קליטה בתדר גבוהה

• פותח הנושא vt01
  • פורסם בתאריך

vt01

New member
קליטה בתדר גבוהה

שלום לחברי הפורום הנכבדים לפני מספר חודשים רכשתי סקאנר איתו אני מאזין לתעופה אזרחית. אני גר באזור גבעת שמאול אחרי מספר רב של נסיונות גיליתי שדווקא אם אני מניח את האנטנה בצד המזרחי של הבניין שלי (קומה 7) אני קולט הרבה יותר טוב גם את מגדלי הפיקוח (כולל שדה דב) וגם את תנועת מטוסים מהמערב (אני קולט לפעמים את הפיקוח של ניקוסיה). אם אני ממקם את האנטנה בצד המערבי הקליטה פחות טובה. חבר הסביר לי שכנראה מצידו המזרחי של הבניין, למרות שזה הכיוון המנוגד ולמעשה הבניין שלי "חוסם" קו ראיה למערב, אני כנראה קולט "החזרים" מכמה בנינים גובהים בסמוך ולכן מקבל קליטה טובה. ועכשיו לשאלה.. אני שוקל לקנות מפענח ADS-B המקבל אותוות המשודרים בתדר 1090MHz UHF מהמטוסים המגיעים לנחיתה. האם לדעתכם לתדר הזה אני חייב "קו ראיה" לכיוון מערב כדאי לקבל קליטה כלשהיא או שכמו במקרה של ה"החזרים" אוכל לקלוט גם מכיוון מזרח, שם ממוקם המחשב שלי מקווה שהשאלה שלי ברורה.. תודה

לדעתי אפשר יהיה לקבל גם כאן מעט החזרים וכמובן שעדיף קו ראיה. ראיתי גם בזמנו גם שינוי של מקלט לווינים לטבת קליטה, מסקרן אותי לאן תחבר את המידע אלא אם מדובר גם בתוכנה כמו של קינטיק.

vt01

New member
מאט החזרים

שלום ותודה על התשובה האם קו ראיה ישיר לא דרוש גם לקליטה של תקשורת מטוסים? האם העובדה שאני קולט עכשיו טוב יותר לא מכיוון קו האופק לא אמורת כלום על החזר גם בתדר גבוהה הרבה יותר או האם בגלל שהתדר גבוהה ההחזרים יהיהו הרבה פחות נקלטים? אני מנסה לברר בעזרכתם האם יש לי טעם לרכוש את המכשיר היקר הזה. המחשב שלי ממקום בחדר לכיוון מזרח ובניגוד לסורק איתו אני יכול לטייל בבית, פה האנטנה צריכה להיות ליד המחשב. המוצר כמובן מגיע עם אנטנה, מפענח ותוכנה. יש היום 2 מוצרים כאלה בשוק אחד של קנטיק והשני של איר נאב סיסטמסז. תודה!

4Z7DHD

New member
קליטה

אני מניח שכמו בכל סקנר סביר, יש לך אינדיקציה על עצמת הקליטה. הכי טוב היה לו יכולת להוציא האנטנה לגג, אבל במידה ותשים את הסורק ליד המחשב ותקלוט את הנתונים גם בלי לפענח אותם - תיהיה לך אינדיקציה אם אתה בכוון. אני יוצא מתוך נקודת הנחה שהנתונים ניתנים לקליטה בכל מקלט/סורק, אבל הפיענוח דורש את המכשיר והתוכנה שאתה מדבר עליהם. אגב - סקרנות - מה סדר גודל העלות של המכשיר והתוכנה ??

vt01

New member
זו בדיוק השאלה שלי

האם קליטה טובה מחדר המחשב (שם הסורק ממוקם רוב הזמן עם אנטנה בעל בסיס מגנטי המוצבת על החלון) של קשר האוירי בתדרים של 108-135 היא אידנקציה לקליטה טובה ממכשיר אחר בתדר גבוהה יותר. אם התשובה היא כן, אז אני "מסודר" וחותם על קליטה כזו מכיוון שאת המטוסים אני שומע מטווחים מאוד רחוקים, גם מחוץ לגבולות המדינה שלנו. המחיר לא זול. המחיר הרישמי הוא 700$ בערך אבל אחרי חיפוש לא ארוך מצאתי ב EBAY חדש ב 550$, כמו כן מספר חנויות בבריטניה מוכרות את המוצר במחיר דומה. אפשר לקנות כולל משלוח לארץ ב 1700 שקל בערך. מכיוון שבארץ יש היסטריה בכל הקשור בנושא, אני לא בטוח שיתנו למכשיר כזה להכנס (למרות שרוב הסיכויים שבדואר רגיל זה יעבור). אצטרך למצוא מישהו שנוסע לחו"ל.. (כמו עם הסקאנר) אתה צודק לגבי ה"ניסוי" רק שהמכשיר שלי לא מגיע לתדרים כאלה לכן לא אוכל לעשות את הניסוי הזה "על יבש". בנוסף אני גר בבנין די גבוהה והמרחק לגג גדול

