קלינצ'ים במואי תאי

קלינצ'ים במואי תאי../images/Emo37.gif

עד כמה הקלינצ'ים האלה בכלל יעילים בקרב?? בן אדם שמסתכל בטלויזיה רואה מתאגרפים מתחבקים שמידי פעם עף ברך לאיזור זה או אחר... רענן סיפר לי שהוא היה בתאילנד הם עשו שעות על גביי שעותתת כל יוםם קלינצים למעשה מה אתם מנסים לגרום ליריב במכות האלה? יניב

אמממ דבר ראשון

ברכית יפה לצלעות, זה כואב..... מן הסתם זו אחתץ הסיבות.. דבר שני לגרום לו לבעיות עם קצב הנשימה....

RoyceGracie

New member
לצערי, ולטעמי, לא מקדישים מספיק

צומת לב לקלינץ' בארץ... אנשים לא מעריכים את האמנות שבקלינץ', את האינטיליגנציה והקושי... הפלה בתאילנד שווה המון, קלינץ' טוב בתאילנד שווה המון. בישראל זה לא שווה כל כך... קלינץ' לטעמי הוא הכלי של הלוחמים האיכותיים, זה הכלי שהופך את המוי תאי לאינטיליגנטי בסדרי גודל מקיקבוקס... ולומדים להעריך אותו עם השנים, לא מייד... תראו את הקלינץ' של בואקאו, מדהים מה שהוא מסוגל לעשות... לצערי רבים משתמשים בכלי הזה בשביל לנוח, ולא משתמשים בו כמו שהיו יכולים... בברכה

Pyongwon

New member
דרך נפלאה להוציא נקודה -

בדוק ועובד. לא יודעת לגבי מואי תאי, וסליחה על הבורות, אבל בטאקוונדו - בהחלט עובדים. ג'ס.

Pyongwon

New member
בטח בטאקוונדו יש קלינצים - Clinches

מה, לא ידעת? לא ראית? בטח יש!

zoti

New member
לא ידענו ובטח שלא ראינו.

יש לך אולי לינק לוידאו שמראה עבודת קלינצ' בTKD ?

Arik TKD

New member
קלינצ':

בעיטות עם ברך ישר או מהצד: בשיטה מסורתית מותר באולימפיאדה לא. +השופט בזירה מפריד לעיתים קרובות מסיבה לא ברורה לי אולי שהקרב יהיה יותר זורם אולי לא יודע.. מה שמותר באולימפיאדה זה כמו שלירון אמר רצפי בעיטות כפולות עם כף הרגל מהצד ימין-שמאל, וגם אחרי תפיסת הידיים של היריב בצדדים להסתובב ובעיטה אחורית.

Arik TKD

New member
בקומונה שלי

אני אתחיל בקרוב להעלות תמונות של טכניקות בעיטה וקאטות. גם של טקוונדו מסורתי וגם אולימפי.

zoti

New member
יש קלינצ'ים תותח חבל"ז !

מכיר תפוח ארוך של עוזי כהן ?

lironmarko

New member
זה לא קלינצ' עם תפיסה בטאקוונדו

זה היצמדות עם הידיים לצידי הגוף בשביל לתת רצפים של בעיטות מהצד בנסיגה או מכה מלמעלה עם העקב לפנים שכמובן עולה מן הצד... לירון

zoti

New member
חובה, חובה, חובה !!!

עד לשנתי השמינית במואי תאי כמעט ולא עשיתי קלינצ'. הנסיון שלי הסתכם בעבודה בסגנון "ישראלי" ואירופאי. אז הגעתי לפיירטקס ושם היינו עושים קלינצ' פעמיים בשבוע למשך 20 דקות רצוף. בהתחלה היו מנערים אותי על ימין ושמאל כי לא היה לי מושג איך להתמודד עם הקלינצ' אבל אחרי חודש-חודשיים התחלתי להיות יותר טוב והקלינצ' שלי נהיה חבל"ז
לדעתי, זו אחת הטכניקות הכי מוזנחות במואי תאי שמחוץ לתאילנד וניתן לזהות בי"ס שסגנונו הוא מואי תאי אמיתי לפי עבודת הקלינצ'. אני כמובן מקפיד על הרבה עבודת קלינצ' אצל החברה שלי. את רוב הטכניקה שלי למדתי מג'ונגסנאן שנחשב שלאחד הקלינצ'רים הטובים בזמנו בתאילנד.

cronic1

New member
אצלי במכון מתאמנים המון קלינצ'ים

זה מחזק שרירי צוואר משהו משהו... בקרב רחוב זה לא תופס הרי לא תחבק יריב רבע שעה ותתן בו ברכיות. זה טוב לתת ברכיה,בקרב צמוד בשילוב מרפקים וראסיות קטנות ולהתרחק. מה קורה כשהיריב 100 ק"ג ואתה 50 אז יהיה קשה מאוד לתת קלינצ' חיבוק ולרקוד ואלס.

zoti

New member
כמה דברים.

קלינצ' זה לא רק לחבק ולזרוק ברכיות לצד. זה גם להגיע למצב עדיף על היריב שלך כמו שתי ידיים על הצוואר. אז אתה יכול לפתוח קצת מרחק ולזרוק ברכיות לראש. חוץ מזה, השאלה הייתה לגבי קלינצ'ים במואי תאי ולא בקרב רחוב.

דו קרב

New member
הרבה הרבה זמן לא עשיתי קלינצ'ים

מאז שוקי רון, אבל אני זוכר היטב כאשר עשו לי קלינצ', בסופו, לא הייתי יציב מי יודע מה, הטילטול מצד לצד עושה את שלו ופותח אפשרויות להמשך עבודה. דרך אגב אף פעם לא נפלתי בקלינצ'. ואם כבר אתה מציין ידיים על הצואר, רצוי להוסיף לטובת מי שלא יודע, שלא משלבים אצבעות אלה באלה.

למעלה