קלוש

Tammie

New member
קלוש

לאחרונה אני עובדת על ללמד את הקבוצה קלוש (נטע יכולה להעיד שזה לא בדיוק הולך כרגע...) אמא לה3 כבר הציעה לי לתת לבנות להתאמן בין שני ארגזים (או כל חפץ גבוה)- הכוונה היא שהבנות מחזיקות את עצמן על הידיים גבוה ומתרגלות עם הרגלים את התנועה. יש עוד רעיונות? ועוד שאלה, והתשובה לא חייבת להיות ספציפית לקלוש- איך אני מצליחה להעביר מהו התרגיל כשרובן לא ראו אותו אף פעם בחיים?

אמא לה3

New member
רעיונות...

קודם כל, אפשר להראות לבנות סירטונים/תמונות של האלמנטים. אפשר להזמין מישהי שיודעת לבצע את האלמנט (כמו שאמרת, אולי מתחום המחול...) על מנת להדגים. כדי ללמד קלוש, הייתי מודאת דבר ראשון שהבנות שולטות בקפיצות בסיסיות, ג'טה, סיסון, וניתורי החלפת רגליים. לאחר מכן, אני נהגתי ללמד את האלמנט מיציאה משסה ולא מצעדים, אך אני יודעת שהרבה מאמנות כן מלמדות מצעדים. כמו שאמרתי, אפשר לתרגל את תנועת הרגליים דרך סמיכה בין שני ארגזים/שולחנות. ואפשר גם כמובן מהמקום (שזה קצת יותר קשה לטעמי). בהצלחה!!!!!!!!!

chuch1

New member
האמת

שלפני חודש חודשיים ניסיתי ללמד את הבנות את הקפיצה הזו וזה ממש לא הלך, מתוך 20 קלטו את העיקרון רק 2... מבאס.. המסקנה שהגעתי אליה היא שצריך שעורי טכניקה ואפילו בלט על מנת ללמד את הבנות קפיצות נכונות- עדיף מגיל מאוד מוקדם... צר לי שאין לי דרך לעזור- אני באותו הבור :(

קפיצה מרגל אחת לאותה רגל

בנוסף לדברים שכתבו כאן חברותיי, אני רוצה להוסיף דגש נוסף בקפיצה, אותו המתעמלות חייבות להבין: שבקלוש מנתרים מרגל אחת, מבצעים משהו באוויר ואז נוחתים על אותה הרגל. זהו עקרון שעל הכתב נשמע פשוט וטריוויאלי, אבל הוא לא. זה די קשה לגוף (ולשכל) להבין שקופצים מרגל אחת לאותה רגל, זה מבלבל ומסובך. אני דווקא אוהבת להתחיל ללמד קלוש מהמקום, לא מצעדים ולא משסה. הילדה עומדת על רגל ימין, עם רגל שמאל למעלה ב-90 מעלות (או פחות). עכשיו היא צריכה להניף את רגל שמאל חזק אחורה ובו זמנית (או באיחור קל, גם בסדר כעת) לקפוץ על רגל ימין. צריך לבצע את התרגיל הזה עד שהוא הופך להיות אוטומטי. לאחר מכן הילדה מתבקשת גם להרים את רגל ימין למעלה בעת הקפיצה באוויר (לכיוון שפגט). עדין מהמקום. אח"כ היא עומדת על רגל ימין, רגל שמאל מעט לאחור, מניפה את שמאל קדימה ואז אחורה עם קפיצה על ימין, ובשלב הבא עם הרמת ימין למעלה. הכל מהמקום. בשלב הזה הילדה למעשה עושה קלוש מלא מהמקום, רק בלי פתיחה מלאה של שפגט. ואז מוסיפים צעד אחד לפני הקפיצה. אח"כ שניים. אח"כ שלושה.. ואז שסה (ואפשר גם במקביל לצעדים, לא חייב רק אחרי שעושים עם צעדים). אפשר כמובן גם לשלב את תרגילי העזר שנכתבו בהודעות האחרות, ובנוסף נחמד לנסות על טרמפולינה ומקפצות.

למעלה