל בטחינה (או שזה היה יוגורט?)היה אמנם בלדי אבל חוץ מהעובדה הזו באמת שלא היה בו כלום. גם שאר המנות לא הבריקו. רק לי היה מזל ולקחתי סטייק טונה אדומה שהיה באמת פגזי. לא חזרנו מאז... ומילה לגבי העיצוב.. שמתי לב שיש נטייה פה בפורום לקרוא לכל עיצוב מושקע וכבד- פלצני. לדעתי קלואליס באמת מעוצבת יפה מאוד ולא ברור לי מה פלצני בזה?

קלואליס

סעדתי שם לא מזמן. שלא כמו פורסט1, די נהניתי. האוכל היה מצוין ואסתטי. (עם זאת, לא הייתי אומרת שעם מעוף או התרגשות מיוחדת, דבר שהתאכזבתי ממנו לאחר הביקורות הטובות שקיבל המקום והשף, שבנו אצלי ציפיות). העיצוב מהודר ומאופק, ולא צעקני. המחירים פחות ממה שחשבתי (לא זולים
אבל הייתי בטוחה שיהיו יותר יקרים). המלצרית היתה בסדר וזהו. לא מקצועית, וחסרת ביטחון. לא בקיאה במנות - הקריאה מידע נוסף "מהדף" וניסתה להישמע מתוחכמת, ללא הצלחה גדולה. חוסר מקצועיות בהגשה ובמלצרות הוא רעה חולה במחוזותינו, אפילו במסעדות הטובות ביותר! עם זאת, היא השתדלה (זה כמו להגיד על בחור שהוא "נחמד"). מסכימה לחלוטין עם ענין הטיפ, שאמור לשקף את השירות. התגובה של הצוות לאחר שהסברתם את ענין גובה התשר, אינה מקצועית ואינה מכבדת את המקום.

אורלי99

New member
הוא שאמרתי: נמאס מהפלצנות!!!

הייתי בקלואליס (צרוף שמות שתי הבנות של בעל המקום) לפני קצת יותר מחצי שנה ו...מה אני אגיד לכם??? מסכימה עם מה ש Forest1 כתב. הבעיה כנראה שהמסעדות האלה הן בבעלות אנשי עסקים ופחות פריקים של אוכל משובח. ואוכל משובח יכול להיות גם במסעדת פועלים.

למעלה