4Z7DHD

New member
קליטה

באיזה תדרים מדובר ?? אוכל להריץ סריקה עם אנטנה DISCONE בגבה של 10 מטר בערך

vt01

New member
לפי ה PFD

ADS-B signals are transmitted in the 1090 MHz Ultra High Frequency band At this frequency, signals travel by "line of sight" and are affected by any obstructions such as buildings, trees and hills. This means that if anything comes between you and the aircraft, then that aircraft will probably not be displayed

נכון. זה לא מחדש דבר. אתה מנסה לעבוד במצב שהוא גבולי. אין ספק שאנטנה גבוהה תפתור את העניין. הייתי קצת פחות בונה על החזרות בתדר הזה. אגב לא זכור לי אגב חובת התקנה של ADSB במטוסים. חלק מהמטוסים החדשים מגיעים עם "הכנה לADSB".

4Z7DHD

New member
ADS-B

אנסה לראות היום אחה'צ אם יש בכלל תעבורה בתדרים האלה ואם כבר עוסקים בזה - נרשמתי גם אני ל - VATSIM, אבל לא לקחתי את העניין למחוזות האלה. בכלל, גיגלתי קמעה בענייןה - ADS-B - ויש וויכוח סוער לגבי השימוש בכלי הזה. למשל - כל אחד מאנשי אל קעידה או שאר חורשי מזימות יכול לשכור ססנה 172 עם ADS-B, וכל מה שנשאר לו זה לבחור לאיזה מטוס עם 500 נוסעים הוא נכנס דרך הקוקפיט....................נכון שהשיטה זולה משמעותית לעומת מכ'מים למיניהם והיא פתרון חביב לתעופה הקלה והספורטיבית - אבל כמו שזה נראה כרגע - יש רק "הכנה", כדברי קודמי. אם אתה גר בקומה גבוהה ואתה מאזין לשידורים ממטוסים - קשה לי לראות איך אפשר להפריע לך, אלא אם כן בינך לבין הים יש עוד מבנים.

vt01

New member
קליטה לא שגרתית

דבר ראשון אני מאוד מודה לכם על התגובות. אין ספק שקליטה בקו ישיר עדיפה. אצלי משום מה כשאני פונה לכיוון מערב-צפון מערב, לא יכול לשמוע כלל את שדה דב למשל או את הרצליה, למרות שמלבד רמת השרון אין ביננו כלום. מהצד השני ליכוון מזרח (אבל עם בניין גבוהה מולי) אני קולט בצורה חלקה גם את שדה דב (כולל תחנת הקרקע) ואת הרצליה. בנוסף מהכיוון הזה אני שומע די טוב גם את בן גוריון. מטוסים אני שומע כאמור חלק ודי מרחוק. אתם הממחים וכנראה אצטרך למצוא פתרון אחר לקליטה של ADS-B מהצד המזרחי. אנטנה על הגג זה סיפור מורכב כי זה בניין גבוהה מאוד ואולי אצטרך למצוא דרך לפרוס כבל ארוך (למרות שקראתי שגם זה בעייתי) אין את המשדר הזה לכל המטוסים אבל זה משהוא שנכנס יותר ויותר. המידע המשודר מדויק יותר ממה שקולט מכ"מ וככל שתנועת המטוסים הופכת לצפופה יותר קראתי שיעשו שימוש בטכנולוגיה הזו יותר. אני מניח שגם את הצד הביטחוני לוקחים בחשבון. תודה ואני אשמח לשמוע אם הצלחת לשמוע משהו בתדר הזה.

4Z7DHD

New member
קליטה

ואני בעוונותי הרבים, ייחסתי תכונות מופלאות ל - VX-7R שלי. המסכן לא מגיע לתדרים כאלה, בוא נראה אם בעל סורק ואנטנה ירים את הכפפה.

zukik

New member
כמה דברים

בתדר הזה הגל מתנהג כמעט כמו אור זאת אומרת שכמעט ולא יהיו החזרים ומצד שיני תהיה קליטה טובה בקו ראייה .... לגבי קליטה עד שאריץ סריקה בגווגל איפוא יש הסבר טכני על הדבר הזה ? אם הוא משדר משהוא כמו פוולס צר או סדרה ספרתית קצרה לא נראה לי שסורק ממוצע יקלוט את זה .....

vt01

New member
המממ

במידה ואני כנראה יאלץ למקם את האנטנה רחוק מהמחשב או אנסה לבדוק שוב את אופצית הגג. אשמח לדעת איזה כבל אני צריך והמלצות איפה קונים תודה

4Z7DHD

New member
קואקס

הקטע הקל זה סוג הכבל. מה שמקובל הוא RG8X למרחקים קצרים או RG213/214 למרחקים ארוכים יותר.אני מתכוון לכבלים ביחס עלות/תועלת טובים. לבעלי עודף הכסף יש גם יקרים יותר - שהם עמידים יותר לתנאי מזג אוויר עם פחות הפסדים. הנה טבלה די טובה : http://www.rfparts.com/commcoax.html הקטע העצוב הוא שלא הצלחתי למצוא 50 מטר של RG8X בכל הר ציון, וגם לא אצל טלמיר האגדי בחיפה..............

