קליטה ושידור

קליטה ושידור

יש לי מכשיר קנווד TH-G71 אני צריך להאזין ולשדר בתדר מסוים. עכשיו התדר הוא עם 4 ספרות לאחר הנקודה. נניח: 145.1234 ואצלי במכשיר יש רק 3 ספרות אחר הנקודה. מה יקרה אם אני אכוון ל 145.123 ? אני גם אשמע? בנוסף, ע"פ ההוראות שקיבלתי אני צריך להגדיר משהו שנקרא PL(פריווט לאן, אם אינני טועה), או מה שנקרא sub carrier האם אני חייב להגדיר את זה על מנת לדבר על התדר ההוא? אם כן, לא מצאתי מקום במכשיר הזה להגדיר. אני מפספס? או שמא זה פיצ'ר נוסף שאולי לא קיים במכשיר, ואם כך הוא לא יוכל לשדר.

zukik

New member
תשובות

כן תוכל לשמוע גם ללא ה "ספרה" הרביעית לגבי ה "טון" קוראים לו CTCSS או PRIVATE LINE או TONE SQUELSH רוב המכשירים מכילים את הפיצר הזה בשידור לגבי קליטה אם המכשיר ממול מאזין עם PL כמובן שהןא לא יקלוט מי שלא מסוגל לשדר ללא PL

אוקיי, יש CTCSS

במכשיר. באמת לא ידעתי מהו, עכשיו אני מבין. אוקיי, אנסה להגדיר שם. תודה רבה.

אז אם אני מבין נכון

ה"CTCSS" זה כמו "תת ערוץ". ועכשיו שאלה סקרנית - אם זה אכן כך, למה שירותי חירום דוגמת מד"א, שבוודאי לא רווה נוחת מכך שכל אחד יכול להאזין לה, משתמשת בID הזה כמשהו שיסבך טיפה את ענייני האזנה?

4Z7BGG

New member
PL

חסרה לך פיסת מידע הרעיון של PL הוא שבגלל מצוקת תדרים, שמים 2-3 קבוצות מכשירים באותו התדר. לכל קבוצה מגדירים PL, שהוא תדר שמע נלווה למידע האנלוגי. בצורה כזו, ה - SQUELCH של המכשירים השייכים לאותה קבוצה בלבד נפתחים. זו נוחות - בשום אופן לא הצפנה......... ולכן - אם אתה רוצה ל"פתוח" רק את המכשירים של קבוצה מסויימת, אתה חייב לשדר את ה - PL המתאים. ולחילופין - אם אצלך לא תשים PL (או CTSS) , מה שיקרה הוא שתשמע את כל המכשירים באותו תדר, אבל אותך אף אחד לא ישמע.

למעלה