קליית הפיסטוקים

capsicum

New member
קליית הפיסטוקים

אני אוהב פיסטוקים. בגלל הטעם, הצבע, הימתיכוניות שלהם... מפזרים קצת מעל מרק דלעת, בתוך הפטה, מעל מלבי... אני ממש מכור... אבל יש לי בעיות קשות עם המרקם. בעוד שהפיסטוקים הקלוים (עם מלח) פריכים, אחיהם הלא קלויים רכים למדי. ניסיתי לעשות להם קליה במחבט יבש או בתנור- שום כלום. המרקם נעשה עוד יותר רך ולעיס. מה עושים? אולי קליה בטמפרטורה אחרת? משהו? מישהו? וזאת ערימת הפיסטוקים שממתינים לעזרתכם:
רם
 

pickit

New member
ערב טוב ../images/Emo140.gif

תבחר את הפיסטוקים הפתוחים (את הסגורים תעיף) תנור מחומם מראש על 170 מע' צ'. תבנית מרופדת בנייר אפיה פיסטוקים קלויים מומלחים: תערבב את הפיסטוקים עם טיפטיפונת מים ומלח (לצערי אין לי כמויות מדויקות. הם לא אמורים "לשחות" במים". רק להיות לחים.). תכניס לתנור עד שהפיסטוקים יתיבשו לגמרי. פיסטוקים קלויים: אותו כנ"ל בלי המים והמלח. פשוט להניח ע"ג הנייר אפיה. זהו. הערה: ניתן לבדוק אם הם כן/לא מספיק קלויים, רק לאחר שהם קצת מצטננים. בהצלחה
 

bouquet garni

New member
אכן כן ../images/Emo45.gif

אני גם נוהג לפתוח את דלת התנור לקראת סיום הקלייה על מנת לשחרר קצת לחות מהתנור ולתת להם לתקרר בתנור כבוי כשהדלת פתוחה.
 

TheLittlePrince

New member
עוד אופציה שאני משתמש בה כדי לאכול

את הפיסטוקים כמו שהם טריים (כדי לא לאבד מערכם התזונתי) זה פשוט לשמור אותם במקרר ולאכול אותם שהם קרים. אם אוכלים אותם תוך זמן קצר הם גם טריים וגם פריכים. וזה נכון גם לגבי קשיו ואגוזים.
 

ranlevy

New member
רק ש...

השהייה במקרר פוגמת בטעם שלהם. ככלל, במידת האפשר, עדיף להשאיר פירות וירקות (וגם אגוזים ופיסטוקים) מחוץ למקרר עד לאכילה. הטעם יהיה הרבה יותר טוב ככה. במקרה של הפיסטוקים (שמאבדים מפריכותם בגלל ספיחת לחות), יש לשמור אותם בכלי אטום היטב. כל זאת כמובן, אם מדובר בכמויות שלא יתקלקלו מחוץ למקרר. אחרת צריך להתפשר על הטעם כדי להאריך את ימיהם. -- רן.
 

TheLittlePrince

New member
במקרר בשקית ניילון, אין שום בעייה

של ספיחת לחות. וגם אם כן אז הפיסטוק גם ככה לא קלוי. שמירה במקרר תשמור על האגוזים מכל מיני חרקים וגם לפי דעתי מהתחמצנות של השמן שבהם שיתן להם טעם מגעיל של פיצוחים ישנים.
 

ranlevy

New member
בהחלט!

עניין של זמן אחסנה. הטוב ביותר הוא כמובן לקנות כמות קטנה בכל פעם, ולצרוך אותה כמה שיותר טריה. -- רן.
 
למעלה