4Z7DHD

New member
מרחק

אם אני מבין נכון - במרחקים שמעל 12-15 מטר בתדרים שהוא מדבר עליהם - הייתי הולך ל - RG213/214 אם באחד השלבים יש לשואל כוונות של שידור בתדרי חובבים - הייתי הולך ישר על RG213 .

vt01

New member
המרחק

תודה על הקישור. קראתי אך אני חייב לציין שאני די בור בתחום והרבה לא הבנתי. ראיתי שיש כבלים שמנחיתים יותר וכאלה שפחות אבל אני לא יודע מה המשמעות של זה לגבי תדר כזה גבוהה ועד כמה קריטי להשתמש בכבל זה או אחר. יש לי כמה אופציות. הראשונה היא "הפשוטה" יותר ודורשת אני מעריך כ 20 מטר של כבל מהחדר המזרחי לכיוון המרפסת בצפון מערב. היתרון הוא שהצד הזה פתוח לחלוטין לקו הראיה ואין עוד בניניים שחוסמים. יהיה די קל למשוך את הכבל ולא צריך טובות של אף אחד. מצד שני זה יאפשר "גישה" רק לכיוון צפון מערב וכל תנועת המטוסים מקו מסוימם (אני מעריך מצומת גלילות פחות או יותר) תחסם לחלוטין מהבנין שלי וממבנים סמוכים. חלק נכבד מה"אקשן" מתרחש מעבר לקו ראיה זה. האפשרות השניה היקרה והמסובכת הרבה יותר היא לעלות לגג. במקרה הזה מלבד הבירוקרטיה שאיתה אני מניח אצליח להסתדר, המרחק מאוד גדול. מדובר על 14 קומות בערך + עלית גג. אני משער שמדובר בלפחות 60 מטר. אם אצליח עם אופציה זו תיהיה לי אנטנה מאוד גבוהה עם כיסוי של 360 בלי שום הפרעה ומכאן אפשר להגיע לטווחים מאוד גדולים. באופציה זו אני גם ארצה להתקין אנטנה נוספת (או שלא צריך?) לצורך קליטה עם הסאקנר. בכלל האם אפשר "לשלוח" על אותו כבל קליטה מ-2 אנטנות? ההגיון שלי אומר שכן כי פעם היו על הגג אנטנות UHF ו VHF לכיוונים שונים וכולם היגיעו יחד הבייתה. קראתי גם שיש אפשרות להתקין פרה אמפלייר שאני מניח שזה סוג מסוים של מגבר. האם שימוש במכשיר כזה יכול לחסוך לכבל זול יותר? בהתחשב בתדר הגבוהה. אשמח לשמוע את המלצתכם לכבלים השונים לפי המרחק. אין לי כוונה להתחיל לשדר. עוד אופציה שחשבתי עליה ואני רק מתחיל חיפוש מידע בנושא זה להשאר עם כבל קצר ולהניח את המכשיר קרוב כמה שאפשר לאנטנה. ומהכשיר לשלוח מעריך USB למחשב. בשיטה הזו הקליטה תתקבל בלי הפרעות בדרך והמידע למחשב יעבור ב USB ארוך (שמספק גם מתח). אני בדיוק מחפש מידע בנושא כמה USB יכול להחזיק. תודה רבה לכולם על ההתיחסות!

zukik

New member
כבל וניחות

בתדר הזה 14 קומות היתי משתמש ב HELIAX אבל זה כבל מאוד יקר לגבי מיקום אם אתה גר קרוב לשדה התעופה אני מאמין שכל מטוס בגובה של כמה עשרות מטרים יקלט גם דרך הביית למרות שלא מצאתי שום נתון לגבי הספק השידור ....שבעצם ממנו נגזר טווח הקליטה ..... לכן היתי ממקם את האנטנה לכיוון מערב שלשם רוב המטוסים טסים ואז לפחות תוכל לקלוט אותם שהם די רחוקים .... עכשיו שאלת תם מה כל כך מעניין לדעת היכן נמצא כל מטוס בכל זמן נתון ששוה לשלם בשביל זה 700 דולר והרבה מאמצ בהתקנת אנטנה ? אני לדוגמא מזמן עשיתי SKIP על התדרים של המטוסים אצלי בסורק אחרי שכבר יצא לי מהאף שמטוס מספר 555 מקבל הוראה להכנס לנחיתה דרך רימון ....

למעלה