קליית אגוזים\שקדים..

קליית אגוזים\שקדים..

בזמנו העלתי פה שאלה היכן ניתן לקנות בזול,ומצאתי שבשוק ראשון מוכרים
אגוזים,ושקדים במחירים מעולים. קניתי כמות של אגוזי מלך, אגוזי פיקאן, שקדים,
ושקדים מולבנים, ואגוזי לוז (אלה הולכים לשמש אותי בהכנת עוגות ועוגיות)
האם יש צורך לקלות אותם לפני השימוש? ואם כן, איך עושים זאת?
 

bali

New member
מנהל
האם צריך לקלות - תלוי במתכון

לרוב לא חייבים. הקלייה מעשירה את הטעם של האגוזים/שקדים באופן כללי.

הקלייה נעשית או על מחבת חם ללא שמן (אם מדובר בכמות קטנה) או בתנור בחום נמוך, 150 מעלות, מסדרים את האגוזים בשכבה אחת ומדי פעם מערבבים את תכולת התבנית עד שהם מקבלים קצת צבע ומריחים ריח אגוזי חזק יותר.
 
למעלה