קליטת קול ישראל בסרי לנקה

yar2221

New member
קליטת קול ישראל בסרי לנקה

שלום לכולם, הייתי מאוד רוצה לדעת האם ניתן לקלוט שידורים של קול ישראל ו/או גלי צהל בסרי לנקה. רצוי רשת ב. אני מתכוון כמובן לשידורים בעברית. אני ממש לא מבין ברדיו. אני יודע שיש היום לווין ו/או גלים קצרים. איך ניתן לעשות זאת באמצאות רדיו קטן ללא צלחת? מה צריך להיות המפרט הטכני והיכולות של הרדיו? אני רוצה לרכוש רדיו שמסוגל לעשות את זה אפילו עם בטריות רגילות. האם זה בכלל אפשרי? ניתן לצרף קישורים לתגובות. אודה לכם מאוד על הפרטים, תודה, ירון

topt1

New member
אני יכול להמליץ לך להשתמש באינטרנט.

חיפוש קצר בגוגל יניב לך תוצאות בשניה אודות האזנה לרדיו על גבי האינטרנט.

4Z1PF

New member
כדאי לחפש באתר של שידורי ישראל

http://www.iba.org.il/ ואם לא תמצא תשובה באתר אז תוכל להשאיר להם שאלה.

קול ישראל/גל"צ בסרי לנקה בגלים קצרים ובנוניים

ניתן לקלוט את רשת ב של קול ישראל בגלים קצרים SW במקלט רדיו קטן כמעט בכל אזור בסרי לנקה אך רצוי באזורי החוף. יש לפתוח את האנטנה במלואה, אם אתה נמצא בתוך מבנה נסה לצאת למרפסת או לחלון. קול ישראל נקלט במהלך היום והלילה שעון קולומבו בתדרים הבאים: 15.760 קילוהרץ (רצוי רדיו דגיטאלי) 13.630 13.855 7545. נסה את אחד התדרים SW עד שתמצא את התדר המתאים. מידע מדוייק יותר תוכל למצוא באתר קול ישראל. באזור החוף הפונה מערבה בסרי לנקה ניתן לפעמים לקלוט בשעות הלילה בלבד את קול ישראל רשת ב ב-AM באיכות סבירה עם "פדינג" בתדרים הבאים: 657 קילוהרץ מתחנת יבנה. 927 " מתחנת אילת את שידורי גל"צ ניתן לקלוט בלילה בAM בתדר 1287 קילוהרץ או 1368 עם הפרעות מתחנת הרדיו של סיישל. חדשות מהארץ ומהעולם , תוכל לשמוע באנגלית גם באמצעות השידור העולמי של הBBC מלונדון שנקלט היטב בSW בסרי לנקה ולפעמים אפילו מממוסר ע"י תחנות הרדיו המקומיות בAM/FM. נסיעה והאזנה טובה.|

yar2221

New member
הרבה תודה. כמה שאלות טכניות

שלום, מה הכוונה "ברדיו דיגיטלי"? מהו רדיו שמסוגל לקלוט את התדרים שציינת בSW? אני מכיר רק רדיואים עם FM ו AM, האם יש העדפה לSW1 או ל SW2? כל מידע טכני על הדרישות הטכניות מהרדיו יכל מאוד לעזור. אני בור בענייני רדיו. שוב תודה רבה על העזרה, ירון.

עוז מ

New member
על פי התכנון החל מחודש ינואר

ייפסקו שידורי קול ישראל בגלים הקצרים בשל מחסור תקציבי. עוז

מקלט רדיו רגיל עם אפשרות לקליטת גלים קצרים

(SW) כמעט כל מקלט רדיו שנמכר בשוק ורצוי קורא דיגיטאלי של תדרי השידור, כדי שתוכל לאתר את התדרים בקלות. כמדומני שיש כאן חובבים רבים שיוכלו לספק לך מידע נוסף. נקווה שבאמת לא יסגרו את משדרי הרדיו בגלים קצרים של קול ישראל/בזק בשל מצוקה תקציבית.

למעלה