קלווין אנד הובס

comicsgirl

New member
קלווין אנד הובס

כמה שאלות לי אליכם בנושא קלווין אנד הובס: 1. באיזו שנה יצא הקומיקס הראשון ואיפה הוא התפרסם? 2. האם עדיין ניתן למצוא את הקומיקס איפשהו? 3. האם למישהו מכם יש מושג מה הייתה ההשראה של הכותב?

effigy

New member
אולי אני יכול לענות

הוא קומיקס סטריפ שעדין מתפרסם... לפרטים אולי נסי כאן

ykonijn

New member
קלווין והובס

1. הסטריפ הראשון יצא ב 1986 והתפרסם בכ 2000 עיתונים אתם יש ל UPS (Universal Press Syndicate) עסקת פירסום. 1995 פורסם הסטריפ האחרון וביל ווטרסון, היוצר, החליט לפרוש לגמלאות (הרוויח מספיק כסף) 2. הקומיקס מופיע באוספי ספרים אשר ניתן לקנות בכל חנות ספרים נורמלית (כלומר לא בארץ). אפשר גם למצוא באינטרנט את הסטריפים הישנים ב: http://www.ucomics.com/calvinandhobbes 3. כסף.

amitais

New member
אל תלכלך

המניע של ווטרסון בהחלט לא היה כסף. ווטרסון עומד כצוק איתן בים הסוער של המסחריות העלובה של הסטריפים האמריקאיים. מעבר לזה שבסטריפים שלו תמיד יש התייחסות לנושאי איכות הסביבה, ביקורת חברתית, וביקורת על עולם האמנות, ווטרסון סירב בתוקף לאורך כל השנים למכור את הדמויות שלו למרצ´נדייזינג, וויתר בכך על ממון רב שהיה יכול לזרום אליו. גם הסיבות להפסקת הסטריפ לא היו קשורות בכסף, אלא ברצון של ווטרסון להמנע מלחזור על עצמו ולהפוך לעוד פינאטס. ויש גם סיבות נוספות: כמו למשל העובדה שלאורך השנים העורכים צמצמו עוד ועוד את גודל הסטריפים בעיתונות האמריקאית, עד כדי כך שזה הגיע למצב שבו כבר אין שום מקום לאמנות אלא רק לסטריפים של ראשים מדברים. ווטרסון ביכה את אובדנה של האמנות, וסירב להתיישר לפי הכללים החדשים.

ykonijn

New member
לא הבנת אותי נכון

אני מודע לכל ההצהרות האנטי מסחריות של ווטרסון. אין לי ספק שהוא היה יכול להרוויח הרבה יותר ממה שהוא הרוויח כ"י מרצ´נדיזינג וכו´. מה שאני אמרתי הוא שהשראה מאחורי קלווין והובס זה כסף. בזמנו הוא היה צייר רעב ללחם, חברות הסינדיקציה דחו בערך עשר הצעות שלו לסטריפים לפני שהוא הגיע לקלווין והובס. זה לא על ילדותו, זה לא על הילד של השכן או של האחות, הוא הגיע לקלווין והובס כי הוא חשב שזה ימכר. והוא צדק. אחרי שהוא מצא את הקונספט המוכר הוא ניצל אותו בשביל להעביר את המסרים שלו. שיווק חכם. זה הכל. קודם מצא את קהל היעד שלך, אח"כ תחיל למכור לו.

למעלה